46785-cats.jpg

Siyonist rejimle Vahhabi Suudi rejimin Nijerya Şiilerine karşı kurduğu komplolar

Nijerya’daki Şii Müslümanlar büyük bir baskı ve katliamlara maruz kalmaktadırlar. İmam Hüseyin (a.s)’ın şehadetinin 40 günü olan Erba'in matem merasimi törenlerine katılan Müslümanlar Nijerya ordusu ve güvelik güçlerinin saldırısına uğradı.

18 Kasım 2016 Cuma

Nijerya'nın Kuzeyindeki Kanu şehrinin dışında toplanan Şii Müslümanların Erba'in matem merasimine Nijerya güvenlik güçleri silahlı saldırı gerçekleştirip, onların merasimini dağıttılar. Geçen Aşura günü de Nijerya'nın Kaduna eyaletindeki Funtua şehrinde İmam Hüseyin (a.s) ve yarenlerinin şahadetini anma merasimine saldıran güvenlik ve askeri güçler 18 masum Şii Müslümanı şehit ettiler. Nijerya'daki Şii Müslümanlar temel hak ve özgürlükleriyle vatandaşlık haklarından mahrum bırakılmakla, güvenlik ve askeri güçlerin saldırı ve katliamı ile işkencelerine maruz kalıyorlar.

Nijerya yönetimi, geçen Tasua günü de Kaduna'daki bir camiye baskın yapıp, Nijerya İslami hareket üyesi 15 kişiyi tutukladı. Kaduna eyaleti yerel yönetimi Şeyh İbrahim Zekzaki liderliğindeki Nijerya İslami Hareket Partisi'ni yasaklayıp, bu bölgedeki Şii Müslümanların hiçbir siyasi ve toplumsal hakkı bulunmadığını ilan etti. Bu eyaletin yerel yönetiminin bildirdiğine göre, Şii Müslümanların Lideri Şeyh Zekzaki liderliğindeki İslami hareketine üye olan kimseler ağır bir şekilde cezalandırılacaklardır.

Gelişmelerin gösterdiği gibi, Siyonist İsrail rejimiyle Vahhabi Suudi hanedan rejimi Nijerya devletine baskı yapıp, Şii Müslümanların bu ülkede faaliyetlerini önlemesini istiyorlar.

Suudi krallık rejimi, Nijerya'nın devlet organlarına, güvenlik teşkilatına sızıp onları satın alarak Şii Müslümanların bastırılması, Ehl-i Beyt imamlarına ve öğretilerine inananların bastırılmasına çalışıyor. Suudi krallık rejimi terörist İsrail rejimiyle ittifak halinde Nijerya'da Şii Müslümanların tebliğ faaliyetlerinin yasaklanmasına ilişkin yasaları çıkarmaya çalışıyorlar. 

Vahhabi Suudi krallık rejimi İran İslam Cumhuriyeti'nin manevi etkisini kırmak, Afrika'daki Müslüman Sünniler arasındaki İslami vahdetle ilgili çağrılarını etkisiz hale getirmek, bu yoldan kendi varlığını sürdürebilmek için, Şii Müslümanların gelişmesini önlemeye çalışıyor.

Nijerya'da Suudi hanedan rejiminin Petro-dolarlarıyla beslenen Vahhabi çeteler, İngilizce, Arapça, Husa ve Felani dillerinde şeyh Zekzaki ile Şii-Ehl-i Beyt öğretileri ve İslami maariflerini karalamaya çalışan birkaç Tv yayın şebekesi çalıştırıyor. Ancak Nijerya Şii Müslümanlarının “Zeraya” adlı mütevazı kültürel merkezlerinden başka hiçbir toplumsal, siyasi ve kültürel merkezleri yoktur. Nijerya halkı tekfirci Vahhabi çetelerin misyonerlik çalışmalarından endişe duymakta, Nijerya ordusunun Şii katliamına tepki göstermekteler.

Amerika ve Siyonist rejim, Nijerya'daki Vahhabi çeteleri destekliyorlar. Nitekim Amerika'nın bu ülkenin kuzeyindeki askeri komutanlarından bazısı, sürekli Vahhabi din adamlarıyla görüşüp onları yönlendirmekteler. Nijerya ordusu ve güvenlik güçleri komutanları Abuca'daki Amerika elçiliğini ve Suudi rejiminin kurdurduğu sapık Vahhabi “Ezalet el Bedae ve Ehyaul Sünne” partisi liderleriyle görüşüp, Şii Müslümanları izole etme ve katliamdan geçirme yollarını görüşüyor ve koordine ediyorlar.

Nijerya ordusu da terörist İsrail rejimiyle askeri, istihbarat işbirliğini açıkça sürdürmektedir. Nijerya halkı bu ülkenin Şii Müslümanlarının lideri Şeyh İbrahim Zekzaki'nin serbest bırakılmasını istiyorlar. Ancak Suudi krallık rejiminin Petro-dolarlarıyla satın alınan Nijerya askeri ve siyasi yetkilileri Irkçı İsrail ve Amerika'nın baskıları nedeniyle Şii Müslümanların önderi ve özgürlükçü İslami hareket lideri Şeyh Zekzaki'yi esir tutuyorlar.    

 

Parstoday

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar