13940126000050-727x1024.jpg

Sapkın Şirazi Fırkasının Fitneci Suudi Rejimiyle Olan İlişkisi!

"İslam dünyası düşmanları Suud Hanedanlığından Şiileri baskı altına almalarını, fakat Şirazi taraftarlarına karışmamalarını ve onlar için Bahreyn ve Katif’de güvenli bir ortam oluşturmalarını istediler. Aynı zamanda bu tip Şiilik Suudi Arabistan tarafından tamamen desteklenmektedir."

20 Ocak 2016 Çarşamba

İNTİZAR - İslam dünyası düşmanları Suud Hanedanlığından Şiileri baskı altına almalarını, fakat Şirazi taraftarlarına karışmamalarını ve onlar için Bahreyn ve Katif'de güvenli bir ortam oluşturmalarını istediler. Aynı zamanda bu tip Şiilik Suudi Arabistan tarafından tamamen desteklenmektedir.

 

Suudilerden Şiileri baskı altına almaları fakat Şirazi taraftarlarına ise güvenli ortam oluşturmaları istendi

‘'Sapkın Şirazi fırkası'' örgütlenmiş bir akım ve birtakım özel siyasi hedeflerin peşinde olan siyasi bir partidir. Bu siyasi parti akımı sloganlarla ve din kılıfıyla siyasi amaçlar doğrultusunda ilerlemekte ve yabancılar tarafından da tam bir destek almaktadırlar. Öte yandan İslam dünyası düşmanları, İran'ın içinde ve dışında Şiraziler ile kültürel bir ilişki içerisinde olmaları gerektiğini çok iyi anlamışlardır zira böylelikle Suudilerle olan iyi ilişkilerini kullanarak Şirazi gruplarının ülkenin doğusundaki Katif ve Bahreyn'de özgür bir biçimde daha fazla faaliyet göstermelerine olanak sağlayabileceklerdi. Ve bu temele dayanarak Suudilerden Şiileri baskı altına almalarını, fakat Şirazi taraftarlarına karışmamalarını ve hatta onlar için Bahreyn ve Katif'de güvenli bir ortam oluşturmalarını istediler.

 

Şirazilerin Bahreyn Ve Arabistan'daki Özgür Faaliyetleri

Bir diğer dikkat çekici nokta ise şudur, bu yılki Hac mevsiminde Mina'da meydana gelen bu acı ve trajik hadise nedeniyle yüce taklit mercileri bu olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini ileterek, menhus Suud rejiminin bu faciayla ilgili ihmalini de ayrıca kınadılar. Ancak Sadık Şirazi bu olayla ilgili olarak yalnızca okullarını tatil etmekle yetindi ve internet sitesinde sözde evrensel Şirazi vakfı tarafından taziye mesajı yayınlandı!

 

Aşırı Sünni yorum olan Suudi rejiminin, düşman olması gerektiği aşırı Şii yorum olan Şirazi fırkasını neden destekliyor? 

Aşağıdaki yazı İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Eraki'nin menhus Suudi rejimi ve sapkın Şirazi akımı arasındaki ilişkileriyle ilgili konuşmalarının bir kısmını içermektedir:

"Aşırıcı Sünni bir zümre olan Suudi Arabistan'ın aşırıcı Şii akıma karşı düşman olması gerekirken, onun kendi özel yöntemleriyle bu aşırıcı akıma mali destek sağladığına dair elimizde detaylı bilgi ve kanıtlar mevcuttur. Öte yandan bu akıma sağlanan geniş mali destek, örgütlenme ve medya kurumları onların az sayıda olmalarına rağmen, Şirazi akımını mücadele edilmesi gereken büyük bir tehlike haline dönüştürmüştür. Bizler şuna kesinlikle inanıyoruz ki eğer gençler ve dindar toplumumuz uyanık olup, bu akımı yalnız bırakırlarsa, onların medya üzerindeki etkilerini, örgütlenmelerini ve bu yolda harcanan paraları ortadan kaldırabilirler."

 

Amerikancı Sünnilikle İngiliz Şiiliğinin işbirliği

Sürekli aşırıcı Sünnilik iddiasında bulunan ve kendilerini aşırılık yanlısı Sünni olarak adlandıran Suudi Arabistan'ın, Sadık Şirazi grubuna yani İngiliz Şiiliğine karşı herkesten daha çok karşı çıkması gerekir. Hâlbuki sizler de bu tür Şiiliğin Suudi Arabistan'dan tarafından tamamen desteklendiğini görüyorsunuz. Hem mali ve hem de siyasi destek alıyorlar. Bunlar ne zaman Suudi Arabistan'a gitmek isteseler, Arabistan'ın yolları her zaman bunlara açıktır.

Öyle ki Seyyid Sadık Şirazi Arabistan'da İran İslam Cumhuri'yetiyle koordinasyon sağlamadan ya da örneğin Hac kurumunun iznine gerek kalmadan Suudi Arabistan elçiliğinin kendisi onlara izin veriyor. Böyle işbirliği yapıyorlar. Nitekim Dünyanın herhangi bir yerinden İngiltere'den oturum izni ya da İngiltere kimliği almak istediklerinde, hiçbir kısıtlama olmadan veriliyor. Onlara ayrıca siyasi, ekonomik ve fikirsel destekte sağlanıyor.

Amerikancı Sünnilik de yine böyledir. Yani IŞİD'in Amerikancı Sünniliğinin bir örneği olduğunu farz edin. Bunlar Amerikan yapımı casuslardır IŞİD'e benzeyen El-Nusra gibi diğer örgütler de. Bunların İsrail tarafından desteklenmesi buna en iyi şekilde tanıklık eder. Zira onlar yaralılarını İsrail'de tedavi ettiriyorlar ve İsrail'den silah ve mali destek alıyorlar.

Dolayısıyla bu aşırıcı bir şeydir. Halkımız arasında her daim bir dizi aşırıcı olmuştur. Aşırıcılar genellikle kontrol edilebilirler. Bunlar aşırıcılığın bir yerinde biraz durabiliyorlar. Aşırıcılık doğalsa eğer kontrol edilebilir. Asıl kontrol edilemeyen, tehlikeli ve riskli olan ise, düşman tarafından yönetilen ve nitekim Yüce Rehber Ayetullah Hamaney'in bu tehlikeye karşı bizleri uyardığı aşırıcılıktır.

 

Çev: Gülden Koşaca

 

 

 

 

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar