52838-cats.jpg
  • Anasayfa» 
  • Alıntılar»
  •  Trump'la birlikte değişen bir şey yok: ABD Suriye'de terör örgütlerini silahlandırmaya devam edecek

Trump'la birlikte değişen bir şey yok: ABD Suriye'de terör örgütlerini silahlandırmaya devam edecek

Amerika Temsilciler Meclisi'nin Suriye'de terör örgütlerine askeri malzeme ve silahlar, özellikle uçak savar füzelerin verilmesi tasarısını onaylaması, aslında yeni seçilen Donald Turmp ile birlikte değişen bir şey olmayacağını da ortaya koymuş oldu.

5 Aralık 2016 Pazartesi
Amerika'nın yeni seçilen Başkanı Donald Trump seçim kampanyasına kimliği belirsiz muhalif guruplara silah ve lojistik yardım yapıldığını, Suriye savaşına girmeyi düşünmediğini, Suriye'de uçuşa yasak ve güvenli bölge kurma'nın Rusya ile savaş tehlikesini doğuracağını söylemişti. Ancak onun bakanlar kuruluna önerdiği aşırı militarist danışmanları ve bakanların savaş yanlısı oldukları görülüyor. Örneğin; ABD'nin 45. Başkanı seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump ve yardımcısı Mike Pence 20 Kasım'da amerika'da Kuduz köpek olarak ün salan ve insanları kurşunlamanın eğlenceli olduğunu söyleyen emekli General James Mattis'i savunma bakanı olarak aday gösterdi. Aşırı derecede İran halkına düşmanlık duyan, Barack Obama'yla İran konusunda fikir ayrılığı yaşadığı için emekliye ayrılan Mattis Suriye'de terör örgütlerini silahlandırma sürecini desteklemektedir.
 
General Mattis, 2010-2013 yılları arasında ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığında (CENTCOM) görev yaptıktan sonra emekli olmuştu. Daha önce 1. Fars Körfezi Savaşı'nda, Afganistan ve Irak'ın işgali süreçlerinde farklı kademelerde görevler almış ve cinayetler işlemişti. Mattis Ocak 2015 tarihinde Amerika senatosu askeri komitesinde yaptığı konuşmada, Suriye'de ılımlı muhalif gurupların silahlandırılması gerektiğini söylemişti.
 
Amerika eğit donat programı çerçevesinde Türkiye ve Ürdün'de terör örgütleri unsurlarını eğitip donatmıştı. Bu ılımlı teröristler daha sonra Nusra cephesi ve DAEŞ'e katılmıştı. Amerika defalarca selefi Vahhabi tekfirci terör örgütlerine uçaklarla silah ve mühimmat ulaştırmıştı. Amerika ve müttefikleri Suriye ordusu ve hükümetiyle halk direniş güçlerini zayıflatmak ve ortadan kaldırmaktan başka bir şey düşünmüyor ve tekfirci terör örgütlerini destekliyorlar. Amerika teröristler saldırı durumundan savunma durumuna geçtiklerinde ateşkes ilan etme gibi hilelere başvurup, teröristleri imhadan kurtarmaya çalışıyor ve onlara silah ve mühimmat yetiştiriyor.
 
Suriye ordusu Rusya'nın desteğinde Haleb'in doğusunu da teröristlerden temizleme operasyonlarını sürdürmektedir. Artık 20 bin Km karelik bir Alan'da 300 bin masum insanı rehin alan teröristlerin imhası ve teslim alınması zamanı gelip çatmaktadır. Haleb'in tamamen Suriye ordusunun eline geçmesi halinde artık Suriye'deki yıkım ve katliamlara son verme süreci garanti edilecektir. Amerika ile müttefikleriyse, Haleb'in teröristlerden temizlenmesinden büyük endişe duymaktadırlar. Bu nedenle Amerika Kongresi ılımlı diye nitelendirdiği terör çetelerine daha gelişmiş silahların ulaştırılmasına karar verdi.
 
Amerika ve bölgesel işbirlikçilerinin uçuşa yasak ve güvenli bölge ve tampon bölge olarak kurmak istemelerinin asıl amacı, Suriye'deki terör örgütlerine güvenli bölge oluşturmak, onları kolayca eğitip silahlandırmaktır. Ancak bu planlarını gerçekleştiremedikleri için terör örgütlerine ToW füzeleri gibi tanksavar ve omuz üstü fırlatılan uçak savaş füzelerini ulaştırmaya çalışıyorlar. Teröristleri silahlandırmak Irak ve Suriye başta olmak üzere, bölge ülkeler'inin güvenliğini sarsmak, bölgesel kanlı savaşları körüklemek, hatta yolcu uçaklarının düşürülmesine bile imkan vermektir.
 
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, 2013 yılının ortalarında da  Suriye'deki terör örgütlerine silah yardımı yapılmasını içeren tasarıyı onaylamıştı.
 
"Suriye'nin Geçiş Sürecine Destek" adlı tasarı, Suriyeli muhalif gruplara sınırlı ölçüde silah ve silah dışı yardım ve askeri eğitimin verilmesi, Esed rejimine silah ve petrol ürünleri satışına yaptırımlar getirilmesi, Beşar Esed hükümetinin devrilmesinden sonra Suriye için planlamaların yapılmasını içeriyordu. Tasarıda ayrıca insan hakları, terörizm ve kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesi konularında belirli kriterleri karşılayan silahlı grupların, bu yardımlara hak kazanabileceği" belirtilmişti. Ancak bütün bu komplolar suya düştü. Sadece Suriye halkının daha fazla katliamdan geçirilmesi ve yıkılıp yakılması sağlandı. Günümüzde Suriye hükümeti ve ordusu büyük başarılar kazandığı için Cumhuriyetçi Parti yöneticileri Suriye'yi daha fazla kana ve yıkıma uğratma gibi karanlık ve insanlık dışı planlar kurmaya çalışıyorlar. 
 
Parstoday
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar