13228-cats.jpg
  • Anasayfa» 
  • Röportaj»
  •  Katliamın sebebi belli oldu; "Afrikalıların çoğu Şeyh Zakzaki'yi bu kıtanın geleceği olarak görüyor!"

Katliamın sebebi belli oldu; "Afrikalıların çoğu Şeyh Zakzaki'yi bu kıtanın geleceği olarak görüyor!"

"Batı Afrika'da Nijerya'ya Afrika'nın şahı derler. Çünkü Nijerya'da olup biten her şey tüm Afrika'da bilinir. Ve Nijerya'daki tüm gelişmeler diğer Afrika ülkeleri tarafından önemsenir. Bu yüzden şeyh Zakzaki'nin daveti tüm Afrika'da ses uyandırdı. Ve insanlar onu kendi rehber ve lideri olarak benimsediler."

23 Aralık 2015 Çarşamba

İNTİZAR - Velayet TV'nin Nijeryalı bir Şiayla yaptığı röportajda Nijerya'daki son gelişmelere değinildi. Röportajda öne çıkan başlıklar şöyle...

"NİJERYA ASKERİ KUVVETLERİ YAPILAN SON KATLİAMDA SUUDİ ARABİSTAN KONSOLOSLUĞU'NDAN EMİR ALIYORDU"

"AMERİKA NİJERYA'NIN 2.İRAN OLMASINI İSTEMİYOR!"

"AFRİKALILARIN BİRÇOĞU ZAKZAKİ'Yİ BU KITANIN GELECEĞİ OLARAK GÖRÜYOR!"

"BBC'NİN BU KONU HAKKINDAKİ ASPARAGAS HABERLERİ!"

----------

İran havzalarında okuyan talebelerin çoğu Zakzaki'yi Afrika'nın geleceği olarak biliyor. Bu yüzdden Amerika, Afrika'nın geleceğinden korkuyor ve Nijerya'nın 2.İran olmasına izin vermek istemiyordu. Amerika itirafında İran'da bir "İslam cumhuriyeti" kurulmasına engel olamadıkları için yanlış yaptıklarını ve bir 2.sine izin vermeyeceklerini belirtmişti.

Uluslararası haber kanalı Racanews: Afrika'daki Şiaların büyük bir kısmı Nijerya'da bulunmakta ve birkaçgün önce kendi ülkelerinin askeri kuvvetleri tarafından saldırıya uğramış ve yüzlerce Şiayı katletmişlerdi.

Velayet kanalının Nijeryalı Şia İbrahim Abdullah'la yaptığı röportajda Zakzaki'nin Nijerya'daki çalışmalarından bahsederken,son yaşanan faciayla ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu...

 

"BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMEDİN VE ALİ MUHAMMED.

Son bir kaçgün önce gelişen olaylar Amerika'nın Nijerya'daki Şia mezhebinin, kimsenin beklemediği şekilde yayılmasını farketmesiyle ortaya çıktı. Nijerya'da Zakzaki'nin rehberliğinde yapılan Erbain yürüyüşüne birçok şehirden milyonlarca insan katılım gösterdi. Ve devlet bu yürüyüşü engellemek niyetindeydi ama başaramadı.

Cumartesi günüydü. Şeyh Zakzaki o gün seferin bitmesiyle Aşura bayrağinı mescidin kubbesinden indirip, imam Nıza'nın hareminden gönderilen bayrakla rebiulevvel ayını karşılamak niyetindeydi. Zakzaki'nin mescide gelmesine 1 saat kalmıştı. İnsanlar mescidde şeyhin gelmesini bekliyordu. Bianda zırhlı araçların ve tankların mescide doğru hareketlendiğini farkettik.herkes şaşkındı ve aralarında neler oluyor neden bu tarafa doğru geliyorlar soruları yükselirken kurşunlar onların cevabını verdi..

Bize ulaşan haberlere göre mescidde bulunanların çoğu şehit olmuştu ve mescidden geriye enkaz ve cesedden başka hiçbirşey kalmamıştı.Tank ve zırhlı araçlar 22:00 sularında Şeyh Zakzaki'nin yaşadığı bölgeye gitti. Mesciddeki saldırıdan sonra zakzakinin taraftarları evinin etrafında etten duvar örerek onu tehlikelere karşı korumaya niyet etmişti. Askeri kuvvetler bu bölgeye gelip yaşadığı sokağı kuşattılar giriş çıkışlar yasaklanmıştı. Pazar sabahı eve saldırıya başladılar ve şeyh Zakzaki'ye siper olan herkese namlular uzatıldı ve bu o sokakta oturan herkesin katline sebep oldu.1000 kişiden fazlaydılar. Evde Zakzaki'yle bulunan birkaç kişide onu korumak isterken öldürüldüler. Şeyh Zakzaki eşi kızları ve küçük çocuklarla geceden sabaha tutuklu oldukları halde soğukta bekletildi. Şeyh Zakzaki'nin evini bombalayıp ateşe verdiler. Onu tutukladıklarında saat tam olarak kaçtı bilmiyorum. Ama asparagas haberler yayınlanmaya başlamıştı. Şeyh'in yarenleri ayaklanmasın diye kimseye doğru bilgi vermiyorlardı. Şeyhe 4 el ateş edildi. Biri omzuna biri alnına diğeri gözüne yakın bir bölgeye ve bir diğeri ayağına isabet etti. Dün eşinin ve 3 çocuğunun şehit edildiğini duydum. Suheyle adındaki kızınıda yaralamışlar. Bugün sabah BBC'de yayınlanan habere göre Şeyh Zakzaki'nin durumu iyiymiş ve yaşıyormuş. 60 yaşında 4 kurşun yemiş bir insan nasıl yaşayabilir? yalan söylüyorlar. BBC Zakzaki'nin sabah 9-10 arası yarenlerine mesaj gönderdiğini ilan etti. Bize mesaj falan ulaşmadı, medya insanları kandırıyor.

Batı Afrika'da Nijerya'ya Afrika'nın şahı derler. Çünkü Nijeya'da olup biten her şey tüm Afrika'da bilinir. Ve Nijerya'daki tüm gelişmeler diğer Afrika ülkeleri tarafından önemsenir. Bu yüzden Şeyh Zakzaki'nin daveti tüm Afrika'da ses uyandırdı. Ve insanlar onu kendi rehber ve lideri olarak benimsediler.

Şeyh Zakzaki başlattığı hareketin barışçıl,vahdet çizgisinde ve insanlara hizmet amacıyla olması için çok uğrastı. Hatta kendisiyle beraber hareket edenlere biz kendimizi insnalara halka adamalıyız diyordu. Kurban ve Ramazan bayramlarında ihtiyaç sahibi ailelere kumanya dağıtır, her yıl Aşura gününde Şiaları kan bağışı yapmaya davet eder ve Şiaların kanlarını ihtiyacı olan insanlara bağışlamasını söylerdi.. Nijerya'da kan para ile alıp satılır, ama Aşura günü milyonlarca Şia karşılığında bişey beklemeksizin kan bağışında bulunur. Hatta Şialara yapılan bu katliamda birçok Kızılay görevlisi yaralılar yardım etmek istedi. Çünkü o insanların yıllardır nasıl bir ihlasla kan bağışında bulunduğuna şahit olmuşlardı.

Suudi Arabistan hükümetinin bu faciadaki rolü tamamen kötü yöndeydi. Bize ulaşan haberlere göre mescide ve Zakzaki'nin evine yapılan saldırı Nijerya'daki Suudi Arabistan konsolosluğu tarafından yönetilmiş.

37 yıl boyunca hareketin başlamasından bu yana Suudi Arabistan Vahhabiler yoluyla Nijerya'da anti-Şia propagandası yaparak kendi inanç yapılarını insanlara empoze etmeye çalışıyor.

O halde Suudi Arabistan'ın şeytan üçgenine ait olduğunu söyleyebilirim! Amerika, Siyonizm ve Suudi Arabistan."

 

 

Çev: Elif Zilal Kadıoğlu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar