46310.jpg

Yemen Savaşı ve caydırıcılık oyunu

Yemen halkı yeni bir örnek sergiledi. Ensarullah Genel Sekreteri, yeni stratejik silahlar elde etme sözü verdi ve bunu gerçekleştirdi. Önümüzdeki günlerde operasyonun yeni yöntemlerini göreceğiz. Askeri uzmanlar, yeni insansız hava araçlarının intihar bombacısı uçaklardan çok daha fazlası olduğunu söylüyor. Görünüşe bakılırsa bu önemli haberlerle birlikte Yemen'de savaşın denklemleri değişiyor.

19 Temmuz 2019 Cuma
İNTİZAR - Yemenliler, 5 yıldan fazla süredir ABD uydusu ve casusluk servislerinden habersiz ülkeye bir kuşun bile giremediği kara, deniz ve hava ablukası altında yeni saldırı silahlarını gün yüzüne çıkardılar. Bu dönem boyunca Yemenliler gece gündüz El-Anbar'dan geriye kalan silahları onardı ve yeni nesil silahlar üretebilmek için büyük çaba sarf ettiler. Bu silahlar aynı zamanda caydırıcı güç unsuru haline geldi.
 
Ensarullah'ın açılış töreninin en önemli noktası, bir insansız hava aracı ve “Kudüs” füzesinden oluşan iki yeni silahın tanıtılması oldu. “Kudüs” adı taşıyan füze, Yemen savaşının hedefleri hakkında net bir mesaj gönderiyor. Suudiler, Yemen'in Suudi Arabistan Krallığı'nın gölgesi altından çıkmasının, Siyonist rejime pahalıya mal olacağı ve 'Yüzyılın Anlaşması'nı erteleyebileceğini çok iyi biliyor. Gerçek şu ki, Suudi Arabistan'ın Yemen'e karşı savaşı San'a ile Siyonist rejimin bir çeşit vekâlet savaşıdır. Yemenlilerin ve özellikle Ensarullah'ın Siyonist rejime karşı sloganları bu gerçeği gözler önüne seriyor.
 
Diğer yandan, San'a yeni nesil silahların ülkeye sokulması, silahların çeşitliliği ve yeterli malzemelerin bulunması ile birlikte, Suudilere meydan okuyabilir ve Suudi Arabistan Krallığı için kriz yaratabilir.
 
Geçtiğimiz günlerde, Yemenlilerin “Patriot” hava savunma sistemlerine karşı açık saldırıları ve insansız hava araçları ile Suudi uçak merkezlerinin vurulması, açık bir mesaj niteliğindedir. Yemenliler savaşı, bölgenin ordusu seviyesinde benzeri olmayan ve ortak savaş adı verilen yeni bir boyuta taşıdı.  
 
Bu savaş durumunda San'a, İnsansız hava aracı saldırılarına ilaveten savunma sistemlerini hedefliyor ve ardından hedeflenen noktalara füze saldırısı düzenliyor. Sonunda ise planlanan hedefin tamamı yok ediliyor. Aynı zamanda kara saldırıları da çok sayıda cephede sürdürülürken, kara operasyonları artırılıyor.
 
Bu saldırılarla, karşı cephenin hava ve kara cepheleri ile ilgili anlık kararlar vermesi gerekiyor. Alınan ani kararlar, Suudi Arabistan Krallığında bilgi işlem sistemlerini tehlikeye atabilir. Bu durum savaşın en önemli konularından biridir ve karşı tarafın zayıf noktalarını artırabilir.
 
Yemen halkı yeni bir örnek sergiledi. Ensarullah Genel Sekreteri, yeni stratejik silahlar elde etme sözü verdi ve bunu gerçekleştirdi. Önümüzdeki günlerde operasyonun yeni yöntemlerini göreceğiz. Askeri uzmanlar, yeni insansız hava araçlarının intihar bombacısı uçaklardan çok daha fazlası olduğunu söylüyor. Görünüşe bakılırsa bu önemli haberlerle birlikte Yemen'de savaşın denklemleri değişiyor. Önümüzdeki günlerde hangi silahları göreceğiz?
 
Elbette Yemenlilerin beş yıldan fazla süren kuşatma ve yaptırımların doğurduğu zorlu şartlar altında bu başarıların kazandığını unutmamalıyız.
 
Kaynak: İuvmpress
Çeviri: Merve Soydaş
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar