38471-unnamed.jpg
  • Anasayfa» 
  • Analiz»
  •  Nakkaş: 2020 Başkanlık seçimlerinden sonra ABD'de bir iç savaş bekliyorum

Nakkaş: 2020 Başkanlık seçimlerinden sonra ABD'de bir iç savaş bekliyorum

Bununla birlikte, (daha kesin olarak tahmin edilen şey şu ki) şiddet yaygınlaşacak ve bazı eyaletler Washington'daki federalizme ve federal hükümete isyan edecek. Trump'ın temsil ettiği Washington ise, Trump'ın seçimlerde başarısız olması durumunda seçim sonuçlarını kabul etmeyecek. Şahsen bir iç savaş öngörüyorum.

19 Ekim 2020 Pazartesi

İNTİZAR - Lübnanlı üst düzey siyasi analist Enis Nakkaş, Suriye televizyonuna verdiği yakın tarihli bir röportajda, Donald Trump'ın seçimi kazanıp kazanmadığına veya kaybetmesine bakılmaksızın 3 Kasım'da yapılacak 2020 ABD başkanlık seçimlerinde bir Amerikan 'iç savaşının' ortaya çıkaracağını öngördüğünü söyledi.

Bugün, Amerika hakkında konuşmak istiyorsak, tartışmamızı (Amerika'nın durumuyla) Doğu Suriye ve Irak'ta sınırlayamayız, bunun yerine Amerika'dan (bir güç olarak) Amerika'nın (kendisi) içinden bahsetmemiz gerekiyor. Amerika'nın Amerika'daki durumu nedir?
 
ABD seçimlerinden sonra, Amerika'da (Amerika Birleşik Devletleri) başarısız bir devlet haline gelmesine yol açabilecek kadar yaygın bir kaosun patlak vereceğini tahmin edenlerden biriyim. Yani işler o kadar kontrolden çıkacak ki (Amerikalılar) gerçekte kimin (başkan) olduğunu tespit edemeyecekler; merkezi karar alma imkanına sahip olamayacak; isyancı devletler olacak; ve bir iç savaşın ortaya çıkabilme olasılığı yüksek.
 
Bununla birlikte, (daha kesin olarak tahmin edilen şey şu ki) şiddet yaygınlaşacak ve bazı eyaletler Washington'daki federalizme ve federal hükümete isyan edecek. Trump'ın temsil ettiği Washington ise, Trump'ın seçimlerde başarısız olması durumunda seçim sonuçlarını kabul etmeyecek.
 
Ne tahmin ediyorsunuz (ne olacak)?
 
Şahsen bir iç savaş öngörüyorum. (Bu tahmini mevcut) istatistiklere, çalışmalara ve (Amerika Birleşik Devletleri'nin) dinamiklerine ilişkin (uzun süredir devam eden) gözlemlerime dayandırıyorum.
 
Donald Trump'ın yeniden seçilmesi mi yoksa Beyaz Saray'a yeniden seçilmemesi nedeniyle mi bir iç savaş patlak verecek?
 
Her iki durumda da. Çok zengin sınıflar (ve yoksullar) arasındaki şiddetli ideolojik, etnik, entelektüel, sosyal ve ekonomik kutuplaşma – bu terimi kullanmak bile utanç vericidir, çünkü Amerikalıların sadece %10'u (Amerika'nın) servetinin %88'ine sahip olduğunda, bu artık bir sınıf değil, bu (daha doğru şekilde anlaşılmış) bir "elit" (grup) olarak tüm (Amerika'nın) zenginliğini elinde tutuyor. Bu arada diğer Amerikalıların yoksullukları gün geçtikçe kötüleşiyor.
 
Amerika Birleşik Devletleri'nde şimdiye kadar farkedilmeyen kritik bir durum var. zira onlar (Amerika) düşemez, yenilmez bir güç olarak görmeye devam ediyorlar. Oysa, Sovyetler Birliği (bugün ABD) gibiydi ve hepimiz nasıl çöktüğünü gördük. Tüm imparatorluklar aniden çöker, çünkü içeriden (kritik olarak) hasar görürler.
 
(ABD'de) şiddete şahit olacağımızı tahmin ediyorum. Şimdiye kadar Trump, kaybederse seçimin “hileli” olacağını ima ediyor. Bu arada (muhalifler), Trump tekrar kazanırsa önümüzdeki yıllarda Amerika'nın yıkımına tanık olacağını söylüyorlar. Dört yıl daha Trump tarafından yönetilmeye dayanamayacak Demokratik devletler* var. Dayanamazlar.
 
Korona (pandemi) sırasında, bu devletler* Trump'a karşı itaatsizlik etmeye ve isyan etmeye başladı. Trump'ın ikinci dönemini nasıl taşıyabilirler, özellikle de bu onların yıkımına neden oluyorsa? Ne kültürel, ne ekonomik ne de politik olarak (4 yıl daha Trump) dayanabilirler. 

Middle East Observer

 

-------------------------------------------------------------------------------Kaynak: Suriye Al-Akhbariya, 'Kalam Siyasi' YouTube kanalı üzerinde

*Amerika Birleşik Devletleri'ni oluşturan eyaletler

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar