manar-05513520014728444403.jpg
  • Anasayfa» 
  • Alıntılar»
  •  Yemen Ordusunun Suudi Arabistan'ın başkentindeki askeri üssü füzelerle vurmasının şok etkileri

Yemen Ordusunun Suudi Arabistan'ın başkentindeki askeri üssü füzelerle vurmasının şok etkileri

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın batısında yer alan El’Mezahimiye askeri üssüne Yemen ordusunun gelişmiş balistik füzesinin isabet etmesi Suudi krallık rejiminde şok etkisi yarattı. Pazar Akşamı yapılan bu operasyonu bildiren Arabistan vatandaşları söz konusu askeri üste çok büyük patlamanın olduğunu bildirdiler.

7 Şubat 2017 Salı
Yemen halk güçleri ve ordusunun bildirisinde de, bu füzenin Suudi krallık rejiminin Yemen halkına yönelik işlediği savaş ve insanlık suçlarıyla cinayetlerine misilleme olduğu ve bir sonraki imha operasyonunun daha ağır olacağı uyarısı yapıldı.
 
Yemen Ordusu ve halk direniş güçleri Yemen halkının kendini savunma hakkına sahip olduğu, Suudi dikta rejiminin Yemen'e yönelik cinayetlerinin Batılı sömürgeci güçlerle gerici Arap müttefiklerinin destekleriyle gerçekleştiği kaydedildi. Buna ilaveten Yemen halk direniş güçlerinin Arabistan'ın güneyinde yer alan Necran eyaletinde bulunan bir askeri üsse yönelik operasyonları sonucu da Suudi rejiminin üç askeri öldürüldü. Bu arada Yemen'de Taez bölgesinde de Suudi rejimi işbirlikçi 3 kişinin öldürüldüğü bildiriliyor. Yemen insani yardım kuruluşu Mona Relief'in Müdürü Dr. RS Kerim, Arabistan'daki kaynaklarının kendisine Riyad'da "olağanüstü acil durum" ilan edildiğinin söylendiğini belirtti. Dün ayrıca Yemen'in Marib kentindeki Suud koalisyon güçlerine ait zırhlı araçlar imha edildi ve en az 23 saldırgan asker öldürüldü.
 
El'Mezahimiye askeri üssün Yemenli direnişçilerce vurulması ardından Suudi krallık rejiminin Savunma Bakanı ve Veliaht Halefi Muhammed Bin Selman, Yemen'in eski kaçak sözde cumhurbaşkanı Mensur Hadi ile güvenlik toplantısı düzenledi. Suudi krallık rejimi Mensur Hadi'yi iktidar yapmak için 23 aydan beri Yemen Müslüman halkına karşı hava saldırılarını sürdürmektedir. Gerici Arap rejimleriyle batılı kiralık pilotlar Yemen halkına bomba yağdırmaktadırlar.
 
Bu insanlık dışı saldırılar sonucu 12 bini aşkın masum insan şehit düştü ve on binlerce insanda yaralandı. Bu ülkede büyük bir kıtık yaşanıyor. Ancak Suudi krallık rejiminin birkaç gün içinde yaşayacağı zafer hayalı suya düştü. Yemen halkı ve ordusu İşgalci ve saldırgan Suudi krallık rejimi ve gerici müttefiklerini geri püskürtüp, füze teknolojisini geliştirerek yeni bir dönem başlattılar. Nitekim Riyad'ın askeri kışlasının vurulması bu değişimi gözler önüne seriyor. Yemen'in balistik füzesinin* 800 KM'lik mesafeyi katedip, Riyad'ın batısındaki bir askeri üssü vurması şok etkisi yaptı.
 
Bu füzenin Tahrip gücü Burkan-1 füzesinin gücünden daha fazladır. Yemen Ordusu artık Suudi hanedan rejiminin merkezini de vurma gücüne kavuştu. Suudi krallık rejimi artık tek taraflı saldırılarını sürdüremeyecek ve ağır bedeller ödeme zorunda kalacak. Artık kendini savunma durumuna geçecek. Çünkü yapacağı her hava saldırısına karşılık Yemen ordusu imhacı Misillemede bulunacak. Aradaki fark ise Şudur ki Amerika ve İngiltere destekli Suudi krallık rejimi hava saldırılarıyla sivil katliamı yapıyor. Yemen Ordusuysa, sadece Suudi rejimi askeri üslerini ve saldırgan güçleri imha ediyor.
 
Elbette Suudi krallık rejimi saldırılarını durduramazsa Yemen Ordusu ve halk güçlerinin vurguladıkları gibi daha sıkı bir şekilde Arabistan'daki Suudi rejiminin askeri üslerini imha operasyonlarını sürdüreceklerdir. Suudi krallık rejiminin saldırıları sonucu, Yemen altyapıları tahrip olmuş, sağlık sistemleri çökertilmiş, İlaç kıtlığı ve gıda kıtlığı yaşanmaktadır. Yemen Ordusu ve Halk direniş güçleri Riyad askeri üssünü BM bildirgesinin kendini savunma hakkını garanti eden 51. Maddesi uyarınca vurduklarını bildirdiler. Mensur Hadi Yemen Halkının düşmanı olarak Suudi hanedan rejimine sığınıp, Yemen Halkının katliamını ve bombalanmasını desteklemekte ve bu yoldan tekrar Yemen'e iktidar olacağını sanmaktadır.       
 
Parstoday
 
---------------------------------------------------------------------------
* Arabistan'ın başkenti Riyad'ı hedef alan Yemen füzesi tanıtıldı
 
 
Yemen ordusu füze bateryası, arabistan'ın başkenti Riyad'ın askeri bir bölgesine düzenlenen başarılı bir füze saldırısı ardından "Borkan 2" füzesini tanıttı.
 
Yemen el-Mesire televizyon kanalı dün yayınladığı bir raporunda, Riyad'ı hedef alan füzenin "Scud füzesinin geliştirilmiş modeli olduğunu açıkladı.
 
Yemen ordusu, Borkan 2 füzesinin bizzat kendi imkanları ile ve ülke içindeki araştırma merkezlerinde geliştirildiğini ve imal edildiğini bildirdi.
 
Yemen ordusu ilk kez Arabistan başkenti Riyad'ın Yemen birlikleri tarafından hedef alınmakta olduğunu bildirdi.
 
Bu açıklamada Riyad'ın hedef alınmasının, Yemen füzelerinin menzilinin artırıldığını gösterdiği belirtilmiştir.
 
Yemen ordusu geçen hafta da Kızıldeniz'de bir Suudi savaş gemisine füze saldırısı düzenlemişti. Bu saldırıda Suudi rejimine ait modern savaş gemisi işlevsiz hale gelmiş ve Suudiler can kaybına uğratılmıştı.
 
       
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar