yenicag-anma-2.jpg

"İran, Süleymani’nin intikamını Amerika topraklarında alacak"

Rûdaw TV'de yayınlanan Hewraz Gulpi'nin sunduğu “Rûdawî Awro” programına katılan siyasi gözlemci Abbas Ardawi: "İran Kasım Süleymani ile Ebu Mehdi Mühendis'in öcünü Amerika'da alacak”. Ardawi, “Şii grupların intikam alma anlayışları derin bir mesele ve asla acele etmezler. Belki onlarca yıl sürebilir" değerlendirmesinde bulundu.

3 Ocak 2021 Pazar
İNTİZAR - Bir yıl önce Amerika tarafından şehit edilen İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani ve Irak Haşdi Şabi Komutanı Mehdi El Mühendis'in intikamı ile ilgili birçok farklı değerlendirme yapılıyor. Bu cümleden olarak Rûdaw TV'de yayınlanan bir programa konuk olan ve Haşdi Şabi'ye yakınlığı ile bilinen siyasi gözlemci Abbas Ardawi dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Rûdaw'ın internet sitesinde yer alan haber şöyle:  
 
İran yanlısı Haşdi Şabi güçlerine yakınlığıyla bilinen siyasi gözlemci Abbas Ardawi, İran'ın geçtiğimiz yıl öldürülen Kasım Süleymani'nin intikamını ABD topraklarında alacağını ileri sürdü.
 
Rûdaw TV'de yayınlanan Hewraz Gulpi'nin sunduğu “Rûdawî Awro” programına katılan siyasi gözlemci Abbas Ardawi, geçtiğimiz yıl 3 Ocak'ta ABD tarafından Bağdat Havalimanı çıkışında öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na Bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile ilgili Şii grupların tutum ve tepkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
 
“İran Kasım Süleymani ile Ebu Mehdi Mühendis'in öcünü Amerika'da alacak” diyen Ardawi, “Şii grupların intikam alma anlayışları derin bir mesele ve asla acele etmezler. Belki onlarca yıl sürebilir. İran, bu olayın öcünü Amerika'nın içinde alınacağını açıklamış. Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi Mühendis'in intikamı ile Irak içerisinde Iraklıların ilgilenmesini talep etmiş. Çünkü Süleymani netice itibariyle Irak'ta misafirdi ve Ebu Mehdi Mühendis de bir bakan mertebesindeydi. Bu nedenle Iraklılar bu intikamı almalı” dedi.
 
Şii grupların ABD Başkanı Donald Trump'ın görev süresi bitmeden intikam için adım atabileceğini savunan Ardawi, “Şii grupların intikam anlayışları derin bir mesele ve asla acele etmezler. Öncelikli adımları ABD güçlerinin Irak'tan kovulması olacaktır. Şii gruplar intikam alacak güce sahip, bunu da geçmişte göstermişlerdir. ABD yönetimi Şii gruplarla uzlaşmak için BM Irak Temsilciliğini devreye soktu” diye konuştu.
 
Irak topraklarında ABD ile İran arasında devam eden çekişmeler hakkında sorulan bir soruya Ardawi şöyle yanıt verdi:
 
“İran çıkarlarını Irak'ın istikrarsızlaşmasında görmüyor. Esasen Irak çekişmelerin meydanı değil ancak bir parçasıdır. ABD (Irak'ı) kendi tarafına çekmeye çalışıyor.”
 
Ardawi, Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi Mühendis'in öldürülmesine ilişkin açılan soruşturma kapsamında aralarında Amerika, İngiltere, Suriye ve Irak vatandaşı olan 40 kişinin gözaltına alındığını hatırlattı.
 
Ardawi, Trump'ın görev süresi bitmesiyle tutuklu bulunanların isimlerinin açıklanacağını ileri sürdü.
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar