h2Gspr.jpg

Bir canavar seçeneklerini düşünür

Uzun zamandır Batı Asya'da dolaşan bir canavar var. Kötü nefesi atmosferi zehirler ve arada sırada herkese büyük ve güçlü olduğunu hatırlatmak için bir saldırı başlatır. Her şeyden önce Siyonizm'i desteklemek adına antidemokratiktir ve adı Amerika'dır.

5 Ekim 2021 Salı

İNTİZAR - Uzun zamandır Batı Asya'da dolaşan bir canavar var. Kötü nefesi atmosferi zehirler ve arada sırada herkese büyük ve güçlü olduğunu hatırlatmak için bir saldırı başlatır. Her şeyden önce Siyonizm'i desteklemek adına antidemokratiktir ve adı Amerika'dır. Batı Asya'da hayatları mahvediyor, Amerika daha fazla sefalete neden olmak istiyor ve seçeneklerini düşünüyor. Böylece Doğu Asya'ya, özellikle de Tayvan'a kargaşa yaratma şansıyla bakıyor.

Bununla birlikte, canavarların bile aynı anda iki yerde olamamaları gibi bir zorluk var, bu yüzden Amerika, Batı Asya'dan genel bir geri çekilmeyi düşünmek zorunda kalıyor. Bu nedenle Afganistan'daki küçük düşürücü yenilginin ardından Irak'tan ayrılmayı düşünüyor. Bu ayrılış Erbain'den sonra Irak Parlamentosu ve Irak halkı tarafından istenmektedir. Ancak yarattığı yıkımdan gurur duyan Amerika, kalmak için bir bahane bulabilir. Amerika da görünüşe göre kendisini Suriye'den kurtarmayı düşünüyor ama yine de kimse bunun üzerine bahse girmemeli.

Durumu açıklamanın bir yolu, Amerika'nın ikilemde kalmasıdır. Bir yandan ayrılmak istiyor, ki bunun, Suudi Arabistan'daki füzesavar bataryaları çekilip Güney Çin Denizi'ne gönderilmesi gibi kanıtları var. Öte yandan, Amerika, 42 yıl önceki Amerikan işgalini püskürterek Amerika tarihindeki aşağılamalardan birini yapan İran takıntısından asla vazgeçmeyecektir. 

Ancak Amerika şimdi, JCPOA nükleer anlaşmasına geri dönülerek İran'la barış istediğini iddia ediyor. Ancak bir sorun var; aklı başında hiç kimse, sözünü tutmayan ve müttefiklerine ihanet eden bir Amerika'ya bir daha asla güvenmeyecektir. Böylece Amerika, bir anda İran'a yönelik tüm yaptırımları kaldırabilirken, sonrasında yeniden bu yaptırımları uygulayabilir ve İsrail'in saldırı yapmasına yardımcı olabilir.

Bu söylenenler şeyler, Amerika'nın Doğu Asya'ya konsantre olma arzusunun kanıtlarını taşıyor. Esasen Amerika, Çinlilere neyin ne olduğunu ve kimin kim olduğunu gerçekten göstermek için Anglo-Sakson dostları İngiltere ve Avustralya ile bir anlaşma yaptı. Özünde anlaşma, Çin'in arka bahçesinde askeri bir meydan okuma öneriyor (ve Çin veya Rusya aynı şeyi Meksika Körfezi'nde yapsaydı ne olurdu!).

Asıl sorun, Amerikan zihniyetinin, eylemlerinin başkaları tarafından nasıl algılandığı (ve acı çektiği) konusunda kibir ve duyarsızlık tarafından yönetilmesidir. Bir örnek, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Vietnam'a yaptığı son ziyarettir. Başkan Yardımcısı Harris gururla, iki/üç milyon insanı öldüren Amerikan napalmını ve bombalarını ve 400.000 insanı öldüren ya da sakat bırakan ve 500.000 çocuğun kusurlu doğmasına sebep Agent Orange'ı unutarak, Amerika'nın Geri Döndüğünü duyurdu!

Daha da şaşırtıcı bir şekilde, Vietnam'da bir Amerikan pilotunun (23 bombalama uçuşu yapan daha sonraları Senatör olan John McCain) vurulduğu yerde bir anıt var, yani anıt bir katilin yakalanmasını anıyor. Ancak Harris, sağır ve küstah bir aptal olduğunu göstererek anıtı ziyaret etti ve “Vietnam'daki fedakarlığını ve mavazzaf olan tüm erkek ve kadınlarımızın fedakarlığını anıyoruz” dedi.

Çekilmez kibrinden dolayı Amerika, genel durumunun ilk bakışta göründüğünden daha zayıf olduğunu unutuyor. Örneğin, Fransızlarla bir anlaşmayı bozan ABD-İngiltere-Avustralya denizaltı anlaşması NATO'yu parçaladı. Dahası, Afganistan'daki müttefiklerin duygusuz ihaneti herkese ABD'ye güvenilemeyeceğini hatırlatıyor (ve Suudi elitleri bile artık geceleri yatağında daha az huzurlu uyuyor). 

Her şeyden önce Amerika, Şangay İşbirliği Örgütü'nün yeni bir üye olarak İran'ı kabul ettiğini fark etmiş görünmüyor. İran'ın ŞİÖ'ye katılması, özellikle General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ve Amerika ile Avrupa'nın JCPOA nükleer anlaşmasından çekilmesi göz önüne alındığında şaşırtıcı değil. Gerçekten de İran, geleceğinin nerede olduğunu gördü - Siyonist Amerika'nın egemen olduğu tek kutuplu bir dünyanın sonuçlarına katlandıktan sonra, şimdi işbirliği yapan ülkelerden oluşan çok kutuplu bir dünyayı dört gözle bekliyor. Ayrıca, bu dünya çok önemli bir yönü de içeriyor – bölgesel sorunların çözümüne yerel güçlerin (dış güçler yerine) katılımı.

Ama ya İsrail? Amerika, apartheid rejimini sonsuza kadar desteklemeye kararlı, değil mi? Evet veya hayır. Evet, çünkü ABD ve İsrail, acımasız ortaçağ otokratik rejimleriyle karşılıklı destek yapısı içinde anlaşmalara kilitlendi, ama aynı zamanda hayır, çünkü yapının büyük bir zayıflığı var - anti-demokratik doğası. Yapı kesinlikle yüzeyde sağlam görünüyor, ancak temelde rejimler istikrarsız.

Siyonizmin elbette ABD ve İngiltere hükümetlerinde pek çok destekçisi var. Bununla birlikte, milyonlarca insan İsrail işgallerinden, ilhaklarından ve vahşetinden bıktı ve bu nedenle Güney Çin Denizi'nde (artık uzak bir ihtimal değil) aşağılayıcı bir Amerikan/İngiliz yenilgisi, Batı Asya'da önemli bir değişime yol açan hızlandırıcı olay olabilir. İsrail'in yayılmacılığına son vermek ve muhtemelen Siyonist cini şişesine geri koymak.

Hatırlanması gereken iki faktör daha var - yaklaşan küresel gıda fiyatları enflasyonu (2011'deki olaylar büyük ölçüde artan gıda fiyatları tarafından hızlandırıldı) ve finansallaşmış küresel ekonominin olası çöküşü. Dolayısıyla Batı Asya'nın yeniden inşası olasılığı fantezi olmaktan uzaktır ve General Süleymani suikastının gerçek intikamının ABD'nin Batı Asya'dan çekilmesi olduğunu ilan eden İran tarafından anlaşılmıştır. İran, tarihin gerçek gidişatı hakkında güçlü bir sezgiye sahip ve bir noktada kibirli kibrin kendini aştığını ve feci bir düşüş yaşadığını biliyor.

Rodney Shakespeare
Tehran Times
 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Rodney Shakespeare, Birleşik Krallık okullarında ve kolejlerinde on üç yıl öğretmenlik yaptı. On yıl boyunca Jakarta'daki Trisakti Üniversitesi'nde İkili Ekonomi Bölümünde Misafir Profesör olarak görev yaptı. Aynı zamanda Küresel Adalet Hareketi'nin kurucularından biridir.

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar