20210126115316.jpg
  • Anasayfa» 
  • Analiz»
  •  Yemen çok uzakta olabilir ama "İsrail" için oluşturduğu tehdit gerçek

Yemen çok uzakta olabilir ama "İsrail" için oluşturduğu tehdit gerçek

Son raporlar, Yemen Ensarullah devrimcilerinin, körfez dışındaki hedeflere ulaşma potansiyeli olan ve Siyonist İsrail için bir tehdit oluşturabilecek patlayıcı yüklü bir dizi insansız uçak satın aldığını gösteriyor. Ancak bu raporlar gün ışığına çıkmadan önce bile, "İsrail" medyası, Siyonist varlığın Yemen'deki Ensarullah devrimcilerinin yeteneklerini küçümsememesi gerektiği konusunda uyarmıştı.

27 Ocak 2021 Çarşamba
İNTİZAR - Sanki kuşatılmış Gazze'den Hamas Direniş Hareketi'nin sürekli tehdidi yeterli değilmiş gibi, "İsrail" varlığı şimdi başka bir meydan okumayla karşı karşıya - bu sefer Yemen'den binlerce kilometre uzaktan gerçekleşen bir tehdit.
 
Son raporlar, Yemen'in Ensarullah devrimcilerinin, körfez dışındaki hedeflere ulaşma potansiyeli olan ve apartheid Siyonist varlığı için bir tehdit oluşturabilecek patlayıcı yüklü bir dizi insansız uçak satın aldığını gösteriyor.
 
Ancak bu raporlar gün ışığına çıkmadan önce bile, "İsrail" medyası, Siyonist varlığın Yemen'deki Ensarullah devrimcilerinin yeteneklerini küçümsememesi gerektiği konusunda uyarmıştı.
 
Yemenli bir gazeteci olan Hussein El Bukhaiti, Ensarullah'ın sahip olduğu bilgilerden, "İsrail" içinde "herhangi bir hedefe ulaşabilen" bir dizi insansız hava aracı ve hatta uzun menzilli balistik füzeye sahip olduğunu söylüyor.
 
"Husilerin lideri [Abdul Malik el-Husi] aylar önce Yemen'in İsrail'in derinliklerini vurma kapasitesine sahip olduğunu söyledi ... Kızıldeniz'deki sahil şeridini de vurabilirler, böylece tüm 'İsrail'in ticari ve askeri gemileri saldırıya uğrayabilir. Husiler bunu söylediğinde onlara inanıyorum" dedi.
 
Ve "İsrail" varlığı da öyle. İki hafta önce, "İsrail" ordusu, Yemen'den gelecek olası bir saldırı korkusuyla güneydeki Eilat kentinde Demir Kubbe ve Patriot hava savunma sistemlerini konuşlandırdı. Diğer raporlar, Siyonist apartheid oluşumun, Yemen'deki durumu yakından takip ettiğini ve kendisini en kötü durum senaryosuna hazırladığını ileri sürdü.
 
El Bukhaiti, "İsrail" varlığının, özellikle de "Yemen'e herhangi bir saldırı yapmaya cesaret ederse" veya "diğerleri"nin yapmasına yardım ederse endişelenmek için her türlü nedeni olduğuna inanıyor.
 
El Bukhaiti, "diğerleri"i derken Yemen'deki savaşa saplanip kalan Suudi Arabistan ve BAE'yi kastediyor.
 
Riyad tarafından yeşil ışık alan "İsrail" varlığı ile BAE arasında bir normalleşme anlaşmasının ardından, iki devlet birçok alanda işbirliğini güçlendirdi ve Ensarullah, anlaşmanın bir kısmının Yemen'deki savaşta Körfez monarşilerine yardım edeceğine inanıyor.
 
Bu iddialar abartılı değil. Örneğin, iki yıl önce Suudilerin, ülkeyi İran veya Yemen'den gelecek olası saldırılardan korumak için İsrail'den Demir Kubbe sistemlerini satın aldığı bildirilmişti.
 
Ve 2020'de diğer raporlar, "İsrail" varlığı ve BAE'nin ilk askeri üssünü doğrudan Yemen kıyılarının karşısında açacağını öne sürdü.
 
Bu iddialar doğruysa, Ensarullah, zaten kompleks bir durumda olan başka bir oyuncuyla baş etmekte zorlanacaktır ve bu nedenle El Bukhaiti, "İsrail" rejiminin "doğrudan veya dolaylı müdahalesinin" Yemenli bir saldırıyı tetikleyecek bir savaş ilanı olacağını söylemektedir. 
 
Böyle bir durumda, "İsrail" varlığı boş oturmayacak ve ortaya çıkabilecek herhangi bir potansiyel savaş, halihazırda sürekli çatışma, kıtlık ve koronavirüs pandemisinden büyük ölçüde muzdarip olan Yemen için yıkıcı olacaktır.
 
Ancak El Bukhaiti, bu faktörlerin Ensarullah'ı “İsrail” meydan okumasıyla karşı karşıya kaldıklarında caydırmayacağını söylüyor.
 
"Suudi liderliğindeki müdahale nedeniyle açlık, abluka ve yıkım yaşadık. Buraya gelip buradaki her şeyi yok ettiler: okullar, hastaneler, yollar, köprüler, parklar. Gelirimizi aldılar. Ama aç olsak da, aynı zamanda iyi donanımlıyız ve savaşacağız. Bu savaş sadece bizi birleştirecek" dedi.
 
AlahedNews
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar