23830-cats.jpg

Debka File: Trump bir yalancı, Ayn el Esad üssünde ağır kayıplar var

İran’ın füze saldırısından sonra ABD Başkanı Donald Trump’ın canlı yayında, erken uyarı sistemi sayesinde hiçbir Amerikan askeri zayiatının yaşanmadığını açıklamasına tepki gösteren Siyonist Debka File sitesi, Trump’ı “yalancılıkla” suçladı.

12 Ocak 2020 Pazar
İNTİZAR - ABD'nin, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi bir terör yöntemi ile şehit etmesinden sonra İslami İran'ın Amerika'nın Irak'taki iki üssüne karşı gerçekleştirdiği füze saldırısından sonra birbirinden farklı çokça değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirmelerden biri de aslında bu saldırının bir "danışıklı döğüş" olduğu şeklinde yapılan değerlendirme idi. Fakat anlaşılan o ki bu saldırının boyutları hiç de bu değerlendirmeyi haklı çıkaracak şekilde değil. 
 
Kasım Süleymani'ye karşı gerçekleştirilen bu suikastin arkasında İsrail'in de parmak izinin olduğuna dair haberler artmaya başladı. Bu sebeple İslami İran'ın verdiği tepkinin boyutları ile en çok da İsrail cephesi ilgileniyor. Bu tip olaylarla ilgli olarak değerlendirmeleri ile öne çıkan ve MOSSAD'da yakınlığı ile bilinen Debka File sitesinin yaptığı haber-yorum aslında İran İslam Cumhuriyeti'nin ortaya koyduğu karşı saldırının boyutları hakkında dikkat çekici bilgiler içeriyor. Özellikle Debka File'nin İsrail cephesinin bu olay karşısındaki endişesini net bir şekilde ortaya koyan tespitleri dikkat çekici.
 
Diğer taraftan bu konu ile ilgili haberi alıntıladığımız Time Türk sitesinin, Debka File'deki bu haberi ABD Başkanı Donald Trump'ı yalancılıkla suçlayarak öne çıkarması da "danışıklı döğüş" iddiasında bulunanların bu yaklaşımlarının gerçeği yansıtmadığını ortaya koyuyor. Debka File'deki bu yazıyı değerlendiren Time Türk sitesindeki haberi ilginize sunuyoruz...
 
İbranice Siyonist haber sitesi Debka: Trump bir yalancı ve Ayn el Esad üssünde ağır kayıplar var
 
İranlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ve İran'ın da misilleme olarak Irak'taki 2 ABD üssünü füzelerle vurmasından sonraki gelişmeler İsrail'de de yakından takip ediliyor.
 
İran'ın füze saldırısından sonra ABD Başkanı Trump'ın canlı yayında, erken uyarı sistemi sayesinde hiçbir Amerikan askeri zayiatının yaşanmadığını açıklamasına tepki gösteren İbranice Siyonist haber sitesi Debka File, Trump'ı “yalancılıkla” suçladı.
 
İbranice web sitesi Debka File, Trump'ın açıklamaların tersine İran balistik füzelerinin başarılı olduğunu, Ayn el Esad Üssü'nde ağır kayıplar olduğunu ileri sürdü.
 
Saldırıdan sonra uydu fotoğraflarını yayınlayan site, Trump tarafından İran füze saldırısının herhangi bir zarara yol açmadığını idda ettiği Batı Irak'taki Ayn el Esad Hava Üssü'nde en az 5 binanın yıkıldığını belirtti. Debka File haber sitesi, yayınlanan uydu fotoğraflarında, vurulan askeri hangar ve binalardaki büyük hasarları dikkat çekti.
 
Askeri bir analistin görüşünü sayfalarına taşıyan Debka File, “İran füzelerinin binaları hasar verip ölüme sebep olacak kadar hassas olduklarını söylediğini aktardı. Site, ABD'yi kayıplarını “gizlemekle” suçladı.
 
“14 Eylül'de Suudi petrol tesislerine füze / drone saldırısından bu yana beş ay içinde İran, füzelerinin hassasiyetini geliştirmek için daha fazla adım attı, ABD'nin erken uyarı sistemleri de buna göre yükseltilmedi” diyen İsrail sitesi Debka, General Süleymani'nin öldürülmesinden sonra Irak'taki Amerikan üslerine yapılan füze saldırısının “tüm bölgede gerçekleşecek bir dizi saldırının sadece başlangıcı” olduğunu vurguladı.
 
İsrail'in, İran'la karşı cephede Amerika ile olan duruşu hakkında hiçbir yanılsama yok” diyen gazete şu yorumda bulundu:
 
“Eğer ABD ordusu, İran'ın balistik füzelerine karşı savunma cevapları yetersizse, erken uyarı ve füze sistemleri Amerikan modellerine dayanan İsrail de aynı tehlikeli gemidedir. 
 
İran'ın 8 Ocak'ta Irak'taki ABD üslerine yaptığı saldırı, İsrail için ne bekleyeceği konusunda derhal kırmızı bir uyarı işlevi görmeli. İsrail halkının peri masallarının ülkelerinin ABD ve İran arasındaki giderek artan silahlı yarışmalara katılmamaları hakkında anlatmak yerine, hükümetin halka açıkça İsrail'in İran füze saldırısına maruz kaldığını söylemesi daha iyi olacaktır.”
 
Görüldüğü gibi Siyonist İsrail cephesinde olay bütün çıplaklığı ile görülmektedir. İslami İran'ın İsrail için oluşturduğu tehlikenin boyutlarını gayet iyi görebiliyorlar. Görünen o ki, İslami İran Amerika ve İsrail'e vermek istediği mesajı adrese teslim edebilmiş. O halde bundan gayrısını gerçeğin sesini bastırmak için çalınan davul olarak niteleyebiliriz!
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar