54795_139.jpg
  • Anasayfa» 
  • Alıntılar»
  •  İslam İnkılabı Rehberi'nin İslam alemine zalim düşmanlar karşısında direniş çağrısı

İslam İnkılabı Rehberi'nin İslam alemine zalim düşmanlar karşısında direniş çağrısı

İslam İnkılabı Rehberi İran'ın açıkça, düşmanlara ve saldırgan güçlere karşı tutumunu ilan ettiği gibi, İslam ülkelerindeki aydınların ve özellikle İslam âlimlerinin tağutların rızasını ve gönlünü değil, Allah'ın rızasını kazanmak için düşmanlar ve zalimlere karşı tavır koymaları gerektiğini vurguladı.

27 Haziran 2017 Salı
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyid Ali Hamenei Ramazan bayramı namazı hutbelerinde İslam Ümmeti vücudunun yaralar aldığını, Yemen, Bahreyn, Keşmir gibi İslam ülkelerindeki halkların baskı ve katliamdan geçirildiklerini söyledi.
 
Ayetullah Hamenei İslam âleminin zorba ve tağutlardan ve zalimlerden beraat etmeleri ve onları lanetlemeleri gerektiğini, mazlum halklara sahip çıkması gerektiğini, İran milletinin de söz konusu ülkelerin halklarının en büyük dayanağı olduğunu belirtti.
 
İslam İnkılabı Rehberi İran'ın açıkça, düşmanlara ve saldırgan güçlere karşı tutumunu ilan ettiği gibi, İslam ülkelerindeki aydınların ve özellikle İslam âlimlerinin tağutların rızasını ve gönlünü değil, Allah'ın rızasını kazanmak için düşmanlar ve zalimlere karşı tavır koymaları gerektiğini vurguladı.
 
Ayetullah Hamenei Yemen halkının zalimler ve zorba güçler tarafından mübarek ramazan ayında sürekli bombalanıp saldırıya uğradıklarını, Bahreyn ve Keşmir halkı da benzer saldırılara uğradıklarını, İslam ülkeleri ve Müslüman milletlerin bu zorba ve saldırgan güçlere karşı itiraz seslerini yükseltip, lanetlemeleri ve mazlum halkı destekleyip koruma altına almaları gerektiğini belirtti.
 
Bahreyn'deki dikta Al'i Halife rejimi Suudi krallık rejiminin himayesi altında 2011 yılından beri Bahreyn halkının bağımsızlık ve özgürlükle İslami temel haklarını sağlama ve demokratik devlet düzeni kurma taleplerini kanlı, işkence dolu yöntemlerle bastırmaya çalışıyor. Suudi krallık rejimi öncülüğündeki gerici rejimler Yemen halkının 2015 yılından beri katliamdan geçirmekte ve antik ile İslam medeniyetinin odağı olan Yemen'i yıkıma uğratmaktadır. Bahreyn halkı ve ardından Yemen halkının bastırılması, katliamdan geçirilmesi, işkence edilmesi Amerika ve İngiltere'nin öncülüğündeki emperyalist ve sömürgeci güçlerin siyasi ve diplomatik himayesinde ve silahlarıyla askeri desteğinde gerçekleştirilmektedir. Ancak İslam ülkelerindeki aydınlarla İslam âlimleri bu cinayetleri göz ardı etmektedirler.
 
İslam İnkılabı Rehberi ayrıca, İran üst düzey yetkilileriyle İslam ülkeleri elçileri ve halk kesimleriyle bayramlaşmasında yaptığı konuşmada, İslam âleminin tefrikadan kaçınmasının bütün İslam ülkelerinin yararına olduğunu, birlik içinde Filistin halkının Siyonist rejime karşı mücadelesini desteklemeleri ve Filistin işgal sorununun unutulmasını engellemeleri gerektiğini söyledi.
 
Ayetullah Hamenei'nin ifade ettiği gibi; Amerika emperyalizmi başta olmak üzere düşmanlar İslam ülkelerinde etnik, Kavmi, mezhebi, toprak iddiaları gibi faktörleri kullanarak İslam ülkeleri ve Müslüman milletler arasında çatışma çıkarmaya çalışıyorlar. Nitekim Amerikalı senatör, İslam ve İslam âleminin düşmanı olduğu halde, Ehli Sünnet camiasını Şii camiasına karşı desteklediklerini ileri sürerek, çatışma çıkarmak amacıyla aslında büyük bir fitne ve şirretliklerini gözler önüne sermektedirler. 
 
İslam İnkılabı Rehberi Yemen, Irak, Suriye ve Kuzey Afrika'daki İslam ülkelerinde kanlı çatışmalar yaşandığını, İslam ümmetinin bundan büyük bir zarar gördüğünü, ilahi hikmet ve mantık gereği, bu çatışmaların durdurulması, Müslüman milletlerin çatışma ve çekişmeden sakınmaları gerektiğini vurguladı.
 
Ayetullah Hamenei İran'ın mezhep ayrımcılığı yapmadığını, 'Kudüs Günü'nde olduğu gibi İran halkının İslami vahdet ve kardeşlik gereği Sünni Filistin halkıyla dayanışmasını ilan ettiğini, İslam ahkâmı gereği, İslam beldelerinin düşmanların işgali altında kalmaması gerektiğini Filistin topraklarının Siyonist İsrail işgali altında bulunduğunu, bütün Müslümanların bu işgallere son vermek için her türlü mücadele ve cihad yapmasının farz olduğunu kaydetti.
 
 
Seyid Ali Gaemmagami  
Parstoday
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar