3225669.jpg

Hizbullah'ın gerçekleştirdiği misilleme hangi mesajları taşıyor?

Hizbullah'ın Pazar günü işgal topraklarının kuzeyinde füze saldırısı sonucu Siyonist rejim ordusu komutanı ölürken bir askeri aracı da infilak etti ve tüm mürettebatı da öldü veya yaralandı. Tabi ki Hizbullah'ın saldırısı önemli bir mesaj taşıyordu.

3 Eylül 2019 Salı
Hizbullah'ın Siyonist rejime güçlü yanıtı
 
Lübnan Hizbullah güçleri Muharrem ayının ilk günü olan Pazar günü, seyit Hasan Nasrullah'ın korsan rejimin saldırılarına misilleme vaadini gerçekleştirerek, güçlü bir misillemede bulundu.
 
Hizbullah'ın Pazar günü işgal topraklarının kuzeyinde füze saldırısı sonucu Siyonist rejim ordusu komutanı ölürken bir askeri aracı da infilak etti ve tüm mürettebatı da öldü veya yaralandı. Tabi ki Hizbullah'ın saldırısı önemli bir mesaj taşıyordu.
 
Her şeyden önce bu saldırı muharrem ayının ilk gününde gerçekleşti. Muharrem ayının birinci günü, Lübnan Hizbullah'ın dini inançlarına ve temelinin de Hüseyn-i Aşura'da olduğunu gösteriyor.
 
İkinci mesajı ise, bu misilleme Seyit Hasan  Nasrullah'ın korsan rejimin saldırılarına kesin karşılık verileceğine dair sözlerinden bir hafta sonra gerçekleşmesidir. Bir yandan Siyonist rejim bir haftayı korku ve ıstırap ile geçirirken diğer yandan saldırıları ile Hizbullah'ın misillemesinde pek fazla zaman mesafesi de olmadı.
 
Üçüncüsü, Lübnan Hizbullah'ının geçen gün Siyonist rejime saldırısı korsan rejim elebaşları ve destekçilerine, hiçbir saldırının karşılıksız kalmayacağı mesajını iletti, başka bir ifade ile “vur kaç” dönemi sona ermiştir. Lübnan Parlamento Temsilcisi ve Direnişe Sadakat Fraksiyonu üyesi Hasan Fazlulah, “Şimdi Siyonist düşman, Lübnan'a saldırının karşılıksız kalmayacağını anladı” dedi.
 
Dördüncüsü ise, Siyonist rejimin Hizbullah'ın misillemesinden emin olmasına ve istihbarat açısından en üst düzeyde teyakkuzda olmasına rağmen yine de onlara büyük bir şok saldırının gerçekleşmedir, üst düzey bir komutanları öldü ve halk da sığınaklara koştu, işgal altındaki topraklarda korku ve dehşet ortamı oluştu. Bu durum her şeyden daha fazla Siyonist rejimin her türlü savaşta kırılganlığını daha da gün yüzüne çıkartıyor.
 
Beşincisi ise, bu saldırı ile Hizbullah ve direniş gruplarının Batı Asya bölgesinde güç dengesini belirleyen taraf olduğunu gözler önüne sermiş oldu. Lübnan Hizbullah genel sekreter yardımcısı şeyh Naim Kasım bu bağlamda Hizbullah operasyonun caydırıcı gücü koruma çerçevesinde gerçekleştiğine işaretle, “Hizbullah'ın güç dengesini tespit ettiğini” söyledi.
 
Altıncısı ise, Lübnan Hizbullah'ının Pazar günü gerçekleştirdiği operasyonu Siyonist rejim parlamento seçimlerine sadece 2 hafta kaldığı bir sırada gerçekleşmesidir. Netanyahu seçim kampanyası videolarında işgal topraklarındaki insanlara sadece kendisinin onların güvenliğini temin edebileceğini dayatmaya çalışıyor. Fakat Hizbullah'ın saldırısı Netanyahu'nun girişimlerinin işgal topraklarına sadece korku ve güvensizlik getirdiğini gösterdi. Aslında Pazar günü gerçekleşen saldırı, Netanyahu'ya karşı daha yoğun bir psikolojik savaşı başlattı.
 
Yedincisi ise, Siyonist rejim güçleri olayda yaralıları intikal ettirmek için olay yerine ulaştıklarında direniş güçlerinin mevzilerinde bulunuyorlardı, fakat direniş askerleri yaralı Siyonistlerin hastaneye intikaline izin verdiler. Bu hareket ise Hizbullah'ın savaş, cinayet ve kan peşinde olmadığını, Pazar günü gerçekleşen saldırının Siyonist rejimin tevacüzlerine yönelik önleyici ve caydırıcı bir operasyon olduğunu gösteriyor.
 
Ve sekizinci mesaj ise, Lübnan Hizbullah hareketinin korsan rejim İsrail'e yönelik saldırısının Lübnan halkı ve Batı Asya'daki direniş güçlerince büyük destekle karşılanmasıdır. Bu olumlu karşılanma olayı, bir yandan Arap ülkelerindeki halkın Siyonist rejim ile ilişkilerin normalleştirilmesini istemedikleri, üstelik işgalci rejimin “tahkir” edilmesini istediklerini gösterirken, diğer yandan da direniş grupları arasında bölge çapında vahdet ve birlikteliğin var olduğunu gösterdi.
 
Parstoday
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar