trump-aipac-880x543.jpg

Trump'ın İslam düşmanlığı ve Siyonist rejimin işgal politikalarını desteklemesi

Amerika'nın yeni başkanı Trump yemin merasimi ardından yaptığı konuşmada İslami terörizmle mücadele edeceğini söyledi. Bundan amaç, İslam ülkeleri ve Müslüman Milletlere karşı başlattıkları savaşı sürdürmektir. Amerika eğit-Donat planı çerçevesinde Türkiye, Ürdün ve Katar topraklarında Suriye'deki terör örgütlerini destekleyip silahlandırdı.

21 Ocak 2017 Cumartesi
Amerika; Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye hükümetlerini DAEŞ, ve diğer selefi Vahhabi tekfirci terör örgütlerine yardım ve yataklık yapmaya zorladı ve ardından DAEŞ ile mücadele örtüsü altında Irak ve Suriye'nin bütün geri kalan altyapılarını da bombalayıp imha etti. Bundan amacı, Siyonist İsrail rejiminin işgalini sürdürmesine, anti Siyonist direniş cephesini zayıflatmak ve çökertmektir. Irkçı İsrail rejimi de Suriye'deki hunhar terör örgütlerine lojistik destek sağladığı artık inkâr edilmez bir gerçektir. Bundan amaç, İslam ve Arap ülkelerini sarsmak ve ilerideki işgal sahasını genişletme karşısında İslam ve Arap ülkelerinin direniş gücünü kırıp susturmaktır.
 
Nitekim terörist İsrail rejiminin Moskova Büyükelçisi Garri Koren RIA Novosti gazetesine yaptığı açıklamada, Suriye'de ateşkes ve Astana barış konferansıyla ilgili olası bir anlaşma konusunda, Suriye'nin işgal altındaki Golan Tepeleri de dâhil olmak üzere İsrail'in çıkarlarının  dikkate alınması gerektiğini söyledi.
 
Amerika ve bölgesel işbirlikçisi gerici Arap rejimleri ve AKP hükümeti anti Siyonist cepheyi çökertmek amacıyla Suriye'ye terör saldırıları ve katliamlar dayattılar. Bundan amaçları, Suriye'deki Filistin direniş teşkilatlarını ortadan kaldırmak ve bu ülkeden kaçmalarını sağlamak, Lübnan İslami direniş hareketi Hizbullah'ı zayıflatıp, soykırımcı İsrail rejiminin Lübnan'ı işgal etmesini kolaylaştırmak, Filistin devletinin kuruluşunu önlemek, Kudüs'ün tamamen Yahudileştirilmesini sağlamak ve Kudüs'ü ırkçı İsrail rejiminin başkentine dönüştürme sürecini tamamlamaktır.
 
Dünya Siyonist güç odakları Suudi Krallık rejimi ve Katar ile Türkiye hükümetini kullanarak sözde 'Şii Hilali'ni kırmak, İran İslam Cumhuriyeti'nin Irak ve Suriye'deki etki alanını bu fitne ve komplo sonucu Irak ve Suriye kan gölüne dönüştürülüp yıkılıp yakıldı. İsrail rejiminin Moskova Büyükelçisi Garri Koren de bu gerçeği gözler önüne serdi. Nitekim Garri Koren diyor ki; "İsrail olarak Astana görüşmeleri konusunda, Rusya'ya arabuluculuk çabalarında başarılar diliyoruz ama başta İran olmak üzere Moskova'nın partnerlerinin eylemleri ve amaçlarıyla ilgili olarak kuşku duyuyoruz."
 
Irkçı İsrail rejimi DAEŞ ve Nusra Cephesi gibi selefi Vahhabi terör örgütlerini de Suriye ordusu ve halk direniş güçleriyle Suriye'deki Filistinli direnişçileri bombalayarak desteklemekte yaralı tekfirci teröristleri tedavi etmektedir. Nitekim Siyonist rejimin Moskova elçisi Koren diyor ki; "bir kaç bin Suriyeli  İsrail'de tıbbi yardım aldı. Ama İran'a güvenmemek gerekir.  Çünkü İran ve Rusya şimdi müttefik olsalar da Suriye'deki amaçları çok farklı olabilir. Bunu Rus diplomatlarla konuşuyoruz.”
 
Trump seçim kampanyasına İslam ve Müslümanları dışlama doğrultusunda Amerika elçiliğinin Kudüs'e taşınacağını, Kudüs'ü Siyonist İsrail rejiminin başkenti olarak resmen tanıyacağını söylemişti. Gayri meşru İsrail rejimi de Trump'ın bu İslam karşıtlığına güvenerek Kudüs'ü başkente dönüştürme çabalarını sürdürüyor.
 
Nitekim İsrail rejiminin Moskova elçisi  Garri Koren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile yaptığı görüşmede, Rusya'nın da Elçiliğini Kudüs'e taşıması çağrısında bulundu. Ancak Ortadoğu işlerinden sorumlu Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, Amerika'nın elçiliğini Beytul-Mukaddes'e taşması halinde Ortadoğu barış ve güvenliği daha bir zor duruma yakalanacağını, buna ilaveten BM kararları uyarınca Kudüs'ün İsrail rejiminin işgali altında bulunduğu ve bu işgalin giderilmesi gerektiğini söyledi. Trump bu vaadini gerçekleştirirse, bağımsız Filistin devletinin kurulması ve iki devletli barış planı tamamen çökecektir.
 
İslam ülkelerine egemen Amerika ve Siyonist rejim işbirlikçisi rejimler itiraz etmeseler bile mazlum Filistin halkı başta olmak üzere İslam ve Arap milletleri Kudüs'ün ebedi olarak Siyonist çeteler rejimince işgal edilmesine asla rıza göstermeyecek ve İslam ile Arap ülkelerindeki halk kıyamları işbirlikçi rejimleri bile devirebilecektir.
 
AB de bu gerçekleri görerek Siyonist ve aşırı ırkçı çetelerden oluşan Trump takımının Siyonist İsrail rejimi lehine ve İslam ile Filistin halkı aleyhine saldırgan politikalarını desteklemeyeceğini, AB ülkelerinin elçiliklerini Kudüs'e taşımayacaklarını bildirdi.
 
Rusya'da İslam ve Arap ülkeleriyle ilişkilerini bozmamak ve İslam ülkeleriyle işbirliğini geliştirip, Amerika'nın saldırgan politikaları karşısında direnebilmek için Kudüs'ün terörist İsrail rejiminin başkenti olarak ilan edilmesine muhalefet etmektedir.
 
Seyid Ali Gaemmagami 
Parstoday
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar