abd-suriyeordusunu-vurdu,b3GUD5TfAEGHdBVvi11W5g.jpg
  • Anasayfa» 
  • Alıntılar»
  •  Deyr ez-Zor’daki ABD saldırısı, olası işgal senaryosu için bariz bir nabız yoklama girişimiydi

Deyr ez-Zor’daki ABD saldırısı, olası işgal senaryosu için bariz bir nabız yoklama girişimiydi

Bu korkunç suç karşısında ihtiyatı elden bırakmamak Direniş Ekseni’ne ve Rusya’ya kalmış, çünkü ne kadar haklı olursa olsun, en küçük bir doğrudan misilleme bile daha büyük, daha tehlikeli bir tırmanışı tetikleyebilir ve hatta potansiyel bir üçüncü dünya savaşına yol açabilir.

19 Eylül 2016 Pazartesi
İNTİZAR - Suriye'de yaşananları doğru anlamak oldukça zor. Zira operasyonların bir çoğu göründüğü gibi değil. Özellikle Amerika ile birlikte hareket eden müttefiklerinin Suriye'de ortaya koyduğu politikalar o kadar görünenden uzak ki, yaşananların gerçek yüzlerini görmek çok ciddi bir takibi gerektidiyor. 
 
En son yaşan Amerika'nın Deyr es-Zor'da Suriye ordusuna karşı gerçekleştirdiği saldırıda olduğu gibi. Zira Amerikalı yetkililer olayın bir hatadan kaynaklandığını söylese de karşı tarafta olanların tamamı bunun mümkün olamayacağı görüşünde. Doğrusu veriler de bu görüşü teyyid eder nitelikte. Zira Amerika Deyr ez-Zor saldırısında olduğu gibi asıl amacını gizleyerek daha önce de 'hata' bahanesi ile perdelemeye çalıştığı saldırılar gerçekleştirmişti. 
 
Bu konuyu sorgulayan Dünyadan Çeviri sitesinde Serap'ın çevirisi ile yayınlanan Muqgwamist sitesinden alıntı yazıyı ilginize sunuyoruz...
 
 
 
Deyr ez-Zor'daki ABD saldırısı, Suriye ordusunun dikkatini Halep cephesinden saptırma amaçlı mıydı?
 
Teknolojik olarak dünya tarihindeki en gelişmiş imparatorluk olan ABD'nin, insansız hava araçları, uyduları ve bölge çapında sahip olduğu istihbarat kaynaklarıyla, Deyr ez-Zor'da 100'den fazla Suriye Arap Ordusu askerini 'bilerek' katletmediğini, bunun bir 'kaza' olduğunu iddia etmesi saçmalığın daniskası. Bu, Direniş Ekseni'nin ön safındaki egemen bir ülkeye karşı bilerek yapılmış bir saldırıydı ve Amerikan ordusunun, neo-conların Suriye'ye karşı onlarca yıldır savunduğu bir seçenek olan, olası işgal senaryosu için bariz bir nabız yoklama girişimiydi.
 
ABD bu bombardımanı, Deyr ez-Zor'un DAİŞ'in ellerine düşmesini önlemek adına Suriye Arap Ordusu'nu çok sayıda takviye birlik göndermeye sevk ederek gözlerini Halep cephesinden ayırmaya zorlamak için de gerçekleştirmiş olabilir. Bir başka deyişle bu, Suriye Arap Ordusu'nu aşırı gererek “cihatçıların” büyük ilerlemeler kaydetmesini kolaylaştırma amaçlı bir Amerikan-Siyonist planı olabilir.
 
Baştan sona kötücül ve suç teşkil eden bu girişimin 'hata' falan olmadığını söylemeye gerek bile yok. Hepsinden öteye, Amerikan rejimi eylemlerini Şam ve Rusya ile—ki savaş alanına Suriye hükümeti tarafından DAVET EDİLDİ—koordine edemiyorsa, Suriye'den defolup gitmesi ve giderken sözde “ılımlı muhaliflerini” de yanında götürmesi gerekir. Şimdi bu korkunç suç karşısında ihtiyatı elden bırakmamak Direniş Ekseni'ne ve Rusya'ya kalmış, çünkü ne kadar haklı olursa olsun, en küçük bir doğrudan misilleme bile daha büyük, daha tehlikeli bir tırmanışı tetikleyebilir ve hatta potansiyel bir üçüncü dünya savaşına yol açabilir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar