360956-2041602973.jpg

ABD bölünmüş durumda ve bu bölünme daha da artacak

ABD bölünmüş durumda ve bu bölünme, ana akım uzmanlara göre bile sadece artacak. Adeta kaldırılan her taşın altından ABD'nin bölünmüşlüğüne dair bir takım işaretler çıkıyor. Yerli veya yabancı, hatta Amerika'nın içinden bölünmek, parçalanmak ya da bir sonun başlangıcına dair işaretlere dikkat çekiliyor. İran İslam İnkılabı Rehberi Hamanei'nin dediği gibi: "ABD sonrası dönem başladı" mı?

12 Şubat 2021 Cuma
İNTİZAR  - Amerika'da 2016 yılında gerçekleşen bir önceki seçimlerde hiç de beklenmedik bir şekilde Donald Trump başkan olarak seçilmişti. Bu beklenmedik sonuç ile beraber başlayan dört yıllık süreç aynı zamanda Amerika'nın tüm makyajının dökülmesi, maskesinin düşmesi, gerçek yüzünün daha kolay bir şekilde seçilebilmesine imkan tanıdı. Bu gün artık Amerika'da insicam içerisinde bir yönetimden bahsedilemiyor. Bu gün artık Amerika'da bir iç çatışmadan, bir iç bölünmeden bahsediliyor. Bu gün artık Amerika için bir sonun başlangıcı noktasına gelindiğinden bahsediliyor. İran İslam İnkılabı Rehberi Seyyid Ali Hamanei'nin Amerika için kullandığı: "ABD sonrası dönem başladı" ifadesinin, bir psikolojik savaş taktiği neticesinde söylenmiş olmadığı, aksine var olan bir durumun tespiti için bu ifadenin kullanıldığı daha net görülebilmektedir.
 
Çevirisini dikkatinize sunduğumuz aşağıdaki yazı da Amerika Birleşik Devletleri'nin şu an bulunduğu durumun bu kez Cumhuriyetçi Parti'nin çıkmazı üzerinden ortaya konan resmini ortaya koymaktadır. 
 
ABD Cumhuriyetçi Parti'nin geleceği nedir?
Donald Trump'ın diğer mirası, Amerika'nın maskesini düşürmenin, yumuşak gücünü azaltmanın ve hükümetin gerçek doğasını ifşa etmenin dışında Cumhuriyetçi Parti'nin gerçek yıkımı olacak.
Hayır, Trump büyük bir politik satranç oyuncusu rolü oynamayacak.
 
Bunun için çok beceriksiz ve buna ihtiyacı yok.
 
Trump, büyük bir tanımlayıcı rolünü oynadı.
 
Bugün Cumhuriyetçi Parti'nin ne anlama geldiğinin tanımını koydu ve ölçüyü, fiilen dağıtılmadan partinin yeniden canlanmasının mümkün olmayacağı bir düzeye indirdi.
 
Trump'ın başkanlığı sırasında, Cumhuriyetçi Parti cehalet, kibir, ırkçılık ve acımasız kapitalizmle ilişkilendirildi.
 
Demokrat Parti de pek farklı değil; sadece daha rafine bir versiyonu.
 
Her halükarda, Cumhuriyetçi Parti artık Trumpizm olmadan yaşayamaz.
 
Bu, birçok Cumhuriyetçi politikacının anladığı ve yararlanmayı amaçladığı bir şey, ancak büyük olasılıkla başarısız olacak.
 
Trump'ın başkanlığındaki son birkaç gününde ve Biden'in Beyaz Saray'daki ilk birkaç gününde Mike Pompeo, Trump'ın destek üssünü açıkça hedef alarak Twitter'ı ''neşesiz Trump'' tarzı tweetlerle doldurdu.
 
Bunlar yurt içinde sınırlı bir etki yaratsa da, Pompeo veya kendisini yeni bir Donald Trump olarak yeniden konumlandırmayı amaçlayan herhangi biri, iç ve dış zorluklarla karşılaşacaktır.
 
İçeride, ABD siyaset kurumu, ABD'nin yozlaşmış siyasi sisteminin bozulması gibi bir başka Trump'ı önlemek için dişe dişe mücadele edecek.
 
Kitleleri yatıştırmak için yüzeysel “Müslüman yanlısı”, ırkçılık karşıtı ve sol yanlısı sloganlar ve politikalar kullanılacaktır.
 
Bununla birlikte, bu solcu-liberal maske, ABD'deki iç durumu daha da kötüleştirecektir.
 
Milyonlarca Amerikalı, politikalarını Barack Obama ve Joe Biden tarafından dile getirilen sloganlara karşı tanımladıkları için Trump'a oy verdi.
 
Milyonlarca Trumpistin liberal düşünce kuruluşları ve medya tarafından yeniden eğitileceğini varsayanlar sadece hayal görüyorlar.
 
ABD bölünmüş durumda ve bu bölünme, ana akım uzmanlara göre bile sadece artacak.
 
Dış cephede, herhangi bir ABD'li politikacı Trumpist kitleleri kazanmaya yaklaşırsa, NATO ve AB'deki ABD müttefiklerinin pasif kalması pek olası değil.
 
Trumpist siyasi kültür, anlatısı ve dünya görüşü oldukça öngörülemez ve çoğu devlet kurumu ve devlet adamının uğraşamayacağı kadar sığdır.
 
Bu nedenle, Müslüman ülkelerdeki ABD destekli diktatörlerin yanı sıra AB ve diğer ABD müttefikleri, ABD'yi olabildiğince öngörülebilir tutmak için ellerinden geleni yapacaklardır.
 
Bu, herhangi bir Cumhuriyetçi politikacının Trump'ın destek tabanına dayalı bir kariyer inşa etmesini çok zorlaştıracak.
 
Aynı zamanda milyonlarca seçmeni ve bakış açılarını göz ardı etmek Cumhuriyetçi Parti'nin yakın gelecekte Beyaz Saray'a geri dönmesini çok zorlaştıracaktır.
 
ABD sınırları içinde olanlar Amerika'nın iç sorunudur.
 
ABD kendi içinde bölünmüş olduğundan, siyasi olarak dış tehditlerin abartılması yoluyla iç bütünlük oluşturulmaya çalışılacaktır.
 
İddia edilen Rus ve Çin tehditleri manşetlere hâkim olmaya devam edecek olsa da, ABD yönetici elitlerinin Müslüman karşıtı duyguları abartmaktan kaçması pek olası değil.
 
George Bush rejimi sırasında, İslam karşıtı duygu, Amerikan elitinin etrafında birleştiği iki partili bir platformdu.
 
Daha önce işe yarayan bir taktiğe neden başvurmasınlar ki? 
Cerescent International
Yazının son kısmında yapılan vurgudan ABD'nin dağulma sürecinde de İslam coğrafyasında acılara sebebiyet vereceği anlaşılmaktadır. Olsun, hiç olmazsa sona doğru yürüyen ABD'nin vereceği acılara dayanmak, İslam coğrafyasının kanını emerek güçlenen ABD'nin vereceği acılardan daha kolay olacaktır...
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar