btkf-Donald_trump.jpg

Doğası gereği yozlaşmış ABD siyasi sistemi

Trump ahlaki olarak iflas etti. Trump'ın kabahatlerinin listesi çok uzun. O bir narsist ve takıntılı bir yalancı ve sertifikalı bir dolandırıcıdır. Ailesini ve hatta kendisini önceden affetme girişimi, yozlaşmış DNA'sının bir parçasıdır. Dünyanın geri kalanı, cehaletinin ve siyasi deneyim eksikliğinin ABD imparatorluğunun gerçek yüzünü ortaya çıkardığına sevinmelidir.

6 Aralık 2020 Pazar
İNTİZAR - Bozuk siyasi sistem, elmalı turta veya McDonald's kadar Amerikalı.
 
Bunun en son tezahürü, Donald Trump'ın ailesini, yakın arkadaşlarını ve hatta kendisini önleyici olarak affetme konusundaki sorgularına yansıyor.
 
Birini affetmek - önceden veya başka şekilde - bir suçun işlendiği anlamına gelir.
 
Trump'ın sorguları, kendisi, ailesi ve kişisel avukatı Rudy Giuliani (evet, bir avukat!) da dahil olmak üzere yakın arkadaşlarının suçlanabilecekleri ve hapse gönderilebilecekleri suçları işlediklerini açıkça gösteriyor.
 
Trump'ın kabahatlerinin listesi çok uzun.
 
Çocukları ve damadı Jared Kushner suç örgütünün bir parçası.
 
Reuters tarafından hazırlanan bir rapora göre, geçmiş başkanların hiçbiri önleyici affetmeyi kullanmamış olsa da, “2001 yılında, eski Başkan Bill Clinton, Arkansas'ta kokain bulundurmaktan mahkum olan kardeşi Roger'ı affetti. Clinton, vergi kaçakçılığı suçlamaları nedeniyle ülkeden kaçan Demokrat Parti bağışçısı Marc Rich de dahil olmak üzere yaklaşık 450 kişiyi affetti".
 
Trump, ABD siyasi sisteminin ucube bir fenomeni değil.
 
Bununla birlikte, diğer birçok ABD yetkilisi gibi, son derece yozlaşmış Amerikan siyasi sistemini yansıtıyor.
 
Forbes tarafından 2009'da açıklandığı gibi, “dolandırıcılar, üçkağıtçılar ve hilekarlar rüşvet öder, incelikle iş görenler ise lobicileri tutarlar, çünkü lobiciler daha iyi, daha kalıcı sonuçlar elde ederken nadiren hapse girerler".
 
Lobicilik, ABD siyasi sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır.
 
Bu nedenle, Suudi Arabistan önderliğindeki Katar ablukasının Jared Kushner'ın aile şirketinin Katar yöneticilerinden para koparmakta başarısız olmasından kısa bir süre sonra uygulandığını duyduğumuzda şaşırmamalıyız.
 
ABD siyasi sistemi böyle işliyor.
 
Joseph Massad, Middle East Eye için yaptığı analizde şöyle yazdı: "Donald Trump, beyaz Amerikan liberalizminin kendi yörüngesinin bir yaratımıdır, onunla bir çelişki değil".
 
ABD siyasi sistemi propaganda sanatında ustalaştı ve ne yazık ki pek çok bilgisiz insan buna kanıyor.
 
Örneğin, Abraham Lincoln'ün Afrikalı-Amerikalı köleleri nasıl özgürleştirdiğini sık sık duyuyoruz.
 
Lincoln'ün birincil nedeni, onlara özgürlük tanımak değildi.
 
Tamamen farklı bir gündemi vardı. Asıl gündemi iç savaş sırasında Güney'in savaş çabalarını baltalamak ve Afrikalı Amerikalıları Kuzey ordusuna katılmaya teşvik etmekti.
 
Ayrıca, savaş biter bitmez, Lincoln başlangıçta azat edilmiş köleleri Afrika'ya geri göndermeyi planlıyordu ki; artık bu kıta, pek çoğunun çok az bağlantıya sahip olduğu veya hiç bağlantısının olmadığı bir kıta idi.
 
Trump ahlaki olarak iflas etti. O bir narsist ve takıntılı bir yalancı ve sertifikalı bir dolandırıcıdır.
 
Ailesini ve hatta kendisini önceden affetme girişimi, yozlaşmış DNA'sının bir parçasıdır.
 
Dünyanın geri kalanı, cehaletinin ve siyasi deneyim eksikliğinin ABD imparatorluğunun gerçek yüzünü ortaya çıkardığına sevinmelidir.
 
Crescent İnternational
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar