63257-collage.png
  • Anasayfa» 
  • Analiz»
  •  Devrim Muhafızları'nın Erbil'deki MOSSAD merkezini vurmasından hangi sonuçları çıkarmalıyız?

Devrim Muhafızları'nın Erbil'deki MOSSAD merkezini vurmasından hangi sonuçları çıkarmalıyız?

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Ordusu tarafından, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki Erbil'de bulunan MOSSAD merkezine karşı gerçekleştirilen füze saldırısı Ukrayna sorununa odaklanmış gözleri birden bu bölgeye çevirdi. Oldukça önemli olan bu gelişme aslında Siyonist rejimin uzun zamandır devam eden tacizlerine karşı cevap anlamında yeni bir aşamaya geçildiğine de işaret ediyor.

14 Mart 2022 Pazartesi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi terörle mücadele birimi yaptığı açıklamada, bu Pazar sabahı Erbil'in doğusundan 12 balistik füzenin geldiğini ve belli merkezlerin saldırıya uğradığını söyledi.

Pazar'ın erken saatlerindeki bu saldırı, aslında Siyonist rejime karşı bir misilleme eylemiydi. Siyonist rejim İsrail, kısa bir süre önce Irak Kürt bölgesinden İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı harekete geçmişti. Bu yüzden bu saldırıda İsrail istihbarat servisinin (MOSSAD) Irak'ın Erbil kentindeki iki merkezi füzelerle hedef alındı. Irak haber kaynakları, saldırılarda dokuz Siyonist subayın öldürüldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.

Bu saldırı birkaç boyutuyla önemlidir:

Öncelikle bu saldırı, İran İslam Cumhuriyeti'nin güvenliğini sağlama konusunda çok ciddi olduğunu ve güvenliğini hedef alan her türlü eylemin karşılıksız kalmayacağını gösterdi. İran İslam Cumhuriyeti, Irak'taki ABD'nin Ayn El Esad üssüne yapılan füze saldırısı da dahil olmak üzere bu stratejisini daha önce defalarca kanıtladı. İslam Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamada, "Büyük İran milletine, İslami vatanın güvenlik ve barışının İran İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetlerinin kırmızı çizgisi olduğunu ve kimsenin tehdit veya saldırısına mecal ve izin vermeyeceğini temin ederiz" denmişti. Devrim Muhafızları, Siyonist rejime yönelik yaptığı açıklamada, "Cinayet işleyen Siyonist rejimi, herhangi bir kötülüğün tekrarının sert, kararlı ve yıkıcı tepkilerle karşı karşıya kalacağı konusunda bir kez daha uyarıyoruz" ifadelerine de yer vermişti.

İkincisi, bu saldırıda İslam Devrim Muhafızları, yalnızca MOSSAD üslerini ve merkezlerini hedef aldı ve herhangi bir Irak ya da Amerikan merkezini hedef almadı. Bu nedenle düşmanın bu konuda Amerikalıları veya Iraklıları hedef almaya yönelik her türlü medya propagandası ve psikolojik ve algı savaşı reddedilmektedir.

Üçüncüsü, bu saldırılar, İsrail kuvvetlerinin Erbil'deki karargahlarının  bilindiğini ve yalnızca MOSSAD üslerinin füzelerle isabetli bir şekilde hedef alındığını dolayısıyla da İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri'nin istihbarat başarısını gösterdi.

Dördüncüsi, bu saldırılar İran füzelerinin kesin isabet ve nokta vuruş gücünü gösterdi zira ne siviller zarar gördü ne de sivil mekanlar.  MOSSAD güçleri ve yerleri dışında füzeler tarafından hedef alınan diğer güçler ve yerler olmadı. Bu da, İran İslam Cumhuriyeti'nin askeri kapasitesini göstermektedir.

Beşinci husus, Erbil'deki MOSSAD karargahına yapılan füze saldırılarının İsrail'in Suriye'deki son operasyonuyla hiçbir ilgisi olmamasıdır. Çünkü İran İslam Cumhuriyeti bu İsrail saldırısına başka bir zamanda daha kararlı bir şekilde yanıt verecek. İsrail'in Suriye'de düzenlediği operasyonda İslam Devrim Muhafızları'na bağlı iki komutan şehit olmuştu.

Altıncısı, Iraklı yetkililer ve Kürt Bölgesindeki yerel hükümet yetkilileri, İran İslam Cumhuriyeti'nin İsrail'in Irak Kürt bölgesindeki İran karşıtı eylemleri konusunda defalarca uyarmasının ardından bu saldırılara itiraz etmeleridir. Halbuki İran defalarca bu hususta bölge ve Irak yetkililerini uyarmıştı.  Ayrıca Irak coğrafyası, İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin suikaste uğraması dahil ABD askerleri tarafından son yıllarda İran İslam Cumhuriyeti aleyhine defalarca kullanılmıştır. Dolayısıyla İran'ın Irak'ın egemenliğini ihlal ettiği iddiaları doğru değil çünkü Siyonist rejim ve ABD hükümeti İran karşıtı hedeflerini gerçekleştirmek için Kürt bölgesi de dahil olmak üzere Irak coğrafyasını kötüye kullanmaktadır.

Parstoday

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar