American-hegemony-cartoon-1.jpg
  • Anasayfa» 
  • Analiz»
  •  ABD'den İran'a tehdit: 'Tüm seçenekler' ifadesi savaş suçlarının şifresidir

ABD'den İran'a tehdit: 'Tüm seçenekler' ifadesi savaş suçlarının şifresidir

ABD Savunma Bakanı İran'a karşı "tüm seçeneklerin" değerlendirileceğini söylediğinde, bu seçenekler açıkça ABD'nin geçmişte defalarca işlediği vahşetleri ve savaş suçlarını içeriyor. Bu tür tehditler kabul edilemez. Lloyd Austin ve ABD Derin Devlet liderliğinin geri kalanı Lahey'e götürülmeli ve savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan yargılanmalıdır.

23 Kasım 2021 Salı

İNTİZAR - ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin kısa süre önce İran'a bir başka "tüm seçenekler" tehdidinde bulundu. Austin, İran'ın ABD'nin istediğini yapmazsa, “ABD'yi güvende tutmak için gerekli tüm seçeneklere bakacağız” dedi.

Kelime tam anlamıyla alındığında, Austin'in tehdidi saçmalık. İran, ABD güvenliğini tehdit etmekten binlerce mil uzakta. İran, ABD'nin Atlantik ve Pasifik Kıyılarını tehdit etmek için savaş gemisi filoları göndermiyor. Nükleer silahlı denizaltıları Meksika Körfezi, Mississippi ve Hudson Nehirleri, Puget Sound, San Francisco Körfezi ve Büyük Göller'e göndermiyor. Kanada ve Meksika'daki ABD sınırının hemen karşısında, insan uygarlığını yok etmek için yeterli silahlarla tepeden tırnağa silahlı askeri üslerini koymuyor.

Nükleer silahlı donanmasını Basra Körfezi'ne göndererek ve İran sınırlarına yakın düzinelerce askeri üsse ağır silahlı kuvvetler konuşlandırarak İran'ı tehdit eden ABD'dir. İran'ı çevreleyen ABD askeri üslerinin haritasına bakan herkes, hatta Amerika'nın Afganistan'dan aşağılayıcı geri çekilmesinin ardından bile, İran'ın güvenliğini tehdit edenin ABD olduğunu görebilir, tersi değil.

Austin'in gerçekten kastettiği, İran'ın ABD emirlerine uymaması durumunda ABD'nin İran'ın güvenliğini tehdit etmek için “tüm seçenekleri” değerlendireceğidir. Hangi seçeneklerden bahsediyor olabilir?

Bu soruyu yanıtlamanın tek yolu, ABD'nin emirlerine uymayı reddeden diğer uluslara ne yaptığına bakmaktır: Saldırganlık (yüksek savaş suçu), sivillerin toplu öldürülmesi ve hatta soykırım da dahil olmak üzere işlenen uzun bir savaş suçları listesi.

Aslında ABD soykırım “seçeneğini” defalarca kullandı. ABD'nin genişlemesine direnen Kızılderili ulusları yok edildi ve birçok şekilde, kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere halklarının çoğu toplu olarak katledildi. 1890 Wounded Knee katliamı en bilinen örneklerden biridir.

Bugün ABD, Filistin'deki Siyonist soykırımın ana sponsorudur. Aslında İran'ı ABD'nin ilgi odağı haline getiren bu soykırıma direnme çabalarıdır.

ABD okyanuslar arası bir emperyal güç haline geldiğinden beri dünyanın her yerinde sivilleri topluca katletti. British Medical Journal'da (BMJ) yayınlanan 2008 tarihli bir araştırmaya göre, 1955-1975 yılları arasında Amerikan sponsorluğunda uluslarına yönelik saldırıda üç milyondan fazla Vietnamlı öldü. Ve sadece yukarıdan gelen bombalar değildi. Phoenix Operasyonu ve ABD tarafından yönetilen ölüm mangaları tarafından işkence edilerek öldürülen on binlerce kişi de dahil olmak üzere sayısız sivil çok yakından birebir öldürüldü.

Gerçekten de, çalışma şekli sivillere ölümüne işkence ederken diğer sivillerin isimlerini elde etme şeklinde gerçekleşen ve daha sonra işkence edilerek öldürülen ve diğer sivillerin ismini vermek zorunda bırakılan Amerikan ölüm mangaları, Latin Amerika ve Asya'da birçok ülkede faaliyet gösteriyor. Endonezya'da 1965'te bir milyondan fazla sivil ABD tarafından organize edilen ölüm mangaları tarafından işkence edilerek öldürüldü. Bu ölüm mangalarına, geleceğin başkanı Barack Obama'nın CIA'de çalışan “antropolog” annesi Stanley Ann Dunham gibi kişiler tarafından sağlanan bilgiler sayesinde kimi hedef alacakları söylendi.

Bir diğer Amerikan "seçeneği" ise yangın veya nükleer bomba kullanarak sivillerle dolu tüm şehirleri yakmak. Dünya Savaşı sırasında ABD'nin bombalama soykırımlarında çok sayıda Alman ve Japon şehri ve milyonlarca masum sivil nüfusu yakılarak öldürüldü. Daha sonra Kore Savaşı sırasında, ABD bombaları tüm Kuzey Kore şehirlerini, kasabalarını ve köylerini yok etti ve hayatta kalanları mağaralarda yaşamaya zorladı. Vietnam şehirleri de benzer şekilde yok edilirken, kırsal kesimde insanlar ve ormanlar napalm ve Agent Orange ile yok edildi. Daha yakın zamanlarda, bu “bütün şehirleri yok et ve sivil nüfusunu öldür” stratejisinin melez bir versiyonu, Bush Jr.'ın canice ABD Irak işgali sırasında “Camiler Şehri” Felluce'ye karşı uygulandı.

Ancak ABD'nin “seçenekleri” nükleer silahlar, kimyasal silahlar, şehirleri yakan yangın çıkarıcılar ve ölüm mangalarıyla sınırlı değil. Nicholson Baker'ın kitabı Baseless: My Search for Secrets in the Ruins of the Freedom of Information Act (Temelsiz: Enformasyon Özgürlüğü Yasası Harabelerinde Sırları Arayışım), ABD'nin bitkileri, hayvanları, ekonomileri ve insanları hedef alan biyolojik silahlarla uzun bir ülke listesine gizlice saldırdığına dair kanıtlar sunuyor. Kore, Çin, Küba, Rusya ve birkaç Doğu Avrupa ülkesi ABD biyolojik savaşının kurbanı oldu.

ABD'nin kendisi, biyo-savaş saldırganlığı nedeniyle defalarca sıkıntı yaşadı. Amerika bir zamanlar buğday mahsulünün çoğunu biyo-savaş testlerinde salınan buğday paslarından kaybetmişti. Daha sonra, Kim Newby's Bitten'de belgelendiği gibi, itirafçı biyo-savaş kazası toplu katili Willy Burgdorfer tarafından yaratılan Lyme spirochete'yi yanlışlıkla serbest bıraktı.

Afrika da Amerikan biyo-savaş hedefinde yer aldı. Amerikan müttefiki paralı askerler, o ülkenin kurtuluş savaşı sırasında Zimbabwe'nin her yerine şarbon ekti ve bu şarbon bugün hala insanları öldürüyor. Bazı bilgi sahibi gözlemciler, AIDS ve Ebola'nın ABD'nin o kıtada sürdürdüğü biyolojik savaş laboratuvarları dizisinden ortaya çıkan ABD biyolojik silahları olduğundan bile şüpheleniyor.

ABD'nin biyolojik savaş "seçeneği", 2019 sonbaharında Çin ve İran'a karşı, ardından gelen COVID-19 salgınını ortaya çıkardığı geri tepmesiyle birlikte sunulmuş olabilir. Ekonomi karşıtı biyolojik savaşın kudurmuş bir neocon savunucusu olan Robert Kadlec, Başkan Donald Trump yönetimindeki tüm ABD biyolojik savaş programlarının başına getirildi ve bir dizi şüpheli durum (2018 ve 2019'da Çin'in tavuk ve domuz eti endüstrilerini yok eden bariz biyolojik savaş saldırıları ve Savunma İstihbarat Teşkilatı'nın Kasım 2019'da Wuhan'da bir pandeminin ortaya çıkmakta olduğunu önceden bilmesi dahil), Kadlec'in tam olarak geçmişinin onun yapacağını önerdiğini yaptığını gösteriyor. (ABD'li neoconların biyo-saldırısının COVID-19 pandemisini başlattığı argümanı, Ron Unz'un COVID-19 Felaketimiz adlı e-kitabında ücretsiz çevrimiçi olarak mevcuttur.)

Noam Chomsky ve Andre Vltchek'in On Western Terrorism (Batı Terörizmi Üzerine) adlı verilerine göre, COVID salgını gibi henüz kanıtlanmamış vakaları bir kenara bırakırsak, ABD İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana askeri ve CIA eylemlerinde yaklaşık 60 milyon kişiyi öldürdü. Bu küresel terör dalgası, son uluslararası ilişkiler uzmanı William Blum tarafından "Amerikan Soykırımı" (“the American Holocaust”) olarak adlandırıldı.

Yukarıdaki bilinen ve şüphelenilen ABD savaş suçları listesi kapsamlı olmaktan çok uzaktır. Eksiksiz bir hesap ciltleri doldurur.

Dolayısıyla ABD Savunma Bakanı İran'a karşı "tüm seçeneklerin" değerlendirileceğini söylediğinde, bu seçenekler açıkça ABD'nin geçmişte defalarca işlediği vahşetleri ve savaş suçlarını içeriyor.

Bu tür tehditler kabul edilemez. Lloyd Austin ve ABD Derin Devlet liderliğinin geri kalanı Lahey'e götürülmeli ve savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan yargılanmalıdır.

Kevin Barrett
Press TV
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar