iran-fuze.jpg
  • Anasayfa» 
  • Alıntılar»
  •  Amerika'nın şeytani planı: Bölge ülkelerini İran'ın savunma gücüyle korkutup silah satmaya çalışıyor

Amerika'nın şeytani planı: Bölge ülkelerini İran'ın savunma gücüyle korkutup silah satmaya çalışıyor

Amerika'daki siyasi ve medya grupları İran savunma siyaseti ve füze teknolojisi ve savunma sistemi üzerinden propaganda yaparak; bölge ülkelerinin askeri güçlerini korumak ve İran'a hava saldırıları gerçekleştirebilmeleri için, Amerika'dan yeni yüksek teknolojik askeri teçhizat ve silah satın almaları gerektiği şeklinde yönlendirme yapıyorlar.

22 Ağustos 2016 Pazartesi
İNTİZAR - Parstoday'da yer alan bir yorum habere göre; İran İslam Cumhuriyeti'nin Rusya'dan aldığı S-300 füze savunma sistemi ile birlikte kendi savunma sanayi eliyle ürettiği füze sistemleri Amerika tarafından bahane edilerek, bölge ülkelerine ve özllikle körfezdeki petrol zengini ülkelere kendi silahlarını satmak gibi şeytani bir planın peşinde.
 
Parstoday'daki söz konusu yorum haberi ilginize sunuyoruz...
 
 
Amerika'nın Füze savunma sistemi ve Rusya ile İran'ın stratejik işbirliğine karşı karalama kampanyası
 
Amerika'nın siyasi ve medya gurupları, İran karşıtı siyasetleri doğrultusunda İran savunma siyaseti ve füze teknolojisini geliştirme ve savunma sistemini uluslararası toplumun güvenliğini tehdit eden kaynak olarak yansıtmaya çalışıyorlar.
 
Amerika Cumhuriyetçi Parti ve NEO-Con Çetesinin organı olan "The American Enterprise" düşünce kuruluşunun Pazar günü "İran'da S-300 anti füze sisteminin konuşlandırılması" başlıklı analizinde, Rusya yapımı bu füze sisteminin İran'da yerleştirilmesinin bölgesel stratejik güç dengelerini değiştireceği, yeni bir sorun yaratacağı iddiasında bulundu.
 
The American Enterprise'in iddiasına göre Amerika S-300 füze sistemini radara yakalanmayan gelişmiş uçaklarıyla imha edebilir. Ancak bölge ülkeleri askeri güçlerini korumak ve İran'a hava saldırılarını yapabilmek için, Amerika'dan yeni yüksek teknolojik askeri teçhizat ve silah atın almalıdırlar.
 
İran savunma stratejisi doğrultusunda savunma sanayisinde büyük ilerleme kaydetmiştir. Nitekim İran savunma Bakanı Tüğgeneral Dr. Hüseyin Dehgan yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti'nin farklı menzile sahip, tahrip gücü yüksek, hedefi sıfıra yakın sapma ile vurabilecek füze imal etme teknolojisine sahip olduğunu söyledi.
 
Diğer taraftan İran diğer ülkelerle de askeri ve savunma sanayi konusunda işbirliğini geliştirmiştir. İran Savunma bakanı, İran İle Rusya'nın Suriye'deki Selefi Vahahbi Tekfirci DAEŞ terör örgütüne karşı askeri işbirliği ve İran'ın Hemedan hava üssünün Rus uçaklarının yakıt ikmali için tahsis edilmesine karşılık Amerika ve müttefiklerinin karalama kampanyalarına değinerek, İran İle Rusya'nın terörizme karşı savaşta stratejik işbirliği çerçevesinde böyle bir karar alındığını ve Suriye'nin talebi üzerine bu  askeri işbirliğinin gerçekleştirildiğini söyledi.
 
Amerika İran ile Rusya'nın askeri stratejik işbirliğiyle İran'ın füze sistemini tehdit kaynağı olarak yansıtmaya çalışyor ama; Katar, Bahreyn, Birleşik Arap emirliklerinde, Siyonist rejimce işgal edilen Filistin topraklarında ve Türkiye ile Afganistan'da askeri üsleri bulunuyor. Amerika ayrıca İslam ve Arap dünyası ile bölge ülkelerini tehdit eden terörist İsrail rejimini 5700 KM menzile sahip füzeler ve nükleer başlıklarla donatmıştır. Amerika bölgedeki askeri üsleri, müdahaleleri ve işgallerle bölgedeki krizler ve yıkımlarla katliamlara sebep olmuş ve olmaktadır.
 
ABD, Güney Amerika ülkelerinde, özelliklikle Bolivya, Küba, Dominiken, El Salvador, Ekvator, Guatemala, Haiti, Honduras, Jamaika, Meksika, Panama, Peru, Surinam, Uruguay gibi ülkelerde askeri darbeler ve askeri müdahaleler yapıp, halk kitlelerini katliamdan geçirmiştir.
 
Amerika Kore yarım adasına ve Vietnam'da da milyonlarca insanı katliamdan geçirmiştir. Amerika bu güne kadar ortalama her yıl 15 ülkeye müdahalede bulunmuştur.
 
Amerika 2001 yılında El-Kaide terör örgütüyle mücadele bahanesiyle Afganistan'ı işgal etmiş, bu işgalde onbinlerce masum Afganlı, Amerika ve NATO'nun bombalarıyla katliamdan geçirilmiştir.
 
Amerika ile İngiltere liderliğindeki müttefikleri Irak'ı işgal edip bir milyonu aşkın Halkı katlettiler. Kullandıkları nükleer taktik silahları ve mühimmatlarla Irak çevre hayatını da kirlettiler.
 
Amerika liderliğindeki NATO 2011 yılında Libya'ya saldırıp, milyonlarca Libyalıyı katledip yaraladılar ve mülteci durumuna düşürdüler.
 
İşlenen bütün bu savaş ve insanlık suçlarına Amerika İran füzelerini ve savunma amaçlı füze sistemini tehdit kaynağı olarak göstererek, Fars Körfezi bölgesindeki Arap krallık ve Şeyhliklerine milyarlarca dolar yeni silah ve askeri teçhizat satın almaya zorlamaktadır.
 
Aslında Amerika, İran ile Rusya'nın Suriye başta olmak üzere, bölgedeki terörizmle mücadele amacıyla geliştirdiği stratejik işbirliğinden endişe duymaktadır.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar