5f98bcd169331a0011bc5a00.jfif
  • Anasayfa» 
  • Analiz»
  •  Suudi liderliğindeki Yemen savaşının bir başka acımasız yıldönümü

Suudi liderliğindeki Yemen savaşının bir başka acımasız yıldönümü

Suudiler ve sözde müttefikleri bu altı yıl içinde hastaneleri, okulları, evleri, yiyecek depolarını ve yolları bombaladı. On binlerce sivil öldürüldü ve neredeyse tüm nüfus, ülkeye uygulanan şiddetli bir kuşatma nedeniyle açlığın eşiğinde. Bir milyondan fazla çocuk koleradan muzdariptir. BM bunu ve kıtlığa yakın koşulları tarihteki en kötü insani kriz olarak tanımladı.

26 Mart 2021 Cuma
İNTİZAR - Bugün (26 Mart), Ortadoğu'nun en fakir ülkelerinden biri olan Yemen'e karşı Suudi önderliğindeki altı yıllık savaşı tamamlıyor. Suudiler ve sözde müttefikleri bu altı yıl içinde hastaneleri, okulları, evleri, yiyecek depolarını ve yolları bombaladı. On binlerce sivil öldürüldü ve neredeyse tüm nüfus, ülkeye uygulanan şiddetli bir kuşatma nedeniyle açlığın eşiğinde. Bir milyondan fazla çocuk koleradan muzdariptir. BM bunu ve kıtlığa yakın koşulları tarihteki en kötü insani kriz olarak tanımladı. Suudi rejimi, Kanada dahil birçok Batı ülkesinden silah alıyor. Kanadalıların çoğunun karşı olduğu Yemen'de Suudi liderliğindeki savaşta ikincisinin rolünü inceliyoruz.
 
***
 
Kanada hem ülke içinde hem de yurt dışında insan haklarını savunduğunu iddia ederken, Yemen'deki masum erkek, kadın ve çocukların soykırımını aktif olarak destekliyor.
 
Şu anda Hicaz'ı işgal eden ve acımasız 6 yıllık askeri saldırılarıyla Yemen halkını vahşice katleten zalim Suudi rejiminin en büyük silah tedarikçilerinden biridir.
 
Suudi rejimi, 2016 yılında Dışişleri Bakanı Stephan Dion tarafından imzalanan Global Affairs Canada belgesinde, “Kanada için kilit bir ortak” ve “bölgesel güvenlik ve istikrarı teşvik eden bir bölgesel lider” olarak adlandırıldı.
 
Kanada, savaş suçları ve insan hakları ihlallerinin farkında olmasına rağmen, Suudi rejimine silah ihraç etmeye karar verdi.
 
Suudi savaş suçları yıllar içinde artarken, Kanada hükümetinin tepkisi, Riyad'a ölümcül silahların ihracatını daha da artırmak ve hızlandırmak oldu.
 
Soykırıma yardım ve yataklık etmek bir savaş suçudur.
 
Kanada'nın ilk etapta böyle bir anlaşmaya girmesi, tarihinin farkında olanlar için şaşırtıcı değil.
 
Kanada, dürüst olmayan anlaşmalar ve yerli halklardan doğrudan toprak hırsızlığı üzerine kuruldu, sonraki soykırımlarından (hem kültürel hem de fiziksel) bahsetmiyorum bile.
 
Ottawa'nın Suudi savaş suçlarına zımni desteği, kendi geçmişteki davranışlarıyla tutarsız değil.
 
İnsan haklarını savunduğunu iddia ediyor ama gerçekte sadece dar bencil çıkarlarını savunmak için hareket ediyor.
 
Bugün hala Suudi işgali altındaki Arabistan'a 15 milyar doların üzerinde silah satışı söz konusudur ve bu, Kanada tarihindeki en büyük silah satışıdır.
 
Kanada insan haklarına gerçekten önem verseydi, bu topraklardaki yerli halkların haklarını ayaklar altına almazdı.
 
Maalesef Yemen gibi yerlerde hem yurtiçinde hem de yurtdışında utanmadan bunu yapmaya devam ediyor.
 
İnsan hakları, Kanada'nın yaşadığını iddia ettiği kelimelerden ibarettir.
 
Saygın bir ulus, aslında bu tür ideallere göre hareket eden bir millettir.
 
Kanada hükümeti bunu başaramadı.
 
Washington'dan yönetilen imparatorluğun savaş makinesini desteklemeye devam ediyor.
 
Bu imparatorluk adil ticaret uygulamaları yerine silahlarla, dostluk yerine korku ve şefkat yerine bencillikle hüküm sürüyor.
 
Kanada hükümetini, zalim Amerikan imparatorluğunun ve onun Suudi Arabistan ve İsrail gibi dünyanın dört bir yanındaki yardakçılarının tebası olmayı bırakmaya çağırıyoruz.
 
Ondan önceki her imparatorluk gibi, Amerikan imparatorluğunun günleri de sayılıdır.
 
Bu, vatansever Amerikalıların bile imparatorlukların yükselişi ve düşüşü üzerine yaptıkları araştırmalara ve bugün sahadaki gerçeklikten kaynaklanan bakış açılarına dayanarak ulaştıkları bir sonuçtur. 
 
İmparatorluğun küresel ekonomi üzerindeki hakimiyeti, küresel rezerv para birimi olarak ABD doları ve ABD doları cinsinden borcun ihracı ve kontrolü ile mümkün olmaktadır.
 
Bu tefeci politikalar, dünyanın dört bir yanına yayılan ve bir ikilem sunan askeri endüstriyel kompleks tarafından uygulanmaktadır ve adeta şöyle demektedirler: sizi bize borçlu bırakarak ve kaynaklarınızı kendi özgür iradenizle sürekli olarak bize geri ödemenizi talep ederek ülkenizi ele alacağız veya kaynaklarınızı kendi iradeniz dışında işgal edip alacağız.
 
İnsanlık için çok şükür ki, imparatorluk artık Amerikan dolarının değerini düşürmeden tüm savaşlarının bedelini ödeyemez.
 
Dolar basmaya devam ettiği oranda (bugün tüm ABD doları arzının% 35'inden fazlası 2020'nin ilk 10 ayında oluşturuldu!), hiperenflasyon önümüzdeki on yıl içinde bir noktada meydana gelecek ve ABD dolarına olan talepte bir azalmaya neden olacaktır.
 
Talepteki bu azalma, ABD'nin şu anda dünyanın üçte birine yaptırım uyguladığı gerçeğiyle de daha da şiddetleniyor!
 
Popüler çocuk çok fazla insanı partisinden kovduğunda, tahliye edilenler bir araya gelmeye ve başka bir yerde başka bir parti kurmaya karar verir.
 
Bu, oyunu değiştiren ticaret mekanizmalarıyla ve ABD yaptırımlarının en büyük hedeflerinden bazıları arasında doları baypas etmek için yapılan uzun vadeli anlaşmalarla halihazırda gerçekleşiyor.
 
Bu, diğerleri arasında Rusya, Çin, İran ve Venezuela gibi bu ülkelerin çoğu arasındaki ticaretin gelişmesine yol açıyor.
 
26 Mart, Yemen'de tiranlık ve kıtlığı yayan Suudi suç istilasının 7. yılının başlangıcını işaret ediyor.
 
Kanada hükümetine: yöntemlerinizi değiştirmek için asla çok geç değildir.
 
Kanada'nın Titanik* ile batmasına gerek yok.
 
Amerikan imparatorluğundan emir almayı bırakın ve insani değerler, saygı ve haysiyetle özgür insanlar olarak yaşamaya başlayın.
 
Ali Naqvi
Crescent International
 
----------------------------------------------------------------------------------------
*İran İslam İnkılabı Rehberi Seyid Ali Hamanei: Titanik gemisinin görkemliliği batmasını engellemediği gibi Amerika'nın (sahte) ihtişamını gösterme çabaları bastmasını engellemeyecek. Amerika batacak. (Milli Gazete)
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar