İSA-KASIM-945x460.jpg

Bahreyn'in mevcut iktidarı Al-i Halife krallık rejimi artık son saatlerini yaşıyor

“Al-i Halife rejimi Amerika ve İngiltere’den aldığı silahlar ve askeri teçhizatlar neticesinde Bahreyn’de muhaliflerden güçlü olduğuna inanmakta. Bahreyn halkı hangi mezhepten olursa olsun rejimin devam ettirdiği uygulamalara muhalefetini ilan etmektedir”. "Bahreyn kralı artık krallıklarının sona erdiğini düşünmekte”.

7 Mayıs 2017 Pazar
Amerikalı eski diplomat ve yazar Michael Springman Tesnim Haber Ajansına yaptığı açıklamada Bahreynli Şiilerin lideri Şeyh İsa Kasım'ın Al-i Halife rejimi tarafından gerçek dışı ve asılsız iddialar ile suçlanmasının rejimin hukuksuzluğunu ispat ettiğini vurguladı.
 
Al-i Halife rejiminin Şeyh İsa Kasım'ı para aklama gibi asılsız iddialar ile suçlamasının rejimin ne kadar hukuksuz olabileceğine örnek olduğunu belirten Michael Springman “Bahreyn kralı artık krallıklarının sona erdiğini düşünmekte” ifadelerini kullandı.
 
Al-i Halife rejimine karşı her türlü muhalefetin yasaklandığı ve tüm muhalif aydın ve siyasetçilerin rejim tarafından hapse mahkum edilmesine ilişkin bir soruya cevap veren Springman Al-i Halife rejiminin yıkılmakta olan bir rejim olduğunu vurgulayarak “Al-i Halife rejimi Bahreyn'de iktidar ve siyasi gücünün zayıflamasından korkmaktadır. Kendisine muhalif Bahreynlileri uzun süre hapse mahkum ederek cezalandırması aynı zamanda Amerika'ya yakınlığı ile bilinen rejimin demokrasiden ne kadar uzak olduğunu da göstermektedir. Rejim Amerika ve İngiltere'den aldığı yardımlar ile Bahreyn'de kontrolü sağlamıştır” açıklamasını yaptı.
 
 
“Al-i Halife rejimi Amerika ve İngiltere'den aldığı silahlar ve askeri teçhizatlar neticesinde Bahreyn'de muhaliflerden güçlü olduğuna inanmakta. Bahreyn halkı hangi mezhepten olursa olsun rejimin devam ettirdiği uygulamalara muhalefetini ilan etmektedir” diyen Springman Bahreyn halkının 2011 yılından bu zamana kadar Al-i Halife rejiminin saltanatının sınırlandırılması, demokrasi ve yeni bir anayasa için gösteriler düzenlediklerini belirterek “Bahreyn kralı yeni bir anayasa için söz vermesine rağmen sözünde durmayarak rejime yönelik muhalefetin daha da sertleşmesine neden olmuştur. Bununla birlikte Al-i Halife rejimi gösteriye katılanları tutuklamış ve Şeyh İsa Kasım gibi önde gelen isimleri ağır cezalara çaptırmıştır. Bahreyn toprakları 2011 yılında Suud rejimi tarafından işgal edildiğinde her vatanını düşünen Bahreynli gibi Şeyh İsa Kasım'da bu işgale tepkisini göstermiştir. Al-i Halife rejiminin Şeyh İsa Kasım'ı para aklama gibi asılsız iddialar ile suçlaması rejimin ne kadar hukuksuz olabileceğine en iyi örnektir. Bahreyn kralı artık krallıklarının sona erdiğini düşünmektedir” ifadelerini kullandı.
 
Al-i Halife rejiminin sivilleri askeri mahkemede yargılayabilmek için yeni anayasa düzenlemesi hakkında sorulan soruya cevap veren Amerikalı eski diplomat Michael Springman bunun rejimin kendisini yok olmak üzere gördüğüne dair bir diğer örnek olduğunu vurgulayarak “Bahreyn kralı etrafına topladığı generaller ve siyasi temsilciler ile muhalefetin üzerinde daha fazla baskı kurmak istemekte. Rejim casusluk suçlaması ile yakalanan sivillerin özel mahkemelerce yargılanamayacağını düşünmektedir” açıklamasını yaptı.
 
“Al-i Halife rejiminin son saatleri artık yaklaşmıştır” diyen Michael Springman sadece Amerika'nın 5. deniz filosunun Bahreyn açıklarında olduğunu vurgulayarak “Bahreyn rejimini korumak için orada bulunan 5. deniz filosuna yılda ne kadar bütçe ayrıldığını Amerika halkı da görmektedir. Hazırlanan bir raporda Amerika'nın 5. deniz filosuna ayırdığı bütçe ile Amerika'nın bir yıllık enerji ihtiyacının karşılanacağı belirtilmekte. Donald Trump'ın seçim döneminde Amerika'nın askeri harcamalarının müttefikleri tarafından karşılanmasını istemesi belki bu durumu değiştirebilir. İngiltere'de ise halk ülkelerinin Bahreyn'e silah göndermelerine karşı çıkarak gösteriler düzenlemişlerdi. Eğer böyle bir şey gerçekleşirse Bahreyn kralını çok ağır ve zorlu bir dönem bekliyor olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar