karikatür-emperyalist-amerika-siyonist-israil-katliam-ortadoğu-zulüm-642x290.jpg

Dünyada terörün en büyük kurbanları: Müslümanlar

Amerika’da 11 eylül 2001’de düzenlenen terör saldırılarından sonra Müslümanlar dünya genelinde hedef tahtasına oturtuldu. Bu insanlar sırf Müslüman oldukları için terörist olarak adlandırıldı, oysa Müslümanlar terörün en büyük kurban kesimini oluşturuyor.

29 Temmuz 2016 Cuma
Günümüzde bir dizi radikal terör örgütü ortaya çıkmaya başladı ve en korkunç ve insanlık dışı cinayetler İslam'ın ne olduğunu ve en basit ilkelerini bile bilemeyen bu canilerce işlendi ve böylece İslam'ın adı altında barış, hoşgörü ve kardeşlik dini olan İslam dininin imajı zenedelenmeye başlandı, ancak gerçekte uluslararası terör asıl Avrupa'dan tüm dünyaya ihraç edildi ve Avrupalı teröristler dünyada terör estirmeye başladı.
 
Gerçekte Batılıların son yıllarda terör meselesinin üzerinde durması ve her türlü terör olaylarının hemen ardından Müslümanların suçlaması, 11 Eylül 2001 saldırılarından önce yaşanan terör olayları ve failleri ve azmettiricilerinden gafil olunmasına sebebiyet vermemelidir.
 
O yıllarda mevcut verilere göre terör olaylarının sayısı 11 Eylül'den sonraki dönemde yaşanan terör olaylarına kıyasla kat kat fazladır. Örneğin 1968 ila 1992 yılları arasında her yıl ortalama 317 uluslararası terör olayları yaşandı. Avrupa'da sadece 1950 ila 1991 yılları arasında 6151 kez terör olayı yaşandı.
 
Soğuk savaş döneminden önce radikal sol ve radikal sağ kalıbında ve soğuk savaş sırasında kapitalizm ve komünizm arasındaki rekabetin içinde ortaya çıkan ideolojik terörizm binlerce masum insanı canından etti. Batılı yetkililerin bizzat sundukları raporlara göre Adolf Hitler liderliğindeki Naziler, 1933 ila 1945 yılları arasında 20 milyon insan radikal inançları ve ideolojilerinin kurbanı etti, üstelik bu rakamın bir milyonu aşkını da 18 yaşın altındaki çocuklardı. Yine Musolini elebaşılığındaki İtalyan faşizmi 300 bin insanın ölümüne neden oldu. Stalin liderliğindeki komünizm de 20 milyon insanı insanlık dışı hedeflerinin kurbanı etti. Amerika elebaşılığındaki kapitalizm düzen ise CIA ajanlarının terör operasyonları ve komünizm karşıtı devrimci hareketlere silah ve askeri eğitim vermeleri ile dolaylı bir şekilde de olsa, dünyada terör eylemlerine destek verdi.
 
Soğuk savaş yıllarında da Amerika liderliğindeki Batı süper gücü ve sovyetler birliği liderliğindeki Doğu süper gücü dünya genelinde her türlü terör eylemine özgürlük, komünizm veya kapitalizmle mücadele, işçi sınıfını veya özgürlükleri savunma bahaneleri ile destek vermeyi sürdürdü. Amerika vietnam savaşı ve Rusya da Afganistan savaşında milyonlarca masum insanın, kadın ve çocuğun ölümüne neden oldu. Tüm bu cinayetler ise terör çerçevesinde gerçekleşen cinayetlerdi.
 
Aslında Batı dünyasında terör olayları ve teröre destek meselesi sadece soğuk savaş yılları ile sınırlı kalmıyor ve hatta soğuk savaştan sonra da Avrupa'da ve Balkanlarda ulusalcı ve etnikçi terörün devam ettiği anlaşılıyor. Bu bölgelerde yaşanan savaşların en büyük kurban kesimi ise yine kadınlar ve çocuklar oldu. Balkanlarda yaşanan savaşta 300 bin sivil katledildi ve binlerce kadın tecavüze uğradı. 11 Temmuz 1995 tarihinde Sırpların Srebrenitsa kentinde 8 bin Müslümanı katliam etti. Bu korkunç cinayet bu kent BM tarafından güvenli bölge ilan edildiği halde gerçekleşti. Son günlerde de Batı terörle mücadele ve özgürlükleri ve insan haklarını savunma bahanesi ile bölgede Müslümanlara kan kusturuyor.
 
Son onyılda dünyanın dört bir yanında düzenlenen terör saldırılarıyla ilgili verilere bakıldığında, bu saldırıların %60 kadarı Müslümanların yaşadığı bölgelerde düzenlendiği ve kurbanların dörtte üçünden fazlası da Müslüman olduğu anlaşılıyor.
 
ABD iç güvenlik bakanlığı ve Amerika'nın Maryland Ün. Teknoloji merkezi tarafından yönetilen teröre tepki milli etüt konsersiyumunun raporları ve verilerine göre son yıllarda terör olaylarının vuku bulduğu mekanların coğrafi konumu ve dağılımınden elde edilen veriler, 2015 yılında dünyanın 92 ülkesinde terör saldırıları düzenlendiğini fakat bu saldırıların %55'inden fazlası sadece Müslümanların yoğunlukta yaşadığı Irak, Afganistan, Pakistan, Hindistan ve Nijerya'da düzenlendiğini gösteriyor. Yine terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin %74 kadarı da yine Irak, Afganistan, Pakistan, Hindistan ve Nijerya'da yaşayan Müslümanlardan oluşuyor. 2015 yılında terör saldırılarında Irak'ta 6932 vatandaş, Afganistan'ta 5292, Nijerya'da 4886, Suriye'de 2748 ve Pakistan'da 1081 vatandaş hayatını kaybetti. Nijerya konusunda, bu ülkede yaşayan insanların yarısı Müslüman olduğu, buna karşın terör saldırıları en çok Boko Haram terör örgütü tarafından yine Müslümanların yoğunlukta yaşadığı ülkenin Kuzey bölgelerinde düzenlendiği belirtilmelidir.
 
Araştırmalar terör saldırılarının vuku buldukları mekanların dağılımı bakımından %63'ünün Irak, Afganistan, Pakistan, Nijerya, Mısır, Bangladeş, Suriye ve Libya'da düzenlendiğini ve geriye kalan %37 kadarı dünyanın diğer bölgelerinde gerçekleştiğini gösteriyor. Yine terör saldırılarında ölenlerin sayısı bakımından kurbanların %78'i Irak, Afganistan, Pakistan, Nijerya, Mısır, Bangladeş, Suriye ve Libya'da yaşayan Müslümanlardan ve geriye kalan %22 başka bölgelerin insanlarından oluşuyor.
 
Terör saldırılarında yaralıların durumuna gelince, yine yaralıların %77'i Irak, Afganistan, Pakistan, Nijerya, Mısır, Bangladeş, Suriye ve Libya'da yaşayan Müslümanlardan oluşurken, sadece %23 kadarı başka bölgelerde yaşayan insanlardan oluşuyor.
 
Raporlar 2014 yılında dünyanın 95 ülkesinde terör saldırıları düzenlenmesine karşın bu saldırıların %60'ı Irak, Afganistan, Pakistan, Hindistan ve Nijerya'da düzenlendiğini gösteriyor. Yine aynı şekilde bu yılda dünyada düzenlenen terör saldırılarının kurbanlarının %78'i Irak, Afganistan, Pakistan, Hindistan ve Nijerya'da yaşayan insanlardan oluşuyor. 2014 yılında terör saldırılarında Irak'ta 9929 vatandaş, Afganistan'ta 4505 Nijerya'da 7512, Suriye'de 1698 ve Pakistan'da 1575 vatandaş hayatını kaybetti. Terör saldırılarının coğrafi dağılımı bakımından da bu yılda terör saldırılarının %57 kadarı Irak, Pakistan, Afganistan, Nijerya ve Suriye'de düzenlendi ve %43'ü dünyanın diğer bölgelerinde gerçekleşti. Terör saldırılarında kurbanların %77'i Irak, Pakistan, Afganistan, Nijerya ve Suriye'de yaşanan Müslümanlarda oluşuyordu ve ancak %23 kadarı başka bölgelerde yaşayan insanlardı.
 
Yaralıların konusunda da 2014 yılında dünyada terör saldırılarında yaralananların %75 kadarı Irak, Pakistan, Afganistan, Nijerya ve Suriye'de yaşayan Müslümanlardan oluşurken, %25'i dünyanın diğer yörelerinde yaşayan insanlardı.
 
Raporlara göre, 2013 yılında dünyanın bu saldırıların kurbanlarının %75'i Irak, Afganistan, Pakistan'da yaşayan insanlardan oluşuyor. 2013 yılında terör saldırılarında Irak'ta 6378 vatandaş, Afganistan'ta 3111 ve Pakistan'da 2315 vatandaş hayatını kaybetti.
 
Terör saldırılarının coğrafi dağılımı bakımından da bu yılda terör saldırılarının %67 kadarı Irak, Pakistan, Afganistan, Nijerya, Yemen, Somali ve Suriye'de düzenlendi ve %33'ü dünyanın diğer bölgelerinde gerçekleşti. Terör saldırılarında kurbanların %86'sı Irak, Pakistan, Afganistan, Nijerya, Yemen, Somali ve Suriye'de yaşanan Müslümanlardan oluşuyordu ve ancak %14 kadarı başka bölgelerde yaşayan insanlardı.
 
Yaralıların konusunda da 2014 yılında dünyada terör saldırılarında yaralananların %82 kadarı Irak, Pakistan, Afganistan, Nijerya ve Suriye'de yaşayan Müslümanlardan oluşurken, %18'i dünyanın diğer yörelerinde yaşayan insanlardı.
 
ABD iç güvenlik bakanlığıve Amerika'nın Maryland Üniveristesi Teknoloji merkezi tarafından yönetilen teröre tepki milli etüt konsersiyumunun raporları, 2007 ila 2011 yılları arasında düzenlenen terör saldırılarının kurbanlarının %80'den fazlasını Müslümanların oluşturduğunu ortaya koyuyor. 2012 yılında yayımlanan raporda şu ifadelere yer veriliyor:
 
Eğer dini kriter göz önünde bulundurulacak olursa, son beş yılda terör kurbanlarının %82 ila %97'sini Müslümanlar oluşturuyor.
 
Amerika'nın West Point askeri akademisinde bulunan terörle mücadele merkezinin 2009 yılında yayımladığı raporda da Müslümanlar gayri müslimlere kıyasla yedi kat daha fazla El-kaide saldırılarına kurban olduğunu belirtti. BM 2014 raporunda IŞİD terör örgütünün en büyük kurban kesimini Müslümanlar oluşturduğunu belirtti. 2013 yılında ABD iç güvenlik bakanlığı ve Amerika'nın Maryland Ün. Teknoloji merkezi tarafından yönetilen teröre tepki milli etüt konsersiyumunun raporlarında 2004 ila 2013 yılları arasında düzenlenen terör saldırılarının yarısı ve bu saldırılarda kurban olanların %60'i sadece Irak, Afganistan ve Pakistan'la ilgili olduğunu belirtti. Bu üç ülkenin nüfusunun kahir çoğunluğunu ise Müslümanlar oluşturuyor.
 
Son onyılda dünya medyasında nerede terörden söz edilirse, yanında İslam ve Müslüman sözcükleri de yer alıyor. Oysa dünyada terörün en büyük kurban kesimini Müslümanlar oluşturuyor.
 
 
Parstoday
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar