21489-cats.jpg
  • Anasayfa» 
  • Analiz»
  •  İsrail ve Siyonist lobilerden rahatsız Amerikalılar da artık yeter diyor!

İsrail ve Siyonist lobilerden rahatsız Amerikalılar da artık yeter diyor!

İsrail'in ve İsrail'e hizmet eden Siyonist lobilerin adeta bir örümcek ağı gibi sardığı ABD'deki sosyal, kültürel, ekonomik ve özellikle siyasi alandan devşirdiği güç İsrail'in ve Siyonizmin geleceğe dair hesaplarını gerçekleştirmesine hizmet ediyor. Fakat Amerika'da bu durumun farkında olanlar artık isyan ediyorlar ve bu duruma artık yeter diyorlar.

24 Şubat 2021 Çarşamba
İNTİZAR - ABD'nin İsrail'in ve Siyonist emellerin hizmetinde nasıl kullanıldığına dair İslam coğrafyasında bir farkındalığın olduğu söylenebilir. Fakat bu farkındalığın Amerikalıların arasında da var olduğuna dair güçlü işaretler var.
 
Artık Amerika'da da İsrail'e ve Siyonist emellerin vucüt bulması için ABD'den güç devşirilmesine karşı itiraz sesleri yükseliyor. Amerikalılar arasında da Siyonist lobiler eliyle kurulan hegemonyaya karşı artık yeter sesleri yükseliyor.
 
Bu duruma işaret eden aşağıdaki yazıyı ilginize sunuyoruz...
 
İsrail ile ilgili ne yapmalı?
 
Benim gibi İsrail'i ve İsrail hakkındaki ABD politikasını eleştirenler, ikili statükodaki önemli dezavantajı açıklamada görece başarılı oldular. Orantısız ilişkinin kesinlikle hiçbir ABD çıkarını desteklemediğini ve tam tersine, Orta Doğu'daki silahlı çatışmalara dahil olmak için Amerikan halkına "İsrail'i korumak" dışında hiçbir amaca hizmet etmeyen önemli zararlar verildiğini gösterdik.
 
İsrail, “askeri yardım” için yılda 3,8 milyar dolarlık toplu meblağda milyarlarca ABD vergi mükellefi dolarından ve Washington'da hep birlikte dokunulmaz kabul edilen özel satın almalarda ve projelerde yüz milyonlarca dolar daha yararlanıyor. Buna, yarı yasal “hayır kurumu” vergisinin, varlıklı Amerikan Yahudilerinin ve Filistin'deki apartheid politikalarını körükleyen ve yasadışı yerleşimlerin masraflarını karşılayan grupların katkılarını muaf tuttuğunu ekleyin. Aynı grupların çoğu vergiden muaftır ve bu statüyü Yahudi devleti adına aktif olarak lobi yapmak için ve onu savaş suçları ve insan hakları ihlallerinin sonuçlarından başarılı bir şekilde korumak için kullanırlar. Ayrıca 1938 tarihli Yabancı Ajanlar Kayıt Yasasına göre kayıt olmaktan da kaçınırlar, birçoğu Washington'daki büyükelçiliği aracılığıyla İsrail hükümetiyle doğrudan işbirliği yapmasına ve Başbakan Benjamin Netanyahu hükümeti tarafından yönetilmesine rağmen. Aslında, gündemlerinin bir parçası olarak İsrail'i koruyan altı yüz kadar Yahudi grup arasında hiçbir İsrail Lobisi bileşeninin yabancı ajan olarak kayıt yaptırması gerekmedi.
 
Başkan Donald Trump döneminde, bir Yahudi milyarder Sheldon Adelson Cumhuriyetçi Parti'nin kasasına 300 milyon dolar koydu. Demokratların da kendi muadili "tek sorunlu biri ve sorunu İsrail" diyen İsrailli film yapımcısı Haim Saban var. Büyük partilerin hiçbirinin İsrail'in dış politika üzerindeki baskısına ve hatta Yahudi devletinin alacağı “yardımı” sınırlayabilecek iç meselelere direneceğine güvenilemez.
 
İsrail Lobisinden gelen para, Amerikan hükümetini yerel düzeye kadar yozlaştırdı ve Florida ve Virginia gibi eyaletlerdeki İsrailli işletmeler için özel tercihler, yalnızca tek bir yöne giden nakit akışına daha da fazlasını ekledi. İronik olarak, İsrail'in paraya gerçekten ihtiyacı yok. Bu, Amerikalıların sahip olmadığı ücretsiz sağlık hizmetleri ve üniversite eğitimini içeren Avrupa düzeyinde bir yaşam standardına sahip sosyalist bir devlettir.
 
Bu İsrail'in, Washington'un uluslararası forumlarda savunması gereken içler acısı insan hakları sicilinin yanı sıra İsrail'in Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı ısrarcı ve son derece zarar verici casusluk sicilini de ekleyin. Tüm bunlar, Amerikan halkı için çok kötü bir anlaşma olduğu gerçeğini yeniden ifade etmenin yanı sıra, biraz daha söylenmeye ihtiyaç olduğu anlamına geliyor. Ayrıca İfade Özgürlüğü ve Toplanma gibi temel haklara yönelik saldırıları da içerecek şekilde ikincil zararlar getirdi.  Her iki büyük partideki politikacılar rüşvet aldıklarından veya bu şekilde davranmaya devam etmeye zorlandıkça, İsrail'e yönelik her türlü eleştiriyi Yahudi düşmanlığı (anti-Semitizm) olarak kriminalize ederek işlerin daha da kötüye gittiğini varsayın.
 
Tüm bunlar, ben ve diğerleri İsrail'in Amerika'ya karşı işlediği suçların çarşaf listesini hazırladığımızda, bazı sempatizanlar kaçınılmaz olarak şöyle yanıt verdi: "Peki, öyleyse bu konuda ne yapacaksın?" Şimdi, sıradan Amerikalılar ve Washington'un Yahudi devleti ile ittifak kurmasıyla doğru bir şekilde dehşete düşen gruplar tarafından yapılabilecek bazı şeylere değineceğim.
 
 
Her şeyden önce, seçilmiş yetkililerimizden İsrail'e Amerikan yasalarının uygulanmasını talep edin. Bunun ilgili olduğu birkaç alan vardır. İlk olarak, yukarıda belirtildiği gibi, Adalet ve Hazine Bakanlıklarının İsrail yanlısı lobi gruplarının kaydını uygulamamasıdır. Kayıt, Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi (AIPAC), Demokrasileri Savunma Vakfı (FDD), Washington Yakın Doğu Politikası Enstitüsü (WINEP) ve Amerika Yahudi Ulusal Güvenlik Enstitüsü (JINSA) gibi grupları aldıkları ve harcadıkları paralarla ilgili defterlerini açmaya zorlayacak ve ayrıca lobi faaliyetlerinin ayrıntılarını açıklamalarını gerektirebilir.
 
Yasanın uygulanmadığı bir diğer alan da İsrail'in ABD'den hem teknoloji hem de zenginleştirilmiş uranyum çalınmasıyla oluşturulan nükleer cephaneliğiyle ilgili. Dış ilişkilerle ilgili The Symington Amendment (Symington Değişikliği), nükleer proliferatör olan veya bildirilmemiş nükleer silahlara sahip olan herhangi bir ülkeye yardım verilmesini yasaklar. Şimdi tam olarak uygulanmasını ve İsrail'e yapılan tüm yardımlara son verilmesini talep edin.
 
ABD İsrail merkezli hayır kurumları veya vakıflarının da vergi muafiyetleri katı bir şekilde uygulanmalıdır. İnsani yardım iyidir, ancak çoğu Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimlere fon sağlıyorlarsa, muafiyetlerini kaldırmaları gerekir. Ve son olarak, casusluk yapan İsrailliler veya ABD'nin gizli veya hassas bilgilerinin çalınmasına yardım eden Amerikalılar, Casusluk Yasası'nın kullanımını da içerecek şekilde, yasanın en geniş kapsamına kadar kovuşturulmalıdır. Şu anda, bu tür bireylere neredeyse her zaman bir geçiş verilir. Başkan Joe Biden, casusluk Yasası kapsamında meşru gazeteci Julian Assange'ın zulmüne devam edebiliyorsa, kesinlikle İsrail'in casuslarına karşı aynı şeyi yapabilir.
 
İkincisi, Siyonist oligarkların kendi PAC'leri (Siyasi Eylem Komiteleri) ve doğrudan siyasi bağışları aracılığıyla Orta Doğu'daki ABD politikasını dikte etmesine olanak tanıyan Citizens United'ın sona ermesi çağrısı. Bunun ötesinde, sesinizin daha genel duyulmasını sağlayın. Elbette, bir kongre bürosunu aramak veya yazmak zaman kaybıdır, ancak Capitol Hill çalışanları bana defalarca, bir kongre üyesinin belirli bir politika veya konu hakkında birden fazla şikayet alması durumunda dikkat etmeye başlayacağını söylediler. Bu, güçlü İsrail Lobisine karşı gerçek bileşenlerini umursayacakları anlamına gelmez, ancak arka plandaki gürültü onları bu konuda biraz daha duyarlı hale getirebilir.
 
Aynı şekilde, Yahudi/İsrail'in hakim olduğu ana akım medya ve eğlence endüstrisi ile. Bir makale okuduğunda veya Yahudi devletine doğru yoğun bir şekilde eğimli bir belgesel izlediğinde, çevrimiçi bir yorum yapın veya editöre veya yapımcıya önyargının belirgin olduğunu söyleyen bir mektup yazın. Kongrede olduğu gibi, gazete veya televizyon editörleri kendi dönüşlerine karşı çok fazla yorum görmeye başlarlarsa, okuyucuları, izleyicileri veya reklam paralarını kaybetme korkusuyla daha temkinli olmaya başlayabilirler. Ve medyada İsrail'in hakimiyetinin biraz gevşemesi, halkın uzun yıllardır tanıtılan “haber hikayelerinin” bir yalan dokusundan başka bir şey olmadığını anlamaya başlayacağı anlamına gelecektir.
 
Üçüncüsü, Boykot, Tecrit ve Yaptırım (BDS) hareketinin yanı sıra İsrail'i aktif olarak eleştiren örgütleri destekleyin. BDS, şiddet içermiyor ve özellikle üniversite kampüslerinde giderek daha etkili oluyor. İsrail ve dostlarının Kongre, Beyaz Saray ve medya üzerinde bir tutumu olmadığını hiçbir zaman unutmayın, zira başkalarının sempatik bulduğu harika sıcak insanlar. Eski kumarhane patronu Sheldon Adelson gibi kötü huylu bir kurbağa ile ya da Kongredeki tatsız, Senatörler Chuck Schumer ve Ben Cardin gibilerle göz kamaştırıcı bir sohbeti ise hayal etmek bile zor.
 
İsrail'in yozlaşma ve yanlış yönlendirme kabiliyetinin tamamı, Siyonist oligarkların iktidar ve erişim yollarını satın aldıkları köklü bir süreç olan Yahudi sermayesine dayanıyor.  Bu nedenle, ülkeler arasındaki normal etkileşim gibi bir şeyle ilişkiyi yeniden kurmak için çözüm, gerçekten acı veren yere geri dönmektir - İsrail ve İsrail ürün veya hizmetlerini boykot etmek ve aynı şeyi Siyonist projenin ana destekçileri olan Amerikan Yahudilerinin gelir kaynağı olan şirketler için de yapmaktır. Las Vegas'ı ziyaret etmek istiyorsanız, kesinlikle gidin, ancak şu anda Sheldon Adelson'ın The Venetian ve Sands Resort'u da içeren İsrailli eşi Miriam'a ait kumarhanelere ve otellere müşteri olmayın.
 
Demokrat Parti'nin büyük bağışçısı Haim Saban ise, aralarında kazançlı Power Rangers'ın da bulunduğu Hollywood çocuk eğlencelerinin yapımcısı.. Çocuklarınızın şiddet içeren programlarını izlemesini durdurabilir ve ağın reklamcılarına neden bunu yaptığınızı anlatabilirsiniz. Bir de Home Depot'un kurucularından ve İsrail'in büyük bir destekçisi olan Bernard Marcus ve New England Patriots'un sahibi Robert Kraft'ın da aralarında olduğu iş adamları var. Hiç kimse bir futbol maçına gitmek için 1000 $ harcamak zorunda değil, özellikle de sahibi Benjamin Netanyahu'nun iyi bir arkadaşıysa ve eviniz için bir şeye ihtiyacınız varsa veya eğlence arıyorsanız, paranızı başka bir yerde harcamayı seçin. Okuyucular normalde himaye ettikleri işletmeler ve hizmetler için vazife ifa edebilirler. İsrail'in açık sözlü savunucuları şirketin sahibiyse, dolarlarınızı başka bir yere götürün.
 
Ayrıca, İsrail'e yatırım yapan, özellikle de Amerikan işlerini denizaşırı ülkelere gönderdikleri için savunmasız olan, özellikle de gönderdikleri ülke olarak teknolojiyi çalacakları için savunmasız olan çoğunlukla yüksek teknolojili ABD şirketlerine doğrudan baskı yapın. İsrailin nakit zengini destekçilerinin, ABD'ye korkunç zarar veren, bizi kör ederken bile Amerikalıları aşağılayan bir apartheid/ırkçı rejimin tanıtımı dolayısıyla bir bedel ödemelerini sağlayın.
 
Okuyucuların İsrail'e karşı koymak için neler yapılabileceğine dair başka fikirler ortaya atacağından eminim. Eğer ilgisizliğe kapılırsak ve İsrail hokkabazına karşı çıkmak için hiçbir şey yapılamayacağını düşünürsek, hepimiz kaybedeceğiz. Ve elbette, İsrailliler ve onların Amerika ve Avrupa'daki dostlarının büyük bir zayıflığı var. Bu onların kibiridir. Paraları ve siyasi güçleri nedeniyle yenilmez olduklarını düşünüyorlar, ancak tarihte zengin ve güçlülerin kaçınılmaz olarak çok ileri gittiklerini ve nihayetinde cezalarını bulduklarını anlamıyorlar. Belki de “çok ileri gitme” anı nihayet gelmiştir.
 
Philip M. Giraldi
Global Research
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar