Filistin.png

Filistin meydan okuyor

Daha büyük özgürlük mücadelesi henüz yeni başlıyor. Ateşkes ilan edilir edilmez bir sonraki direniş dalgası için hazırlıklar başladı. Güç durumdaki ve yoksullaşan Gazze Şeridi'nin askeri olarak yeniden dirilmesi ve İsrail'in kötü zamanlarla karşı karşıya kalması ve müttefiklerine yük olmasıyla birlikte ırkçı Siyonist rüyanın ölümü için geri sayım başladı.

22 Mayıs 2021 Cumartesi
İNTİZAR - Gazze'nin 'FÜZE İNTİFADASI' yenilgiye uğramış İsrail'i çatışmadan geri çekilmeye zorlamayı başardıktan sonra, soru Filistinlilerin işgalci güce karşı bu zaferi sürdürme ve onun üzerine inşa etme mücadelesine nasıl yükselebilecekleridir.
 
Daha büyük mücadele henüz yeni başlıyor. Önümüzde, bu zaferin, onu çalmaya çalışan düşmanları var: Anlaşmazlığı yaymak ve Direniş Cephesi'nin saflarını bölmek için yola çıkacak olan İsrail ve ABD'nin müşterileri. Bazı Filistinliler de dahil olmak üzere bazı Arapların bu konuda önemli bir rol oynayacağından eminiz. Savaş birleşir ama barış veya ateşkes bölünebilir.
 
Bu zaferin bölgesel direniş ekseni ile eşgüdüm içinde elde edildiği yaygın olarak bilinmemektedir. Hizbullah, İran ve müttefik gruplar savaşa müdahale etmedi çünkü Gazze direniş liderleri müdahale etmemelerini istedi. Tamamen bir Filistin zaferi elde etmek ve İsrail'in kendisini dünyanın gözü önünde bir kurban olarak görme fırsatını reddetmek istediler. Bu, 2003 Irak savaşından bu yana görülmemiş bir ölçekte dünya çapında gösterilerin yapılmasına yol açan Filistin davasıyla uluslararası dayanışmanın büyük bir kısmını baltalayacaktı.
 
Gerçek şu ki, bu savaşın zamanlamasını ve tarzını belirleyen, Demir Kubbe sistemlerini karıştırmak ve atlatmak için İsrail şehirlerine ve yerleşim yerlerine çok sayıda füze bombardımanı başlatan Gazze'deki direnişti.
 
Ancak Gazze'nin İsrail zulmüne karşı savaş ilanı aynı zamanda -bazıları buna katılmasa da- Mossad'ın İran'ın nükleer altyapısına yönelik saldırılarına ve İsrail'in Suriye'ye karşı yüzlerce hava saldırısına misilleme olarak hizmet etti.
 
Bu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, örgütün Şam'a dönmesine ve iki tarafın yeni bir sayfa açarak yaraların ve anlaşmazlıkların üzerine çıkmasına ve doğrudan işbirliğine devam etmesine zemin hazırlayan Hamas'ı kucaklamasını açıklıyor.
 
İran, hem zaferine bir övgü olarak hem de Hamas lideri İsmail Haniye'nin İslam Cumhuriyeti'ne desteğinden ötürü İslam Cumhuriyeti'ne minnettarlığını göstermek için Gazze'den sonra yeni geliştirilen bir insansız hava aracını seçti.
 
Ateşkes ilan edilir edilmez bir sonraki direniş dalgası için hazırlıklar başladı. İlk görev, sığınaklarına koşan milyonlarca İsrailliyi gönderen 4.000 füzeyi ikmal etmek ve havalimanlarını kapatarak İsrail'i dünyadan ayırmak olacak. Kaynaklar, direnişin füzelerinin yenilenmesi ve yükseltilmesinin abluka nedeniyle iki yıl veya daha uzun sürebileceğini, ancak stokta tutulan rakamın belki de beş katı olduğunu söylüyor.
 
Güç durumdaki ve yoksullaşan Gazze Şeridi'nin askeri olarak yeniden dirilmesi ve İsrail'in kötü zamanlarla karşı karşıya kalması ve müttefiklerine yük olmasıyla birlikte ırkçı Siyonist rüyanın ölümü için geri sayım başladı. 
 
Abdulbari Atvan
Raialyoum
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar