201862711461758.jpg

Hamas tüm gücü ile Siyonistlere karşı

“Eğer bizi bombalarsanız, biz de sizi bombalarız. Siz geri dönerseniz biz de döneriz”. Gazze Direnişi, Siyonistlerin hayallerini paramparça etti. Gazze'ye fırlatılan füzelere Hamas'ın jet hızıyla cevap verilmesi ve Gazze sınırındaki yerleşimcilerin bombardımana tutulması, Siyonist cephede şaşkınlığa sebep oldu. İkaz sirenleri ilk defa 30 km uzaklıktaki Kiryat Gat yerleşim bölgesinde çalındı.

29 Haziran 2018 Cuma

İNTİZAR - İsrail rejimi, Gazze'yi saldırgan planlarını uygulama platformu olarak görüyor. Bir takım Arap lider ile iletişim köprülerini açan Siyonistler, daha önce görülmemiş bir uluslararası sempati toplamışken, bu aşamada şartların kendileri için çok uygun olduğunu düşündü. Bu nedenle, aşırı güven kazanan İsrail, Gazze'ye karşı iki haftadır pervasızca devam eden hava saldırılarına girişti.

İsrail'in saldırıları, Gazze Direnişi tarafından sessiz karşılanmadı. Gazze'ye fırlatılan füzelere Hamas tarafından jet hızıyla cevap verilmesi ve Gazze sınırındaki yerleşimcilerin bombardımana tutulması, Siyonist cephede şaşkınlığa sebep oldu. İkaz sirenleri ilk defa 30 km uzaklıktaki Kiryat Gat yerleşim bölgesinde çalındı.

Angajman kurallarının değişmesi

Siyonist düşman, angajman kurallarını kendi lehine çevirmek konusunda başarısız oldu. Amerikalı Kushner'in mekik diplomasisi, elçiliğin taşınması ve diğer sebeplerden dolayı İsrail, bu kuralları kendi istediği doğrultuda değiştirebileceğinden emindi. Halihazırdaki durum, İsraillilerde savaşın kendi çıkarlarına ilerleyeceği ve angajman kurallarını kendi ölçülerine göre değiştirmek için en uygun zaman olduğu algısı oluşturdu. Ne var ki Gazze Direnişi, Siyonistlerin hayallerini paramparça etti. Direnişçileri halkın kalbinden çıkarmayı amaçlayan Siyonistlerin, kuralları kendi çıkarlarına göre değiştirme arzusu, Direniş tarafından engellendi. Böylelikle düşman İsrail'in egosu kırıldı. Bu noktada Hamas'ın Siyonistlere verdiği mesajı şöyle özetleyebiliriz: “Eğer bizi bombalarsanız, biz de sizi bombalarız. Siz geri dönerseniz biz de döneriz”

Geçtiğimiz hafta boyunca, Gazze'deki Direniş gruplarının gösterdiği yüksek hazırlıklı ve hızlı cevap dikkat çekiciydi. Direniş gruplarının askeri kanadının, işgal uçaklarının Gazze şeridindeki saldırılarını sona erdirmesi beklenmiyordu. İş, Gazze sınırındaki yerleşim bölgelerine füze ve bomba fırlatmaya kadar vardı. İsrail medyasına göre, Demir Kubbe fırlatılan 3 füzeden 2'sini düşürebildi.

Bu hafta Yahudi medyasını takip edenler, Direnişin Gazze'deki yerleşimcileri bombalamasının ardından Siyonistlerde hâkim olan kırılma ve bocalamayı fark etmişlerdir. Nitekim İsrailli gazeteci Yoshi Yehoshua, Hamas'ın ordu ile oyunun kurallarını değiştirebileceği ve füzelerin ateşinden korkmadıkları değerlendirmesinde bulundu.

Siyonistler ve Filistinli liderler

İsrail ordusunun Filistinli direnişçi gruplara yönelik yeni yöntemi, kimse için bir sır değil. İsraillilerin, Filistinli Direniş gruplarını felce uğratmak için, Filistinli sembol isimleri ve askeri liderlerini hedeflemek dışında bir çözüm önerisi yok. Peki, İsrailliler gerçekten başarılı mı oldular, yoksa planlarını değiştirmek zorunda mı kaldılar?

Siyonist saldırı uçakları bir hafta boyunca Direnişin sembol isimlerine ve askeri liderlerine ulaşmayı başaramadı. Geçtiğimiz hafta Filistinli direnişçilerin bölgelerine ve sivillerin araçlarına düzenlenen bir dizi saldırı, Siyonistlerin güvenlik sisteminin yetersizliği ve yapısal eksikliğinin kanıtıdır. Bu “yalnız kurtların” her an dönebileceğini aynı şekilde Batı Şeria'da da gördük.

Filistin Direnişi, geçtiğimiz hafta boyunca İsrail'in derinliklerini defalarca ihlal etti. İsrail ise Filistinlilerin bu ihlal yöntemlerine karşı uygun bir caydırıcı mekanizma bulamadı. Bu İsrail'in iç cephedeki zayıflığını ortaya çıkarırken, İsrail cephelerinin Gazze'de savaşa girmek için yeterli olmadığı, çünkü cevabın bu kez acı verici olacağı sonucuna vardırdı.

Bu çerçevede, Filistin Direnişi liderlerinden Ebu Yusuf, “Filistin el-Yevm” haber sitesine yaptığı açıklamada, “Ayaklanan silahsız “sivil” Filistin halkının tüm bu sistemlere karşı ihlalleri ve Filistinlilerin Siyonistlerin içine kadar sızması, işgal ordusunun cephelerinde güvenliği sağlamak konusunda yetersizliğini doğruluyor” dedi.

Belki de geçtiğimiz aylar içerisinde Siyonistleri en çok öfkelendiren şey, 3 doları geçmeyen basit mekanizmasına rağmen İsraillilerin belini kıran “kâğıt uçaklar” konusudur. Hal böyleyken, İsrailli yetkililerin itirafına göre verilen kayıplar 2014 savaşında verilen kayıpları aşmış durumda.

İsrailli gazeteci Yossi bunu şu sözlerle ifade etti: “Hikâye çok basit: Kâğıt uçaklar ortaya çıktıktan sonra İsrail güçleri dengeleri değiştirdi. Bu Hamas hedeflerine saldırmanın bedelidir. Hamas “Sen ateş edersen, ben de ateş ederim” demiyor. Mesele, ilk önce kimin geri çekileceğidir.”

Olası savaş nasıl başlar?

İsrail, Filistinli liderlerden birine suikast işleme ahmaklığında bulunabilir. Bu durumda Hamas, elleri bağlı bir şekilde durmayacak ve en kısa süre içerisinde bir cevap verecektir. Bu cevap birçok Siyonist'in öldürülmesine sebep olacaktır. Durum kontrolden çıktığında, İsrail kendine hâkim olamayacak ve dolayısıyla savaşın sonucu, İsrail'in iç cephesi için Gazze'den daha acı verici bir hal alacaktır. Direniş bugün bombaya karşı bomba denklemini dayatarak, düşmanın Filistin halkı ve Direniş üzerine kendi saldırgan denklemlerini kurmasına izin vermedi. Düşman liderliği, herhangi bir saldırının tüm sorumluluğunu üstlenecek ve bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir.

Kaynak: Al-waght.com
Çeviri: Merve Soydaş
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar