2021512133935598.jpg
  • Anasayfa» 
  • Analiz»
  •  Yeni intifada işgal altındaki Filistin topraklarında denklemleri nasıl değiştiriyor?

Yeni intifada işgal altındaki Filistin topraklarında denklemleri nasıl değiştiriyor?

Bölgedeki iktidar mimarisi çarpıcı bir şekilde değişiyor, bölgedeki İslami Direnişi güçlendiriyor, pazarlık cephesini zayıflatıyor... Hiç şüphe yok ki, Filistin 'yeni intifada'da yalnız kalmayacak ve Siyonistler Direniş'in güvenlik kemerini sınırlarının etrafında genişletmenin etkilerini görecekler.

13 Mayıs 2021 Perşembe
İNTİZAR - Son günlerde Kudüs'te Siyonist işgalin suçlarına karşı yeni bir Filistin ayaklanma dalgasının başlamasıyla, Siyonist liderleri dehşete düşüren yeni bir intifada olasılığı güçlü bir beklenti haline geldi.
 
Batı'nın desteğiyle hain, bağımlı ve mutlu Arap rejimleriyle ilişkileri normalleştirmek için yapılan anlaşmaların yarattığı atmosferle desteklenen Siyonistler, Filistin topraklarına tecavüzü ve Kudüs'ü Yahudileştirmek için baskıcı önlemleri artırdı, ancak şimdi Filistinlilerin ve diğer Müslüman halkların öfke patlaması karşısında kendilerini büyük bir sıkıntı içinde buluyorlar. Yeni intifada kurulur ve devam ederse, işgalin en kesif kara bölümüne ve Filistin halkının acılarının uzun hikayesine son verebilir.
 
Tüm Filistin ayaklanmaya (intifadaya) hazır
 
Tarihsel deneyim, Filistin halkının siyasi ve ideolojik farklılıklardan bağımsız olarak Siyonistlere ne zaman birleşik bir sorunla dirense, bu direnişin ve mücadelenin sonucunun Filistin'in zaferi, Siyonist tarafın geri çekilmesi ve yenilgisi olduğunu açıkça göstermiştir.
 
Bunun son örneği, filistinlilerin bu hain ve tehlikeli plana karşı birliğinin, bu kumpasın uygulanması için yapılan büyük hazırlıklara rağmen tamamen yenilgiye uğratılmasına yol açtığı ve bu planın sonsuza kadar tarihin çöplüğüne gittiği Yüzyılın Anlaşması örneğinde görülebilir.
 
Son gelişmeler, Kudüs'teki gelişmelerin ardından patlak veren direniş ve intifada seçeneğine bağlı kalmanın küller altında kalan ateş gibi Filistin öfkesini gözler önüne serdi ve Batı Şeria ile Gazze Şeridi gibi işgal altındaki topraklardaki Filistinlilerin Siyonistlerle yüzleşmeye hazır olduğunu gösterdi.
 
Kudüs'teki gelişmelerin mesajı, Filistinlilerin siyasi aidiyetleri ne olursa olsun topraklarını ve dini ve milli değerlerini savunmak için ulusal birliğiydi ki bu; Siyonist oluşumdaki yaygın siyasi, sosyal ve ekonomik krizler göz önüne alındığında, Filistin halkının kurtuluş yolunda olumlu gelişmelerin yaşandığı bir dönemin habercisidir.
 
Aslında Kudüs'teki gelişmeler, Filistin davasının düşmanlarının ve hainlerinin normalleşme sonrası uykusunu onlar için bir kabusa dönüştürdü; Kudüs intifadası, şiddetli bir fırtına olarak, yolculuğunun başında normalleşme gemisini mahvetti.
 
Füze ayaklanması
 
Yeni bir Filistin intifadası kurma başarısının en umut verici işaretlerinden biri, Siyonistlerle yüzleşme şekli ve biçimi olacaktır ki bu çok önemlidir.
 
Filistinliler, özellikle Gazze Şeridi'nde, taş yerine artık güçlü, stratejik silahlara, yetenekli, güçlü ve deneyimli bir askeri güce sahipler ve son yıllarda Siyonist savaş makinesini durdurma ve Siyonist orduya art arda yenilgiler dayatmadaki etkinliklerini gösterdiler.
 
Son günlerde Gazze Şeridi'nden işgal altındaki toprakların derinliklerine yapılan roket saldırıları Siyonist kentler için güvensizlik ve korku yarattı.
 
Siyonist tarafın Aşil'inin topuğuna yapılan ağır askeri saldırılara ek olarak, bu saldırılar, pahalı savunma sistemlerinin bu saldırıları püskürtmedeki başarısızlığı nedeniyle Tel Aviv'de her zaman siyasi krizlerin oluşmasına ve yoğunlaşmasına yol açmıştır.
 
Bu nedenle, yeni bir intifadanın oluşumu, Filistin ile işgal arasındaki mevcut denklemi, özellikle Batı Şeria'da tersine çevirebilecek ve silahlı mücadele ve intifada geçmişi olan Batı Şeria halkına özgüveni yeniden tesis edebilecektir.
 
Direniş ve İsyan Koalisyonu
 
Son günlerde açıkça ortaya konan Filistin intifadasının diğer yeni boyutu ise Filistin halkının Siyonistlere karşı ayaklanmalarında yalnız olmamasıdır.
 
Direniş fraksiyonları, Son birkaç gündür kırmızı çizgiyi oluşturan Kudüs meselesini korumak ve Filistinli kardeşlerinin yanında savaşmaya hazırlanmak için birleşik ve güçlü bir biçimde durdular.
 
Bölgedeki iktidar mimarisi çarpıcı bir şekilde değişiyor, bölgedeki İslami Direnişi güçlendiriyor, pazarlık cephesini zayıflatıyor ve uzlaşma savunucuları ile Siyonist tarafın güvenlik duvarlarını yok etmek bölgedeki yeni güvenlik sisteminin temel özellikleri arasında yer alıyor.
 
Hiç şüphe yok ki, Filistin 'yeni intifada'da yalnız kalmayacak ve Siyonistler Direniş'in güvenlik kemerini sınırlarının etrafında genişletmenin etkilerini görecekler.
 
Al-Waght
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar