1254141141_3missiles1238027433.jpg
  • Anasayfa» 
  • Alıntılar»
  •  "Yapabilirsiniz ve yapabildiğiniz kadar ve imkanınız olduğu kadar çalışın, düşman tokat yemeli”

"Yapabilirsiniz ve yapabildiğiniz kadar ve imkanınız olduğu kadar çalışın, düşman tokat yemeli”

İnkılab Rehberi Başkumandan Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun füze alanındaki çalışmalarını takdir ederek, “Yapabildiğiniz kadar füze üzerinde çalışın; bakınız düşman füze konusunda ne kadar hassastır, öyle ise işinizin ne kadar önemli olduğunu bilin. Hepiniz yapabilirsiniz ve yapabildiğiniz kadar ve imkanınız olduğu kadar çalışın; düşman tokat yemeli” dedi.

6 Temmuz 2017 Perşembe
İNTİZAR - İran'ın başkenti Tahran'da hem de meclis ile İslam İnkılabı önderi İmam Humeyni'nin (k.s.) türbesinde IŞİD'in gerçekleştirmiş olduğu terör eylemleri ile İslam İnkılabı düşmanlarının vermiş oldukları mesaj ve oluşturmaya çalıştıkları algı; İran İslam Cumhuriyeti'nin silahlı güçleri tarafından gerçekleşitirilen füze operasyonu ile oluşturulan cevapla yerle bir edildi. Böylece, İslam İnkılabı düşmanlarının planlarının neticesi öyle bir noktaya vardıki; bu olayla zillet altında bırakılmak istenilen İslam İnkılabının izzetti ortaya konmuş oldu.
 
"IŞİD İran'a niçin saldırmıyor" diye sorulan soruların cevabı da bu olayla oluşmuş oldu. IŞİD aslında saldıramıyordu, saldırsa da nasıl bir sonuçla karşılaşacağı da böylece ortaya çıktı. Aslında sadece IŞİD değil bu terör örgütünü kendi planları doğrultusunda kullanan asıl güçlerin de İslami İran'a saldırmaları durumunda nasıl bir sonuçla karşılacacakları da böylece ortaya çıkmış oldu.
 
IŞİD'e karşı gerçekleştirilen bu füze operasyonunun ardından İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei'nin operasyonu gerçekletiren yetkilileri takdir etmesi ve bu olayın önemine dikkat çekmesi aslında ne kadar büyüklükte bir yeni gelişme ile karşı karşıya olduğumuzu ortaya koyuyor. 
 
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei'nin söz konusu füze operasyonu ile ilgili yaklaşımını içeren haber ve bu füze operasyonunun etkileri ve verdiği mesajları içeren Parstodayda yayınlanan iki yazıyı ilginize sunuyoruz... 
 
 
Düşmana füze tokadı, Ramazan ibadeti
 
İslam İnkılabı Rehberi Başkumandan Ayetullah Seyid Ali Hamenei, İran İslam inkılabı muhafızlar ordusunun Suriye'de IŞİD teröristlerinin mevzilerine düzenlediği füze saldırısını taktir etti.
 
İslam inkılabı muhafızlar ordusunun füze saldırısından birkaç saat sonra muhafızlar ordusu komutanları ile görüşen Ayetullah Hamenei, “harika bir iş yaptınız” dedi. Başkumandan İslam inkılabı muhafızlar ordusunun füze alanındaki çalışmalarını takdir ederek, “Yapabildiğiniz kadar füze üzerinde çalışın; bakınız düşman füze konusunda ne kadar hassastır, öyle ise işinizin ne kadar önemli olduğunu bilin.” Ayetullah Hamenei şöyle konuştu: “Hepiniz yapabilirsiniz ve yapabildiğiniz kadar ve imkanınız olduğu kadar çalışın; düşman tokat yemeli.” 
 
İslam İnkılabı Rehberi'nin mübarek Ramazan ayında İslam inkılabı muhafızlar ordusu komutanları ile görüşmesi, dün yayınlandı. Ayetullah Hamenei İnkılap Muhafızlar ordusunun Suriye'de terörist IŞİD mevzilerine düzenlediği füze saldırısının  Ramazan ayında yapılması nedeni ile, Ramazan ayı ibadeti olarak tanımladı.  
 
İran'ın başkenti Tahran'da Ramazan ayının 12. gününde IŞİD teröristlerinin üstlendiği saldırılarda, her ülkenin demokrasi merkezi olan yasama merkezi, İslami şura meclisi ve İslam Cumhuriyeti nizamın kurucusu İmam Humeyni'nin (r.a.) türbesi hedef alındı. Saldırısında 18 İranlı vatandaşı şehit ederken, en az 50 kişiyi de yaraladılar. Olayda hayatını kaybedenlerin aileleri, IŞİD teröristlerinin bu saldırısına karşılık, onlara ve destekçilerine kesin ve güdümlü karşılığın verilmesini beklemelerine ilaveten, bu konu bir askeri zaruretti. IŞİD teröristlerinin Tahran saldırıları ardından onların Suriye'nin doğusunda Deyrizzur ilinde elebaşlarının mevzilerinin, İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunca füze ile hedef alınması için sadece 12 gün yeterliydi. IŞİD elebaşlarının Deyrizzur'da toplanma zamanı ve mekanının incelenmesi ve füzelerin nokta vuruşla başarılı operasyon düzenlenmesi, İran'ın teröristlere ve destekçilerine verdiği en hızlı ve kesin karşılığıydı. 
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun operasyonunda 6 adet Zülfikar ve Kıyam balistik füze, teröristlerin Suriye'nin Deyrizzur eyaletindeki mevzilerine doğru fırlatıldı. İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun nokta vuruşu yapan füzelerine hedef olan mevziler IŞİD'in çatışma sahalarını komuta ettiği merkezler ve Deyrizzur eyaletinde lojistik teçhizatını sakladığı alandı.
 
İslam İnkılabının zaferi ile birlikte düşmanlar temel hedefleri olan bu nizamı değiştirmek için çeşitli yollar denediler, fakat her defasında ağır bir tokat yediler. İran'ın teröristlerin saldırısına misilleme olan füze saldırısı da İslam inkılabının 40.yılında düşmanlar ve onların uşağı teröristlerin yüzüne inen bir diğer tokattı. İran'ın sınır ötesi ilk füze saldırısı, düşmana anlamlı bir cevaptı. İslam İnkılabı Rehberi'nin tabirine göre “İslam Cumhuriyeti'nin güçlü ve tam iktidarla dimdik durduğunu, düşmanın İran milletine tokat vuramayacaklarını, hatta halkın onlara tokat vuracağını bilsinler”.
 
Füze gücü, İran İslam Cumhuriyeti'nin aktif caydırıcı gücünü kat kat arttırmakla birlikte genel güvenlik durumunu “güven verici” boyuta getirmiştir. Askeri bileşen, güç yapısında  ve gelişmesinde önemli bir güç sayılır; bu yüzden başta Amerika olmak üzere zorba ve hasım ülkelerin İran'ın her geçen gün artmakta olan füze kabiliyetine karşı hassasiyetleri de bu çerçevede değerlendirilmeli. İran füze gücünün bir tehdit olarak tanıtılması ve zayıflatılmasına çalışılması ise, Amerika'nın İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı düşmanca tutumunun göstergesidir. 
 
Bu tutuma binaen füze kabiliyeti ve özellikle dikkat ve menzilin güçlendirilmesi ise İran'ın en doğal hakkıdır. İran füze sanayisine meşruiyet kazandıran ise, İran ve İslam Cumhuriyeti nizamını ve çıkarlarını, sultacı düzenin askeri ve güvenlik tehditlerine karşı savunma gereğidir. 
 
 
 
İran füzelerinin kükreyişi; düşman kampında dehşet!
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu Hava Uzay birliğinin geçen gün İran topraklarından Suriye'nin Deyrizzur eyaletinde tekfirci IŞİD mevzilerini orta menzilli balistik füzeleri ile vurması, bölge ve dünya medyasında geniş yankı buldu.
 
Bu gelişmeyi ele alan Arap dünyasının ünlü gazeteci yazarlarından biri de Abdulbari Atvandı.
 
Suriye'de hali hazırda her şey Suriye ordusu ve müttefiklerinin kontrolü altında olduğunu vurgulayan Atvan, İran'ın Deyrizzur'a yönelik füze operasyonu başta Suud rejimi olmak üzere bazı taraflara önemli mesajlar içerdiğini belirtti.
 
Ray Elyevm gazetesinde bu operasyonla ilgili bir makale yayımlayan Abdulbarı Atvan Amerika yönetimi Suriye'de ateşle oynadığını belirterek şöyle devam etti: Amerika hüsrana uğramış olmanın öfkesi ile kışkırtıcı hareketler yapıyor.
 
Suriye ordusuna ait bir Su-22 savaş uçağının Amerika tarafından düşürülmesi ve sonuçta Suriye cephesini bir kez daha gerginleştirmesine değinen Atvan, Suriye savaş uçağının düşürülmesi Rusya liderleri tarafından askeri tecavüz ilan edildiğini ve Moskova yönetimi havada muhtemel hadiselerin yaşanmasını önlemek için Amerika ile bu sahada işbirliğini durdurduğunu, ki bu da son altı yılda Suriye krizi sürecinde bir ilk sayıldığını kaydetti.
 
Arap uzman Abdulbari Atvan makalesine şöyle devam ediyor:
 
Kuşkusuz Suriye ordusunun göz kamaştıran ilerlemesi, Suriye – Irak sınırının altı yılın ardından yeniden açılması ve güvenliği tam olarak sağlanması ve özellikle Suriye'nin doğusundaki çölde 25 bin kilometrekarelik bir alanın teröristlerden geri alınması, Amerika'nın başını çektiği ittifaka Suriye yönetimi Rakka kentini ve komşuluğunda doğalgaz ve petrol sahaları bulunan Deyrizzur'u IŞİD'den geri almaya yönelik yasal hakkından vazgeçmeyeceği yönünde önemli bir mesaj içeriyordu.
 
İran'ın füze operasyonuna temas eden Arap uzman Abdulbari Atvan makalesine şöyle devam ediyor:
 
İran Suriyeli müttefik güçlerinin ilerlemesine Deyrizzur'daki tekfircilerin mevzilerine balistik füze ile saldırarak ve bu füzelerin hedeflerine tam isabet sağlaması ile destek verdi. İran, füze operasyonunu bu ülkede parlamentoya ve Hz. İmam Humeyni'nin –ks– külliyesine düzenlenen terör saldırılarına bir cevap olarak açıkladı. İran'ın söz konusu balistik füzelerini mevcut şartlarda ve son otuz yılda ilk kez kullanması, başta Suud rejimi olmak üzere bazı taraflara, İran yönetimi onları geçenlerde İran'da terör saldırısı düzenleyen örgütün perde arkası olarak bildiğini ve bu saldırıyı da Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve veliaht prensi Muhammed bin Salman'ın savaşı İran topraklarının derinliklerine çekme tehdidine bağladıklarını ortaya koydu.
 
Arap uzman Abdulbari Atvan makalesine şöyle devam ediyor:
 
Suriye'de Suriye hava kuvvetlerine ait bir savaş uçağının düşürülmesi kışkırtıcı ve görülmemiş bir hareketti ve Amerika'nın YPG güçlerini desteklediğini ve bu güçleri hedef alacak her türlü saldırıya karşı koymaya hazır olduğunu ve Kuzey Irak yerel yönetimi gibi Suriye'nin kuzeyinde de bir Kürt yönetim kurmak için askeri programı bulunduğunu gösterdi. Amerika burada geleneksel müttefiki yani Türklerden vazgeçti, Rusya ile tüm anlaşmalarını çiğnedi ve Kürtleri kendisi için stratejik ortak olarak seçti. Ancak Amerika'nın bu hareketi belki de Ruslar, Suriyeliler, Iraklılar ve ayrıca İranlılarla yüz yüze gelmesinin ön adımı olabilir. Bu yüzleşme ise Donald Trump gibi ülkesinin dışında gövde gösterisi yaparak içerideki imaj kaybını telafi etmeye ve ayrıca Rusya ile ilişkileri  ve Rusya'nın kendisini desteklediğine yönelik tüm raporları ve spekülasyonları silmeye çalışan ahmak bir Başkan yüzünden topyekun bir savaşa dönüşebilir.
 
Arap uzman Abdulbari Atvan makalesine şöyle devam ediyor:
 
Suriye ordusu başta Rakka ve Deyrizzur olmak üzere kontrolünden çıkan tüm kentleri ve bölgeleri geri almak için mutlak meşruiyete sahiptir, nitekim Halep, Humus, Hama ve Tedmer'i geri aldı ve Şam bölgesine yönelik her türlü saldırıyı etkisiz hale getirdi.  Amerika bu sahada nüfuzunu kaybettiği ve desteklediği silahlı örgütlerin güç kaybettiği ve bu örgütlerin Suriye'ye hakim olan yönetimi devirme amacına ulaşmakta başarısız kaldığı için şimdi ateşle oynuyor. Oysa burada Rusya ve müttefikleri ile her türlü silahlı yüzleşme, kaybedeni yine Amerika'nın kendisi olacağı yıkıcı bir savaşın ateşini alevlendirecektir. Çünkü Rusya Amerikalıların Suriye'de coğrafi gerçekleri ve nüfus yapısını değiştirme ve bu ülkeyi ırkçılık ve etnikçilik temelinde bölerek parçalama veya Suriye savaş uçağını düşürerek kırmızı çizgileri aşmasına karşı tabi ki eli kolu bağlı oturmaz.
 
Arap uzman Abdulbari Atvan makalesini şöyle noktalıyor:
 
Altı yıl süren kanlı savaş ve Suriye ordusunun direnişi ve Suriye nizamının ayakta kalmasının ardından Suriye'yi parçalama ve bölme planını uygulamak her zamankinden daha zor ve hemen hemen imkansızdır ve bu durum Amerika'nın öfkesine ve hüsrana uğradığı duygusuna ve askeri açıdan şaşkınlık yaşamasına yol açıyor, nitekim hali hazırda buna şahit olmaktayız.
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu Hava Uzay birliğinin geçen gün İran topraklarından Suriye'nin Deyrizzur eyaletinde tekfirci IŞİD mevzilerini orta menzilli balistik füzeleri ile vurması, Pakistan medyasında da geniş yankı buldu. İran füzelerinin Suriye'nin Deyrizzur eyaletindeki IŞİD mevzilerine doğru kükreyerek ilerlediğini yazan Pakistan medyası, yıldırım gibi gerçekleşen bu operasyonu sadece teröristlere karşı bir operasyon değil, aynı zamanda Washington'a bir mesaj olarak değerlendirdi.
 
Pakistan'da İngilizce yayımlanan News gazetesi füzelerin fırlatıldığı anın görüntülerini yayımladığı raporunda İslam Snkılabı Kuhafızlar ordusunun bildirisinden naklen, İran'ın batısından 6 füzenin Suriye'nin Deyrizzur eyaletine ve bu bölgedeki IŞİD komuta merkezinin mevzilerine doğru fırlatıldığını yazdı. Gazete İslam Snkılabı Kuhafızlar ordusu komutanlarından birinden naklen bu füze operasyonu IŞİD'in Tahran'da düzenlediği ve 17 vatandaşın şehit olmasına yol açtığı terör saldırısının intikamı olduğunu belirtti. Gazete, teröristlerin cezalandırılmasından başka söz konusu füze operasyonu İran'ın bölgede herhangi bir noktaya yönelik operasyon yapabilecek askeri güce sahip olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.
 
Pakistan'ın Business Recorder gazetesi de İran füzelerinin Suriye'de teröristlere karşı fırlatıldığını yansıtan görüntüleri yayımlayarak, füze operasyonu IŞİD'in Tahran'da düzenlediği terör saldırısının intikamı olduğunu yadı. Gazete İslam Snkılabı Muhafızlar ordusu sözcüsü General Ramazan Şerif'ten naklen elde edilen güvenilir ve kesin bilgilere göre IŞİD'e karşı düzenlenen füze operasyonu başarılı olduğunu belirtti.
 
Gazete ayrıca İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in twitter hesabından naklen, İran'ın füze gücü İran milletini savunmaya yönelik yasal hakkı ve IŞİD ve radikal teröristlerle küresel mücadelede etkili bir güç olduğunu vurguladı.
 
Sema Haber Ajansı'nın İngilizce sitesi Fransa Haber Ajansı'ndan naklen İran füzelerinin fırlatıldığı anın görüntülerini yayımlayarak İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun Suriye'de IŞİD mevzilerini vurduğunu belirtti ve bu operasyonun İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei'nin İran düşmanlara tokat atacağını beyan etmesinden sadece bir kaç saat sonra gerçekleştiğini yazdı.
 
Pakistan'da yayımlanan Jang gazetesi de şöyle yazdı: İran IŞİD'in Tahran'da düzenlediği terör saldırılarına tepki olarak teröristlerin Suriye'deki mevzilerini füze ile vurdu. Gazete, İran ilk kez otuz yılın ardından kendi topraklarından sınır ötesi hedefleri füze ile vurduğunu belirtti.
 
İngilizce yayımlanan Daven gazetesi de Batılı haber ajanslarından naklen benzer haberlere yer verdi.
 
Bu arada gözlemciler İran'ın tekfirci terör örgütlerine karşı füze kullanması, İran'ın bölgesel dengeleri değiştirebilecek güçte olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu tekfirci IŞİD terör örgütünün Tahran'da terör saldırısı düzenlemesine gösterdiği tepkide, Suriye'nin Deyrizzur eyaletinde ve İran'dan 650 km uzaklıkta IŞİD mevzilerini 6 orta menzilli balistik füze ile vurdu. Raporlar söz konusu füzelerin belirlenen hedeflere tam isabet gerçekleştirdiğini ve tekfirci örgüte ağır darbe indirdiğini ortaya koydu. Bilindiği üzere IŞİD teröristleri son dönemde Irak ve Suriye'de art arda hezimete uğradıktan sonra Suriye'nin doğusunda Deyrizzur eyaletinde toplanmaya başladı.
 
Gerçi İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun füze operasyonu İran'ın sınır ötesi hedefleri vurma yeteneğini ortaya koydu ve Batı medyası da bunu yansıttı, ama aynı zamanda da mümkün mertebe bu gelişmeyi önemsiz göstermeye çalıştı. Örneğin Google arama motorunda ingilizce İran füzeleri sözcükleri arandığında söz konusu operasyonla ilgili iki kısa haberin ardından bir dizi ilgisiz alakasız haber veya Suriye'ye ait bir savaş uçağının ABD tarafından düşürülmesi ile ilgili haber diziliyor. Ancak biraz daha fazla arama yapıldığında Newyork Times, Washington Post, Reuters, Bloomberg, Associated Press, El Cezire, The Guardian, Hill, Russia Today ve diğer bir çok uluslararası medya organının internet sitesi bu füze operasyonuna yer verdiği ve yankılarını aktardığı anlaşılıyor.
 
Aslında bir çok Batılı medya organı İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun düzenlediği füze operasyonunu beklenmedik ani bir operasyon niteledi. Batılı medya organları bu operasyonu İran'ın otuz yılın ardından düzenlediği bir operasyon olarak yorumladı.
 
İngiliz Financial Times gazetesi yayımladığı raporunda Suriye'de IŞİD mevzilerinin füze ile vurulmasını değerlendirdi. Gazete İran'ın Suud rejimini IŞİD'e destek vermekle suçlamasına değindikten sonra şu ifadelere yer verdi: Bu operasyon IŞİD'in Tahran'da düzenlediği terör saldırılarına tepki olarak gerçekleşti. Bu operasyon, İran'ın kendi topraklarından yabancı bir düşmana karşı düzenlediği ender operasyonlardan biriydi.
 
Associated Press (AP) haber ajansı da operasyonu şöyle değerlendirdi:
 
İran radikal örgütler İran'ın güvenliğine yönelik eylem yaptıkları takdirde Suriye'de IŞİD mevzilerine karşı füze saldırısı tekrarlanabileceği uyarısında bulundu.
 
AP raporunda İranlı yetkililerden naklen 700 km menzilli 6 füze fırlatıldığını, saldırı başarılı ve sınırlı yapıldığını kaydetti.
 
Slate dergisinin internet sitesi de yayımladığı raporunda, İran IŞİD mevzilerine karşı füze fırlatmak ve Suriye'de bazı hedefleri vurmakla Suriye krizinde rolünü büyük ölçüde arttırdığını belirtti. Raporda İran'ın orta menzilli füzeleri Tahran'da düzenlenen terör saldırılarına tepki olarak Suriye'nin doğusunda teröristlerin mevzilerine doğru fırlatıldığı belirtildi.
 
Anti war sitesi de füze saldırısı hakkında yayımladığı raporunda İran otuz yılın ardından ilk kez Suriye'nin doğusunda IŞİD üslerine karşı füze kullandığını, bu füzeler Irak savaşından sonra Suriye'nin Deyrizzur bölgesine fırlatılan ilk İranlı füzeler olduğunu belirtti.
 
Anti war şöyle devam etti: Bu operasyonda çok sayıda IŞİD terörist öldürüldüğü ifade ediliyor. Tahran şimdiye kadar terör saldırılarına çok seyrek maruz kalmıştı, ancak meclise ve Ayetullah Humeyni'nin (k.s.) türbesine düzenlenen saldırının ardından hemen harekete  geçti ve ciddiyetini ortaya koydu. Bu operasyon dikkatlerin İran'ın konvansiyonel füzeleri geliştirmesine çekti, zira ABD'li yetkililer yaptırımlarına gerekçe olarak buna istinat ediyordu. İran son onyıllarda bu yeteneğini sadece IŞİD'e karşı kullandı, ki bu da İran'ın füze programının sadece savunma amaçlı olduğunu gösteriyor.
 
The Drive internet sitesi de İran'ın füze operasyonunu şöyle değerlendirdi:
 
İran aniden balistik füzeleri ile Suriye'de bir kente operasyon düzenledi. Şimdi İran balistik füzelerini kullanma yeteneğini göstermiştir. Bu durum Ortadoğu'nun stratejik dengelerinde önemli etkisi olacaktır.
 
The Drive sitesi, bu operasyon İran ordusu bundan böyle balistik füzeleri ile sınır ötesinde yer alan askeri üsleri hedef alabileceğini ortaya koyduğunu ve aynı zamanda bu füzelerin sadece propaganda amaçlı olmadığını, bilakis gerçek kapasiteler olduğunu ve üzerinde hesap açmak gerektiğini sergilediğini belirtti.
 
 
Altı Füze altı mesaj
 
İran'ın Suriye'nin Deyrizzur eyaletinde tekfirci IŞİD terör örgütünün komuta merkezlerine fırlattığı altı füzenin altı önemli mesaj içeriyor.
 
Bu mesajları muhatapları şimdiye kadar almıştır.
 
İranlı uzman Hüseyin Deliriyan makalesinde şöyle diyor: İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu Hava Uzay birliği çok önemli bir operasyonda Suriye'nin Deyrizzur eyaletinde teröristlere ait önemli mevzileri 6 balistik füze ile vurdu ve bu füzeler hedeflere tam isabet gerçekleştirdi. İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu Hava Uzay birliğinin fırlattığı bu füzeler aynı zamanda altı önemli mesajı taşıyordu.
 
İslam inkılabı muhafızlar ordusu Hava Uzay birliğinin fırlattığı füzelerin ilk mesajı “intikam”dı.
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu Tahran'da tekfirci IŞİD terör örgütünün üstlendiği İslami Şura Meclisi ve İmam Humeyni (k.s.) külliyesine düzenlenen kör terör saldırısından sonra bir açıklama yaparak bu saldırılara kesin karşılık vereceğini açıkladı. Saldırıların düzenlendiği günlerde İslam Snkılabı Kuhafızlar ordusu ikinci başkomutanı General Hüseyin Selami bir TV programında şöyle dedi: Teröristlerin ve hamilerinin bu saldırısına çok sert yanıt vereceğiz.
 
Bu açıklamanın ardından teröristlere nasıl bir kesin cevap verileceği konusu İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun gündemine alındı ve İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu şimdiye kadar görülmemiş çok hassas bir operasyon düzenleyerek altı adet balistik füze ile Tahran'da düzenlenen terör saldırısına yakışacak şekilde gereken cevabı vermiş oldu.
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun bu operasyonunda altı adet Zülfikar ve Kıyam adlı balistik füzeler teröristlerin Suriye'nin Deyrizzur eyaletindeki mevzilerine doğru fırlatıldı. İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun nokta vuruşu yapan füzelerine hedef olan mevziler IŞİD'in çatışma sahalarını komuta ettiği merkezler ve ayrıca Deyrizzur eyaletinde lojistik teçhizatını sakladığı alandı.
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun füze operasyonunda Suriye'nin El Ahbariye TV kanalının raporuna göre çok sayıda terörist helak oldu ve lojistik teçhizatının büyük bir bölümü imha edildi. Yine bu operasyonda helak olanlardan biri IŞİD elebaşı Ebu Bekir Bağdadi'nin damadı olduğu açıklandı. Bu operasyon tekfirci IŞİD terör örgütüne Tahran'ın, Londra veya Paris olmadığı ve İslam inkılabı muhafızlar ordusu teröristlerden terör saldırıları durumunda çok sert bir şekilde intikam alacağı yönünde açık bir mesajdı.
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun tekfirci IŞİD terör örgütüne karşı gerçekleştirdiği füze operasyonunun ikinci önemli mesajı, İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun her türlü benzer füze operasyonu için nokta vuruşu yapabilen çok dakik füzelere sahip olduğu mesajıydı.
 
Günümüz dünyasında ve bağımsız ülkelere karşı vekalet savaşı veya doğrudan savaş tehditleri her an arttığı bir sırada İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu İran'ın milli güvenliğini savunmak için her an eli tetikte beklediğini gösterdi.
 
Bundan önce de bir kaç yeraltı füze kenti ve yığınla balistik füzelerinin görüntülerini yayımlayarak bu alanda iktidarını dünyaya gösteren İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu her türlü düşmana karşı kendi imalatı olan ve nokta vuruşu yapan füzeleri kullanmakta çok ciddi olduğunu ve bir an bile tereddüt etmeyeceğini ortaya koydu. İslam inkılabı muhafızlar ordusunun füzeleri çeşitli özellikleri ve kabiliyetleri ile farklı başlıkları taşıyarak farklı görevlerde ve operasyonlarda kullanılabilecek niteliktedir.
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun tekfirci IŞİD terör örgütüne karşı gerçekleştirdiği füze operasyonunun üçüncü önemli mesajı, İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun askeri açıdan önemli bir noktayı ispat etmeseydi ve bu önemli nokta da İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun sahip olduğu füzelerin ne kadar dakik ve hedefe tam isabet etme kabiliyetine sahip olduğuydu. Gerçi İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu bundan önce de füzeleri hedefe tam isabet ettiğinden emindi, fakat bu gerçeği belgelendirmek ve düşmanların da yüzüne vurmak için füzeleri fırlatmadan önce İHA'larını Şam'daki hava üssünden Deyrizzur'a yolladı ve söz konusu İHA'lar füzelerin isabet etmesi gereken hedeflerin üzerinde uçmaya başladı ve sonuçta geçtiğimiz günlerde Meyadin'de  füzelerin isabet ettiği noktaların görüntüleri yayımlandı. Yayımlanan görüntüler İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun fırlattığı füzelerin belirlenen hedeflere tam isabet gerçekleştirdiğini, hedeflerin arasında IŞİD'in Deyrizzur'daki komuta merkezi binaları yer aldığını ortaya koydu.
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu bu operasyonda Zülfikar ve Kıyam füzelerini kullandı. Gerçi her iki füze, balistik füze kategorisinde yer alıyor, fakat birbirinden farklı oldukları anlaşılıyor. Zülfikar balistik füze belli bir açı ile fırlatılan ve 700 km menzili olan bir füzedir. Bu füze hedefine ulaşmak için karışık katı yakıttan yararlanıyor ve en önemli bölümü yani başlığı hedefe isabet edeceği ana kadar uzaktan kontrol edilebiliyor.
 
Operasyonda kullanılan öteki füze Kıyam balistik füzesidir ki bu füze sıvı yakıt kullanan kanatsız füze kategorisinde yer alıyor. İran İslam Cumhuriyeti bu füzeleri Amerika'nın bölgedeki askeri üslerini vurmak üzere seri imalatını gerçekleştirerek İslam İnkılabı Muhafızlar ordusuna teslim ettiği anlaşılıyor. Bu füze de oldukça dakik bir füzedir ve yayımlanan son görüntüler de Kıyam füzesi Zülfikar füzesi gibi hedefe isabet edeceği ana kadar uzaktan kontrol edilebilen başlık taşıdığını gösteriyor.
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun bu operasyonda kullandığı iki balistik füze bu ordunun sahip olduğu çeşitli füzelerinden sadece ikisiydi.
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun tekfirci IŞİD terör örgütüne karşı gerçekleştirdiği füze operasyonunun dördüncü önemli mesajı, İran'ın füze sanayiinin yüksek kapasitesiyle ilgiliydi.
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun geçen günkü operasyonda Suriye'nin Deyrizzur eyaletinde IŞİD mevzilerini vurmak için kullandığı Zülfikar füzesi yaklaşık bir yıl önce ilk kez görücüye çıktı ve bir kaç gün sonra da savunma Bakanı Zülfikar füzelerinin seri imalatını gerçekleştiren fabrikanın açılış törenine katıldı ve böylece Zülfikar füzesinin seri imalatı başladı.
 
Zülfikar füzesinin seri imalatına başlandığı günden İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun bu füzeyi gerçek bir operasyonda kullanmasına kadar geçen süre sadece sekiz aydır ki bu da İran'ın balistik füzeleri tüm incelikleri ile üretmekte yüksek kapasiteye sahip olduğunu ortaya koyuyor. Yani İran bir füzeyi 8 ayda seri imalatını gerçekleştirerek bu füzeleri kullanan birliğe teslim edebiliyor ve bu birlikte bu füzeleri çok ciddi bir operasyonda büyük bir dikkatle kullanabiliyor.
 
Füze dendiğinde, çoğu insan bir başlık taşıyan büyük bir gövde ve motorları aklına gelir. Oysa füze sadece basit bir gövde ve başlıktan ibaret değildir ve yakıt, motor, gövde, başlık, bilgisayar, jiroskop, patlayıcı madde, ... gibi bir çok karmaşık teknolojileri gerektiren bir silahtır. Yine tüm bu parçaları üretmek ve hepsini bir araya getirerek füze adında bir silah üretmek, çok modern ve ileri bir teknoloji gerektirir ve İran Savunma Bakanlığı bu çalışma için gerekli olan tüm altyapılara sahiptir ve bugüne kadar sadece bir kaç füze değil, yığınla füzeyi üreterek İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu Hava Uzay birliğine teslim etmiştir.
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun tekfirci IŞİD terör örgütüne karşı gerçekleştirdiği füze operasyonunun beşinci önemli mesajı, ABD ve bölgedeki askeri üslerine yönelik bir mesajdı.
 
Aslında belki de İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun Suriye'de teröristleri mevzilerini füze ile vurmasının en açık mesajı, İran'ı askeri saldırı ile tehdit eden düşmanlara verilen mesajdı ve bu düşmanların başında ABD ve korsan İsrail yer alıyor.
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu şimdiye kadar bir çok kez Amerika'dan gelecek her türlü tehdit veya saldırı durumunda bu ülkenin bölgedeki tüm askeri üslerini vuracağını belirtti. İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun bu tehdidi o kadar ciddidir ki sırf bu amaç için İran savunma sanayii 'Kıyam' adlı 800 km menzilli nokta vuruşu yapan bir balistik füze tasarlayarak seri imalatını gerçekleştirdi ve İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu Hava Uzay birliğine teslim etti.
 
Hali hazırda Amerika bölgede yaklaşık 30 kadar askeri üssü bulunuyor. Bu üsler Katar, BAE, Arabistan, Kuveyt, Afganistan, Bahreyn ve Umman'da yer alıyor ve hepsi de İslam İnkılabı muhafızlar ordusunun füzelerinin menzili altında bulunuyor. Şimdi İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun son füze operasyonu ile birlikte Amerika açıkça bu füzelerin ne kadar dakik olduğunu ve İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun İran'ın her yerinden düşman mevzilerini füzeleri ile vurabileceğini gördü.
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun tekfirci IŞİD terör örgütüne karşı gerçekleştirdiği füze operasyonunun altıncı önemli mesajı bölge milletlerine yönelikti, ki bu da söz konusu altı mesajın arasında en önemli olan mesajlardan biriydi.
 
Gerçekte İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu bölge milletlerine ve dünyanın hür toplumlarına İslam inkılabının 40. Yıldönümüne yaklaşıldığı şu sıralarda hala ülkülerine tüm iktidarı ile bağlı olduğu ve bir an mazlumları savunmak ve zalimlerin üzerine çökmekte tereddüt etmeyeceği mesajını verdi, nitekim şimdiye kadar da bölgede terörle mücadelede başı çeken taraf oldu.
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu bölgede İslamî direniş gruplarını desteklemek ve Suriye'de tekfirci IŞİD terör örgütünün mevzilerine vurmakla zorba devletlerin karşısında direnişten el çekmeyeceğini, bilakis daha da kararlı bir şekilde Amerika ve bölgedeki irticai rejimleri türettikleri terör örgütlerini yok etmeye devam edeceğini gösterdi.
 
Arap dünyasının ünlü gazeteci yazarı Emin Hatit ise İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun Suriye'de IŞİD mevzilerine karşı düzenlediği füze operasyonu hakkında şu değerlendirmede bulundu:
 
Arabistan ve Amerika Tahran'ın mesajını aldı. İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu tekfirci IŞİD canilerinin Tahran'da işlediği cinayetin intikamını Suriye'nin Deyrizzur eyaletinde IŞİD mevzilerini füze ile vurarak aldı.
 
İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu bu operasyona “Kadir gecesi” adını verdi ve operasyonun büyük bir başarı ile gerçekleştiğini ve tekfirci IŞİD terör örgütüne ölümcül darbeler indirildiğini açıkladı.
 
Bu operasyon düzenlendiği andan itibaren bölge ve dünya medyasında geniş yankı uyandırdı ve bu yankı hala devam ediyor. Gerçi Arap dünyası ve Batı dünyasının liderleri operasyonun üzerinden yaklaşık bir gün geçtiği halde tuhaf sessizliklerini sürdürdü. Gerçekte bu operasyona kadar sürekli İran İslam Cumhuriyeti'ni tehdit eden ve bölgede ateşini yaktıkları savaşı İran'ın içine çekmekle tehdit eden Suud hanedanının tecrübesiz prensleri bu operasyonu duyar duymaz ses sedaları kesildiği ve savurdukları tehditlerin ancak kendilerine İran füzeleri gibi ölümcül darbelerle geri geleceğini anladıkları anlaşılıyor.
 
Arap uzman Emin Hatit ise İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun füze operasyonu Amerika'yı nasıl etkilediği konusunda şöyle diyor:
 
Amerikalılar şimdi bir şeyi çok iyi anladı, o da şu ki her ne kadar İran'a karşı yaptırımları arttıracak olurlarsa olsunlar, bu durum Tahran yönetiminin savunma gücünü geliştirme kararlılığını etkileyemeyecektir. Amerika İslam inkılabı muhafızlar ordusunun Deyrizzur'a yönelik füze operasyonundan sonra ayrıca İran'ın füze programını durdurma çabalarının sonuçsuz olduğunu ve gelecekte de sonuç vermeyeceğini anladı. Amerikalılar İran savunma bünyesini takviye etmek için asla durmayacağını anladı. Üstelik şunu da unutmamalıyız ki İran Suriye'de IŞİD mevzilerini vurmakla Amerikalıların tehditleri ile alay etmiş ve onları aşağılamış oldu. Yani İran, Amerika'nın "füze programını durdur" tehdidine en iyi şekilde gereken cevabı vermiş oldu..
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar