suriyeyi-kesmeye-calisanlar-640x426.jpg

Suriye'yi devirme projesi başarılı oldu mu?

Halep ve sonrasında Deyr ez- Zor'un kurtuluşuyla başlayan, Hama ve İdlib kırsallarına ve Suriye Ordusunun müttefikleri ile birlikte girdiği Guta'nın kurtuluşu ile devam eden savaşlar, Suriye'yi ve bölgeyi parçalama projelerinin çöküşünün başlangıcını oluşturuyor.

20 Mart 2018 Salı

İNTİZAR - Guta'dan Deyr ez-Zor ve İdlib'e, hatta Suriye coğrafyasındaki diğer pek çok bölgeye kadar, terör odakları, Suriye Ordusunun darbeleri altında bir bir düşüyor. Bununla birlikte, Suriye'nin kolayca düşeceği vahametine kapılan bazı ahmakların hayalleri de suya düşüyor.

Suriye'de askeri sahayı dikkatli bir şekilde takip edenler, özellikle de ordu ve halk direniş güçlerinin pek çok cephede büyük savaşlar başlatmasının ardından, Suriye içindeki askeri baskının, terör örgütü yapısının çöküşüyle birlikte yok olmaya başladığını görecekler. 2017 yılının başından bu yana Suriye'de süregelen savaşı takip eden tüm gözlemciler, askeri ve siyasi açıdan oyunun kurallarının değiştiğini vurguluyor. Nitekim, komplo güçleri birçok noktada kaybederken, bu noktaları kazanan Suriye Ordu güçleri, tüm dünyanın gözleri önünde bu komplocuların itibarını yok etti.

Suriye topraklarında meydana gelenleri objektif bir şekilde okuduğumuzda, bugün toplumun ve ekonominin güvenliği açısından gözle görülür bir iyileşmenin göstergeleri karşımıza çıkıyor. Ülkelerine karşı girişilen savaşın neticesinde Suriyelilerin yaşadığı trajediye ve düşmanlarının, ülkenin birliğini tehdit eden ve askeri seçeneğin yeniden değerlendirilmesi ile ilgili planlarına rağmen, Suriye'nin kendisine dayatılan savaşın en zor yıllarını aştığını söylemek mümkündür. Komplocu ülkeler, Suriye'nin devrilmesi için yaptıkları planlara yönelik işleri düzenlemeye ne kadar uğraşırsa uğraşsın, bu hedeflerine ulaşamayacaklardır. Çünkü bu savaşın gerçekleri, artık herkes için aşikâr hale geldi.

Suriye halkının büyük bir kesiminin bu ideolojik ordu ile birbirine kenetlenerek bütünleşmesi ile birlikte, Suriye zaferi devamlılık kazandı. Komplocu basın tarafından uygulanan medya şeytanlıklarına rağmen, ordunun iradesi ve onunla tam bir uyum içerisinde olan Suriye halkı ile siyasi liderlerinin karşısında, Suriye'ye karşı girilen savaşın hedefleri birbiri ardına bozguna uğradı.

Halep ve sonrasında Deyr ez- Zor'un kurtuluşuyla başlayan, Hama ve İdlib kırsallarına ve Suriye Ordusunun müttefikleri ile birlikte girdiği Guta'nın kurtuluşu ile devam eden savaşlar, Suriye'yi ve bölgeyi parçalama projelerinin çöküşünün başlangıcını oluşturuyor. Bugün ise, sadece Guta'nın değil, büyük kurtuluş savaşının önündeki kapının açılması bekleniyor. İdlib ve Hama kırsalındaki savaş için yakında yeni turlar bekleniyor...

Burada, Suriye'nin maruz kaldığı kirli savaşın ayrıntıları hakkında konuşurken, savaşın başlangıç noktasına dönmemiz gerekiyor. Suriye, kuşkusuz kirli bir savaşa maruz kaldı. Küresel araştırma merkezleri ve raporlar, Suriye'ye terörist gönderen ülkelerin sayısının 92'yi geçtiğini ve bu teröristleri eğitmek, silahlandırmak ve sınır üzerinden kolay bir şekilde geçirerek ülkeye sokmak için Suriye'ye komşu olan bazı bölgelerde, sistemli operasyon odaları kurulduğunu doğruluyor. Özellikle de Türkiye sınırı ön plana çıkıyor. Öyle ki, bu çalışmalarda Türkiye'nin nasıl on binlerce teröristin sınırdan geçmesine izin verdiği uzun uzadıya ele alındı. Bu yüzden, bugün Siyonist- Amerikan projesine düşman olan Suriye rejimini ve bu projeye karşı direnen ideolojik düşünceyi devirmeyi amaçlayan bu kadar büyük bir terörist kitlesinin nasıl Suriye'ye girdiğini bulmak hiç zor değil. Bu saldırılarla, özellikle de Suriye Arap Ordusunun ideolojik sisteminin vurulması hedeflendi. Bu hedefi, Suriye'ye karşı büyük komplolar için planlanan başka stratejik hedefler takip etti. Çünkü bu ülkeyi parçalamak, ordunun, ardından toplumun ve daha sonra coğrafyanın parçalamasını gerektiriyor. Suriye içerisindeki yabancı ordugâhın ana hedefi buydu. Ne var ki, tüm kötü niyetli planlara rağmen, Suriye Devleti bu kirli projeleri ve planların büyük kısmını çökertmeyi başardı.

Bu aşamada, Suriye içerisindeki ulusal güçlerin uyumu ve kenetlenmesine değinmemiz gerekiyor. Bu güçlerin tamamı, boyutları ve arka planları açısından, davalarına inanıyor ve bu savaşın gerçekliği ile doğasını anlamış durumdalar. Bunun, komplolara karşı koymakta ve Suriye Ordusunun operasyonlarını desteklemekte önemli bir rolü vardır. Bu uyum, ordu - halk - politik liderler üçlüsü ile komplocu planları yendi ve büyük kurbanlar vererek hedeflerini düşürdü. Suriye askeri kuruluşu, başına gelen her şeye rağmen, tüm dünyaya açık mesajlar gönderdi. Bu ordu, medya savaşı ile ya da pek çok cephede terör noktaları konuşlandırma yoluyla devrilmesi ve parçalaması mümkün olmayan derin ve milli bir kuruluş olduğunu kanıtladı. Suriye Arap Ordusunun Suriye halkının büyük kısmının desteğiyle elde ettiği son ve hızlı zaferi, Suriye'nin düşmanlarında hayal kırıklığı oluşturarak, savaş kartlarını karıştırdı. Suriye'de ordu, halk ve siyasi liderlerin bütünlüğü ile “Suriye'nin devrilmesi” sloganları düşürüldü.

Sonuç olarak, coğrafi ve demografik birliği, düşmanlardan, komploculardan ve bölgedeki olağan dışı varlıklardan korumak için Suriye Ordusunun kararlılığını ve ordu, halk ve siyasiler arasındaki bütünlüğü kabul etmeliyiz. Parçalanma projesine karşı tek bir sınıf olan Suriyeliler, Siyonist – Amerikan projesini düşüren zafer ilan edilene kadar birliklerini tam bir şekilde sürdürerek bu projeye karşı çıkmaya devam edeceklerdir. Bu uzak değil, aksine çok yakın görünüyor.

Kaynak: İuvmpress
Çeviri: Merve Soydaş
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar