saudi-431346.jpg
  • Anasayfa» 
  • Alıntılar»
  •  Suudi rejimi, tekfirci terörizme verdiği destekle bölge ülkelerinin güvenliğini sarsıyor

Suudi rejimi, tekfirci terörizme verdiği destekle bölge ülkelerinin güvenliğini sarsıyor

Suudi krallık rejimi Arabistan Müslüman halkını baskı ve şiddet politikası altında tutmakla kalmayıp, tekfirci Vahhabi terör örgütlerini de kurdurup besleyerek, İslam ve Arap ülkelerinin güvenliğini tehdit edip sarsmaktadır.

9 Ocak 2017 Pazartesi
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suudi krallık rejiminin savunma bakanı ve veliaht yardımcısı Muhammed Selman'ın İran'ı terörizme destek vermekle suçlamasına değinerek, aslında Suudi krallık rejiminin tekfirci terör örgütlerini besleyerek bölge ülkelerini savaş ve terör ile kargaşaya boğduğunu söyledi.
 
Behram Kasımi Arabistan'a sulta kurmuş olan Suudi krallık rejiminin aşırıcı ve tekfirci terör örgütlerini kullanarak, Irak ve Suriye'yi kan gölüne çevirdiğini, Yemen halkına saldırıp katliamlar yaptığını, Siyonist rejimle ittifak kurarak, dünya Müslümanlarına ve özellikle Arap ve Filistin halkının yüce değer ve ülkülerine ihanet ettiğini vurguladı.
 
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ayrıca, son günlerde Suudi Arabistan rejiminin tekfirci teröristleri beslediğine ilişkin belgeye dayalı raporların yayınlanması arından küstahça hücuma geçip, İran'ı suçlayarak hedef saptırmaya ve işlediği cinayetlerin sorumluluğundan kurtulup kaçmaya çalıştığını kaydetti.
 
Suudi krallık rejiminin savunma bakanı ve veliaht yardımcısı  Muhammed Selman, Foreign Affairs dergisine verdiği demecinde, aklının tutulduğunu, siyasi bir kuruntuya kapıldığını gözler önüne seriyor. Babası Kral Selman yaklaşık iki yıl önce tahta oturdu ve oğlu Muhammed Selman'ı da savunma bakanı yaptı. Bu Suudi prensi kafasına estiğince "sınır tanımayan ideolojiler- istikrarsızlık ve terörizm" üçlemesine kapılıp, İran İslam Cumhuriyeti'ni, bölgesel istikrarsızlık yaratmakla suçluyor. Hâlbuki Suudi rejimi Arabistan'da siyasi gelişken ve demokratik bir mahiyetten yoksundur; üstelik güvenlik ve askeri açıdan da yeterli bir bilgi ve iktidara sahip değildir.
 
Ekonomik düzen açısından Suudi Arabistan, petrole bağımlı ve sarsıntı geçiren bir rejimdir. Yemen'e karşı başlattığı savaş, Irak ve Suriye ile Pakistan ve diğer İslam ülkelerinde eğitip ve beslediği tekfirci terörizme yatırımlarının boşa çıkması, petrol fiyatlarını bilinçli bir ihanet sonucu düşürmesi da ekonomik krize ve bütçe açığına yakalanmasına sebep olmuştur. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün vurguladığı gibi, Suudi krallık rejimi Arabistan'da baskıcı ve şiddet politikasıyla ülke dışında saldırgan ve terörizmi destekleme gibi politikalarından vazgeçmezse, yapıcı bir tutum izlemezse, daha bir bataklığa saplanıp çökecektir.
 
İran İslam Cumhuriyeti ise, Arabistan'a karşı hiçbir düşmanlık beslememektedir. Ancak Kral Abdullah'ın ölümünden sonra Kral Selman iktidarı döneminde Suudi Arabistan rejimi İran'a karşı sert ve gerginlik oluşturan bir tutum izlemeye başladı. Bu saldırgan politikasıyla bölgesel barış ve güvenliği de sarsmaya başladı. Suudi krallık rejimi Irak ve Suriye'deki bilinen tekfirci hunhar terör örgütlerini beslemektedir. Buna ilaveten Yemen halkına Abdurrabe Mensur Hadi gibi halk düşmanı kaçak ve gayri meşru eski cumhurbaşkanını dayatmak için Yemen'e karşı hava saldırılarını sürdürüp, on binlerce Yemenli Müslüman ve mazlum halkı katledip yaralamıştır. Milyonlarca Yemenli mülteci duruma düşüp, yoksulluk ve açlık ile ilaçsızlık içinde çile çekmektedir. Yemen'in bütün alt yapıları ve okullarıyla üniversiteleri, camileri, hastaneleri, su şebekeleri Suudi rejimince bombalanıp tahrip edilmiştir.
 
Suudi krallık rejimi Arabistan halkına karşı da devlet terörü estirmektedir. Özellikle Şiiler başta olmak üzere barışçı muhalefeti susturmak için kafa kesmekte ve idamlar yapmaktadır. Suudi krallık rejimi Bahreyn Müslüman halkının demokratik, eşitlikçi, adaletli seçilmiş bir devlet düzeninin kurulması taleplerini bastırmak için bu ülkeye asker gönderip Bahreyn halkını sindirmek için katliamlar yapıp, halk kitlelerin tutuklayıp işkence etmektedir.
 
Suudi krallık rejimi hatta Hac merasimlerinin ve hacıların bile güvenliğini sağlamaktan acizdir. Son yıllarda Hacı çadırlarda yangın çıkması, vinç devrilmesi, kasıtlı izdihamların yaratılması ve güvenlik güçlerinin hacıların üzerine ateş açması sonucu on bini aşkın İranlı ve diğer ülkelerin hacıları katledilmiş ve yaralanmıştır. 
 
Fakat Suudi Hanedan rejimi işlediği cinayetleriyle, terörizmi destekleme gerçeğini, İslam ülkelerini kan gölüne çevirmesi gerçeğini İran'ı suçlayarak örtbas edemez ve hedef saptıramaz.
 
 
Parstoday
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar