96760-cats.jpg

İsrail'in saldırıları ve hassas silahlar

Düşmanın gelecek savaşta hassas füzelerin Direniş Ekseni tarafından kullanılacağını bilmesi, İsrail'in bazen vurduğu ve isabet ettirdiği, Direniş Ekseni'nin ise silahlarını, gücünü ve askeri varlığını desteklemeyi sürdürdüğü ve çok fazla olanı korurken küçük kayıplar vermenin çok önemli olmadığı anlamına geliyor.

15 Temmuz 2020 Çarşamba

İNTİZAR - Suriye vatandaşlarının ve Direniş ittifakı gruplarına mensup olan kişilerin, İsrail'in Suriye'deki hassas noktalara düzenlediği saldırılarına niçin cevap verilmediğini ve işgal altındaki Filistin topraklarında Siyonist varlığın derinliklerine cevap verilmemesinden dolayı paralı askerlerin Suriyelileri küçük görmesine niçin izin verildiğini sormaya hakkı vardır.

Özellikle hassas konularda, bilinen her şeyin söylenmediği doğrudur. Ancak Araplar arasında bilinmeyen her şey fitne kapısından söylenir. Siyasi olarak sizin yanınızda olmayanlar, asıl düşmanı görmezden gelirler. Bundan dolayı, Direniş liderleri uygun olan her ortamda İsrail'in bilmediği ancak bizim bildiğimiz şeyleri bilmediklerine işaret ediyor. Yani Direniş ve ekseni ne zaman, nasıl, nerede ve hangi yollarla cevabın verileceğini ve cevabın koşullarını iyi biliyor.

Bu noktada, cevap operasyonunda bilinen iki esas ekseni vurgulamak gerekiyor. Bunlardan ilki stratejiktir, ikincisi ise Suriye devletinin varlığı ve birliğini korumaktır.

- Birinci eksen, Direniş projesini stratejik tehditten Siyonistler için varoluşsal bir tehdide dönüştürme yeteneğini geliştirmekle başlar. Bundan dolayı mevcut cevap Siyonistlerin Araplar tarafından alışkın oldukları cevaplardan ibaret olmayacaktır. Direniş'in her zaman verdiği cevaplarının incelemeler sonrasında gelmesine rağmen, eksen şimdiye kadar hiçbir zaman ihaneti sindirmedi ve unutma bahanesine sığınmadı. Aksine her zaman cevabın gerekli olduğuna inandı.

Siyonistlerin tekrarlanan saldırılarının Suriye'ye zarar verdiğini ve bazen hedefini vurduğunu itiraf etmemiz gerekiyor. Ancak, Direniş'in hedefleri askeri ahmaklık derecesinde açık olabilir mi? Ya da bunlar, düşmanın ateş açabileceği birden fazla hedefi vurmayı amaçlayan tuzak hedefler olabilir mi? Yine bu saldırılara rağmen Direniş Ekseni'nin bugün elinde olan deniz, hava ve kara düzeyindeki denge kırıcı silahların artışı ne anlama geliyor?

Direniş tarafından tüm savaşlarda hassas silahlar ve füzeler kullanılmasıyla çatışmanın seyrindeki etkili ve muazzam gelişimin yanı sıra, düşmanın gelecek savaşta hassas füzelerin Direniş Ekseni tarafından kullanılacağını bilmesi, İsrail'in bazen vurduğu ve isabet ettirdiği, Direniş Ekseni'nin ise silahlarını, gücünü ve askeri varlığını desteklemeyi sürdürdüğü ve çok fazla olanı korurken küçük kayıplar vermenin çok önemli olmadığı anlamına geliyor.

Siyonistlerin zaman zaman gerçekleştirdiği saldırılara cevap verilmemesinin nedeni Direniş'in korkusu ya da budalalığı değildir. Aksine saldırılardan kaynaklı ekstra kayıpları göz önüne alarak Direniş'in askeri yeteneklerini ilerletme seviyesini korumayı amaçlamasından kaynaklanmaktadır. Bu, Direniş Ekseni tarafından önceden hesap edilmektedir. Yani, İsrail silah depolanmasını dizgine getiremediğini ve liderinin halkın karşısına geçip "ben uğraşıyorum" diyerek zafer türküleri okuması demektir.

Birinci eksenin cevap vermemesiyle ilgili sorunun cevabı netleşti. Şimdi diğer sorunun cevabını vermek gerekiyor. Başarı, silahların ülkeye sokulması ya da stratejik hedefleri etkileyen ciddi kayıplara yol açan herhangi bir saldırıya cevap verilerek mi elde edilir?

- Cevap verilmemesinin ikinci nedeninin arkasında, Suriye devletinin korunması yatmaktadır. Bu, Direniş Ekseni için en önemli konulardan biridir. Burada hedef, Suriye topraklarının tamamının Suriye devletinin birliğinin garantisi altına geri dönmesine odaklanır. Aynı zamanda on yıldan fazla süredir devam eden çatışmalar yüzünden insani ve maddi açılardan büyük zarar gören Suriye ordusunun askeri yeteneklerini oluşturması için paralel düzeyde çalışmalar yapılıyor.

Bu, Direniş Ekseni'nin birinci hedefidir. Bilindiği gibi, İsrail, bu hedefin gerçekleştirilmesini engellemek için elinden gelen her şeyi yapıyor ve yapacaktır. Bunun için ilk orak silahlı grupları doğrudan destekleyerek işe başlamıştır. Bu olay, Suriye savaşının başlamasından bu yana devam etmektedir. İsrail bunu bir adım ileri taşıyarak Suriye'nin güneyine doğrudan askeri müdahaleye girişti. Bu durum Suriye'deki İran'ın askeri konuşlanmasını engelleme ve Lübnan'a silah taşınmasını dizginleme bahanesiyle tekrarlanan hava saldırılarına ulaştı. İsrail'in bu başlık altında giriştiği saldırılarının çoğunluğu, son zamanlarda Suriye'nin özellikle hava savunma düzeyindeki önemli askeri yeteneklerini hedef aldığı biliniyor.

İkinci eksen üzerine sorulması gereken soru şudur: Eğer düşman İsrail, Suriye'nin kendi topraklarını yeniden kontrol altına alma, terörü yenilgiye uğratma ve hedefini gerçekleştirmesini engellemek için ülkeyi doğrudan hedefliyorsa, Suriye'nin hangi çıkarı Batı'nın Suriye'ye saldırması için bahane olarak kullanacağı bir cevabı onaylıyor?

Cevap vermeyerek düşmanın ördüğü tuzağa çekilmemek sabır ister. Direniş Ekseni'nin belirlediği hedefler, nitelikli silahlarına ulaşmaya devam ettiği sürece gelecek savaş için hazır durumdadır. Direniş'e ait savaş medyasını son günlerde yayınladığı hassas bir video, İsrail'de yine korku ortamı yarattı. Video, eğer cevap vermek istersen Direniş'in bunu nasıl yapacağına dair mesajlar taşıyordu.

ABD'nin masanın altından arabulucularıyla yürüttüğü temasları Direniş Ekseni'nin savaşa hazırlık düzeyini herkesten önce ABD'nin bildiğinin en iyi göstergesidir.

Kaynak: Al-Alam
Çeviri: Merve Soydaş
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar