israel.jpg

İsrail'in büyüyen medya sorunları

Tarihten de anlaşılacağı gibi, İsrail uzun süreli bir savaşa giremez. Bu sebeple gerilemelerini gizlemek İsrail'in stratejik siyasi çıkarlarınadır. Kitleler bunu fark etmeye başladıkça, İsrail'in bilgi savaşında zaten zor olan durumunu daha da baltalayacaktır.

21 Ağustos 2021 Cumartesi
İNTİZAR - 11 Ağustos'ta Beyrut merkezli Al Mayadeen televizyon kanalı, 7 Temmuz'da Dubai'deki patlama yerinde altı İsrailliden oluşan bir ekibin varlığını ortaya çıkaran gizli belgeler elde ettiğini bildirdi.
 
Patlama sonucunda "3 İsrailli öldü, 2'si ağır yaralandı."
 
İsrail, Basra Körfezi'ndeki İran hedeflerine yönelik deniz saldırıları düzenliyor ve İslami İran buna uygun bir şekilde karşılık verdi.
 
Bu nedenle, Dubai'deki 7 Temmuz patlamasının İslami İran ile İsrail arasında devam eden bölgesel hibrit savaşla ilgili olduğunu varsaymak makul.
 
Dubai olayı, İsrail'in son günlerde bölgesel vekiller aracılığıyla kayıplarını gizlediği tek olay değil.
 
Bu yılın Nisan ayında Siyonist yanlısı Kürdistan Bölgesel Hükümeti, Irak'ta Mossad ajanlarının öldüğünü iddia eden haberleri yalanladı.
 
7 Temmuz'da Dubai'de tam olarak ne olduğu, İsrail'in düşmanlarından aldığı darbeleri sürekli olarak gizlemesinin neden stratejik çıkarına olduğunu anlamak kadar önemli değil.
 
Tarihten de anlaşılacağı gibi, İsrail uzun süreli bir savaşa giremez.
 
2006'da Lübnan'la yaptığı son genişletilmiş savaş, askeri aşağılanma ve siyasi yenilgiyle sonuçlandı.
 
İsraillilerin çoğu olmasa da birçok İsrailli çifte vatandaşlığa sahiptir, bu da İsrail için uzun süren bir çatışmayı sürdürülemez kılan bir olgudur.
 
Uzun süreli çatışma durumunda İsrail'in Ukrayna, Rus, Özbek ve ABD pasaportuna sahip olanlar işgal altındaki Filistin'i terk etmeyi tercih edecek.
 
Bu doğal bir insan içgüdüsü ve bugün Afganistan'daki ABD vekilleri tarafından en iyi şekilde gösterildi, yurtdışına kaçıyorlar.
 
İsrail'in sömürgeci yerleşimcilerden oluşan sosyal dokusu, Siyonist yöneticilerin güçlü görünmesini çok önemli kılıyor.
 
Güç algısı bir kez kaybolduğunda Filistin kurtuluş mücadelesine karşı direnme iradesi de çökecektir.
 
İsrailliler, ABD ve NATO müttefikleri tarafından sağlanan büyük askeri ve ekonomik sübvansiyonlar nedeniyle rejimlerinin Filistin'i işgal edebildiğinin farkındalar.
 
Bu nedenle, İsrailliler Batılı güçlerden gelen muazzam siyasi, askeri ve ekonomik destekle bile Siyonist rejimin ciddi gerilemeler yaşadığını hissetmeye başlarsa, Siyonist projenin yakın seçmenleri içindeki güvenilirliğini kaybedecektir.
 
Al Mayadeen'in son ifşaatları göz önüne alındığında, İsrail'in aksiliklerini inkar etmesi ile ilgili herhangi bir haberin büyük bir şüphecilikle ele alınması gerektiği akılda tutulmalıdır.
 
Gerilemelerini gizlemek İsrail'in stratejik siyasi çıkarlarınadır.
 
Kitleler bunu fark etmeye başladıkça, İsrail'in bilgi savaşında zaten zor olan durumunu daha da baltalayacaktır.
 
Ekonomik ve siyasi boyutlarının yanı sıra medyaya da yansıyan çok kutuplu bir küresel düzenin ortaya çıkmasıyla birlikte masalar büyük ihtimalle alt üst olacak.
 
Top şimdi anlatısını kanıtlamak için İsrail sahasında. Kolay olmayacak.
 
Crescent International
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar