McKinney3006-800x714.jpg

Çok geç keşfedilen bir gerçek

Spesifik propaganda, küçük yalanlar tanımlanabilir, ancak insanların bulunduğu her ortama nüfuz eden bir “kuşatıcı” mahiyette bir propaganda vardır. Sinsi, daha az belirgin ve daha tehlikelidir. Tehlikeli çünkü insanları küçük yalanlara, büyük yalanları gizlemeye yönlendiriyor.

1 Temmuz 2022 Cuma
İNTİZAR - Bir zamanlar CIA'in başkanı olan William Casey, "ABD halkının inandığı her şey yanlış olduğunda dezenformasyon projemizin tamamlanmış olduğunu anlamış olacağız" dedi. Gerçeğe dönüşen bu karakteristik olmayan sapmadan pişman olmuş olabilir, daha sonra "Herkes her zaman olması gerekenden daha fazlasını söyler" dedi.  Bu, İran Kontra olayına karıştığı konusunda Kongre'ye verdiği ifadenin arifesinde uygun ölümünden kısa bir süre önceydi. Casey çoktan gitti ve büyük ölçüde unutuldu, ama sözleri unutulmuş olmamalı. Bunlar sadece bir adamın hedeflerinin seçenekleri değildi, ne kadar yükseltilmiş olursa olsun, Hükümet politikasının bir ifadesiydi. Benzersiz bir ABD fenomeni değil, Batılı Hükümetler tarafından iktidarı korumak için kullanılan bir fenomen. Yalanlar siyasetin para birimidir.
 
Batı dünyası ahlaki, ekonomik ve sosyal olarak ölümcül bir düşüş içinde. Bunun için birçok neden öne sürülebilir, ancak propagandanın bunlardan biri olacağı şüphelidir. Batı o kadar acımasız bir yalan akımı altında yaşıyor ki, artık gerçeği kurgudan ayırt edemiyor. Propagandanın amacı, propaganda olmadığına ikna etmektir. Spesifik propaganda, küçük yalanlar tanımlanabilir, ancak insanların var olduğu her atmosfere nüfuz eden "kuşatıcı" mahiyette bir propaganda vardır, sinsi, daha az belirgin ve daha tehlikelidir. Tehlikeli çünkü insanları küçük yalanlara, büyük yalanları gizlemeye yönlendiriyor.
 
Batılı liderler arasındaki güvenilirlik oranları tarihi düşük seviyelerde. Sağlıklı ve anlaşılır bir sinizm, ağzını açan her politikacıyı bekliyor, yine de büyük yalanlar tartışmasız tüketiliyor. Amerika'da, Çin ve Çinliler hakkındaki olumsuz görüşler, Covid öncesi %17'den şimdi %80'e yaklaştı. Hükümetlerin inandırıcılığı zayıf tutmasına rağmen, çoğunluk büyük yalanı tercih ediyor, "her şey Çin'in suçu" Ekonomi, Covid, Çin'i suçluyor. Subliminal düzeyde bu işe yarar, çünkü birçoğu hükümetlerinin kötü olduğunu kabul eder, ancak başkasının daha kötü olduğunu düşünmeyi tercih eder. "Çin'in saldırganlığı" "ve bu konuda bir şeyler yapmamız gerekiyor" konusundaki nakarat, eleştirel yeteneklere sahip başka türlü bilgilendirilmiş insanlardan duyulabilir. Bunu destekleyecek sıfır gerçeğe rağmen. Çirkin gerçek şu ki, propaganda işe yarıyor, eğer yalan yeterince büyükse ve tekrar tekrar yankılanıyorsa, halkın bilincine sızıyor.
 
İngiliz ulusal utancı Boris Johnson seri patolojik bir yalancıdır. Böyle olduğu için iki prestijli gazetecilik işinden kovuldu. Bazı aldatmacaları zararsız olsa da, Rusya'ya karşı savaş çığırtkanlığı, uydurma soytarılığının ardındaki gerçek doğayı ortaya çıkardı. Yine de, İngiltere'deki çoğu kişi, doğuştan gelen bir yalancı tarafından sunulduğunda bile resmi anlatıya inanmayı tercih ediyor. Johnson, İngiliz Yayın Kurumu ve ana akım medyanın geri kalanı tarafından kışkırtılıyor. Ona karşıymış gibi davrananlar bile. BBC, MI5 kadar devletin bir organıdır. Yıllardır Rus karşıtı propagandayı acımasızca pompalıyor. Onun mevcut çatışmaya ilişkin kapsamı, şeffaf bir şekilde canice savaş propagandası olmuştur. Ukrayna'nın aslında ütopik bir demokrasi olmadığı gerçeğinden ya da Minsk anlaşmasından bahsedilmiyor. Ve elbette NAZİ Azak taburlarından ya da Rusça konuşan Ukraynalılara yönelik 8 yıl süren kanlı saldırılarından hiç bahsedilmiyor. Gerçek şu ki, Rusya uzun zamandır Amerika ve NATO'nun hedefinde ve bu Ukrayna'ya yönelik herhangi bir endişeden çok Batı'nın mali çıkarlarıyla ilgili nedenlerden dolayıdır. Büyük gerçek şu ki, Batı'yı içeren tüm savaşlar kaçınılmaz olarak zenginlerin ve güçlülerin ticari çıkarlarıyla ilgilidir. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda, Covid'de, savaş propagandasında suç ortağı oldukları, ellerinde kan olduğu bugün medyanın üzücü bir ithamıdır. Yine de söylenenler önemsiz şeylerdir ve önemli olan şey söylenemez.
 
En büyük yalan "demokrasimiz"dir. Son zamanlarda Amerikalı politikacılara göre "demokrasimiz" her zaman "tehdit altında". Keşke gerçekten ona sahip olsaydık, uzun zamandan beri grotesk bir şeye dönüştürüldü. Liderlerimizi bizim için seçmekten ziyade seçtiğimiz yanılsaması, efendilerin çıkarlarına hizmet ederken kalabalıkları yatıştırır. Gerçek şu ki, ona karşı çıkan güçlerin söz sahibi olmasını engellemek için tasarlanmış bir sistemdir. Sistemler yabancıları veya yerleşik çıkarlara meydan okuyan herhangi bir şeyi sevmez. Yani bir yalan diğerini açıklamak için yaratılır ve büyük gerçekler gizli kalır, gerçekler aldatmaca yoluyla yönetim icra edenleri tehdit eder.
 
Ve gelmeye devam ediyorlar, Ukrayna bir yana, büyük yalan “de jour” kapitalizmi ve Yeşil Yeni Anlaşmayı Uyandırdı. Herkes yüzyıllardır dünyayı talan eden acımasız, ruhsuz kapitalistlerin değiştiğine inanmak zorundadır. Şimdi insanlık sevgisi ve çevre endişesiyle dolu bizi daha iyi bir geleceğe götürecekler. Ve şaşkın bir dünyadan ayrılacağız. Amerika şimdi bazı zorluklarla mücadele ediyor, şu anki büyük soru “kadın nedir"? ilk bakışta, dört yaşındaki herhangi bir çocuğun cevaplayabileceği bir soru, ancak bu saçmalık çağında, en az rahatsızlık oluşturacak şekilde “dikkatli” bir cevap verilmelidir. Yabancı savaşlar çok az öfkeyle başlatılabilir, ancak en azından sol travma geçiriyor gibi bir görünüm ile birlikte başka birinin katılmadığı bir şey söyleyin. Büyük yalan, dikkat dağıtma, safsata ve gerçek doğruların incelenmesini engelleyen devam eden yanlış bilgilendirmedir. Gerçek şu ki, eski ekonomik ve kontrol modelleri başarısız oldu, Yeşil Yeni Anlaşma, dünyayı şu anki acınası durumuna getiren aynı Psikopatların bir sonraki modele hükmetmeye devam etmesini sağlamak için tasarlandı. Büyük Sıfırlama sadece Büyük Yeniden Markalaşmadır.
 
Büyük gerçek şu ki, Batı dünyası çok uzun zamandır insanlığın en kötü biçimleri tarafından yönetiliyor. Yüzyıllar boyunca büyük yalanı sürdürerek statükoyu korudular. Küçük yalanlar genellikle er ya da geç yakalanır, ancak büyük yalanlar nadiren yakalanır. Büyük yalanlar tartışılmaz. İngiliz TV politikacıları için, Kraliçe ve Kraliyet ailesi bile baskı altına alınmaya açıktır ama ne özel Bank of England'ın statüsünden, ne de Londra'nın Bağımsız Şehri'nden hiç söz edilmez. Tabii ki Rothschild'lerin herhangi bir olumsuz kapsamı tabudur. Aynı şekilde Amerika'da da politikacılar meşru bir hedeftir ancak özel Federal Rezerv'in veya Rockefeller'ların statüsüne yönelik eleştiri asla söz konusu değildir. Sizi kimin yönettiğini bilmek istiyorsanız, kimi eleştirmenize izin verilmediğine bakın.
 
Yaklaşmakta olan şeyle, birçokları için, felaket "çok geç fark edilen bir gerçek" olabilir. Gerçeği arayanlar için, söylendiği gibi "sizi özgür kılacak" ama önce sizi rahatsız edecektir.
 
Eamon McKinney
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar