605e4359203027225b5a9e21.jpg
  • Anasayfa» 
  • Analiz»
  •  Rusya ve Çin, petrodolar dolandırıcılığını ortaya çıkararak ABD'yi Avrasya'dan çıkarabilir

Rusya ve Çin, petrodolar dolandırıcılığını ortaya çıkararak ABD'yi Avrasya'dan çıkarabilir

Rusya ve Çin, ikili ticarette dolar kullanımını azalttı. Ve zaten, acımasız, Siyonist güdümlü ABD yaptırım rejimi tarafından dolara dayalı sistemin dışına itilen İran'la ticarette takas mekanizmalarını kullanıyorlar. Xi ve Putin, yaptırımlara dayanıklı bir ödeme sisteminin zamanının geldiğine karar verdiler. Bu sadece Rusya-Çin ticareti için değil, dünyanın geri kalanı için de geçerli olacaktır.

6 Ocak 2022 Perşembe

İNTİZAR - "Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları" kitabının yazarı John Perkins, ABD imparatorluğunun tarihte birincil silahı ve kontrol mekanizması riba (tefeci eliyle verilen faize dayalı borç) olan ilk imparatorluk olduğunu gözlemledi. Perkins, imparatorluğun gerçek yöneticileri olan uluslararası bankacıların, doğal ve insan kaynaklarının kontrolünü ele geçirmek için Küresel Güney uluslarını ödenemez borçlarla kasten eyerlediklerini savunuyor.

İmparatorluk sadece alacaklı olarak değil, aynı zamanda borçlu olarak da yönetiyor! Bu da tarihsel olarak emsalsizdir. Geçmişte, açık veren ülkeler alacaklılarının insafına kalmış durumdaydı. Örneğin Weimar Almanyası o kadar çok savaş tazminatı borcuna sahipti ki para birimi ve ekonomisi çöktü, bu da Hitler'in yükselişine, borç reddine ve savaşa yol açtı.

ABD dünyanın en büyük borçlusu olma durumundan nasıl kâr ediyor? J. Paul Getty'nin dediği gibi, bankaya 100 dolar borcunuz varsa, bu sizin probleminizdir; bankaya 100 milyon dolar borcunuz varsa, bu bankanın problemidir. Devasa ödemeler dengesi açığı (şu anda 200 milyar doları zorluyor) daha da büyük bir ticaret açığının (şu anda 700 milyar doları zorluyor) etkisiyle ABD'nin “bankaya” — dünyanın geri kalanına — o kadar çok borcu var ki, hepsini bir kerede çağırmak küresel ekonomiyi çökertecek. Şu anda 30 trilyon doları zorlayan toplam ABD borcu, ABD'nin dünyayı COVID ve mazeret olarak “niceliksel gevşeme” kullanarak dolarlarla doldurmasıyla hızla genişliyor.

Sonsuz açık vermenin benzersiz Amerikan ayrıcalığı, özünde, yoktan sınırsız para yaratma ve diğerlerini gerçek mal ve hizmetler karşılığında almaya zorlama yetkisidir. 1971'den beri, Nixon dolarla altın arasındaki bağı kopardığında, ABD bir şekilde dünyayı değersiz tuvalet kağıdı dolarlarını almaya ve onları fiili küresel rezerv para birimi olarak kullanmaya ikna etmeyi başardı.

İşe yarayan hile, Suudileri petrollerini yalnızca ABD doları ile satmaları için güçlü bir şekilde silahlandırmak, diğer ülkeleri enerjileri için dolar ödemeye zorlamak ve böylece dolar için suni talep yaratmaktı. İnsanlık tarihinin en büyüğü olan bu korkunç dolandırıcılık, önümüzdeki yedi büyük ulusun toplamından daha fazla para harcayan, dünyadaki 80'den fazla vasal devlete 800'den fazla askeri üs dayatan ve İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana 60 milyondan fazla insanı sonsuz bir dizi imparatorluk savaşı ve CIA müdahalesiyle öldüren metastaz yapan ABD askeri-endüstriyel kompleksini finanse etti.

Süper Emperyalizm kitabının yazarı ekonomist Michael Hudson, yakın tarihli bir röportajda bana durumu şöyle özetlemişti:

“Amerika'nın dolar standardı aracılığıyla nasıl bedava öğle yemeği aldığını anlarsanız, IMF ve Dünya Bankası'nın ülkeleri nasıl yoksullaştırdığını anlarsanız, o zaman diğer ülkelerin neden dolarsızlaştırmaya çalıştığını ve bunun neden şimdi kendi askeri giderlerini kendi dolarlarıyla finanse etmek zorunda olan ABD'de çaresizlik yarattığını anlarsınız. Bu da doların düşmesine neden oluyor. Burada enflasyona neden oluyor. Diğer ülkelerin ABD yörüngesinden kopup ABD'yi yalnız bırakmasına neden oluyor. Böylece ABD, 1971'de altın madalya aldığında, 50 yıl boyunca ona muazzam miktarda ücretsiz öğle yemeği ve yabancı para veren bir sistem yarattı. Ama şimdi bu sona eriyor."

ABD yörüngesinden kopmak isteyen en büyük ülkeler elbette Rusya ve Çin. Bu iki Avrasya devi, 15 Aralık'ta Putin-Xi video zirvesi sırasında, "ticaret operasyonları için diğer ülkelerden etkilenmeyecek bağımsız bir finansal yapı" yaratma konusunda anlaştıklarında, doların boğazından kaçmak için dev bir adım attılar. Putin'in kıdemli danışmanı Yuri Ushakov açıkladı: Yeni yapı, önümüzdeki yıl Rusya-Çin zirvesinde resmen ilan edilecek.

Rusya ve Çin, ikili ticarette dolar kullanımını azalttı. Ve zaten, acımasız, Siyonist güdümlü ABD yaptırım rejimi tarafından dolara dayalı sistemin dışına itilen İran'la ticarette takas mekanizmalarını kullanıyorlar. Şimdi ABD, Rusya karşıtı yaptırımlarda “nükleer seçeneği” üzerinden tehdit ediyor - Rusya'yı SWIFT ödeme sisteminden kovuyor - Xi ve Putin, görünüşe göre yeni, yaptırımlara dayanıklı bir ödeme sisteminin zamanının geldiğine karar verdiler. Bu sistem sadece Rusya-Çin ticareti için değil, dünyanın geri kalanı için de geçerli olacaktır.

Uluslararası ticaret için yeni dolar bazlı olmayan ödeme sistemi, eğer başarılı olursa, petrodoları ve satın aldığı dünya çapındaki ABD imparatorluğunu öldürecek. ABD'nin petrodolar kullanıcılarından aldığı devasa sübvansiyon olmadan – emperyal haracın kılık değiştirmiş bir şekli – Pentagon askeri imparatorluğunun parasını ödeyemez.

Petrodolar hegemonyasına yönelik hızlanan tehdit, imparatorluğun liderliğini korkutarak Rusya, Çin ve İran'a karşı artan kılıç sallamalarına yol açtı. Ukrayna, Tayvan, Güney Çin Denizi ve Basra Körfezi'nde imparatorluk ve vassalları pervasız provokasyonlara girişiyor. Mesajları: “Savaşmadan düşmeyeceğiz.”

Ancak, milyarlarca dolarlık hükumet tarafından siyasi amaçlarla finanse edilen, halk için gerçek bir değeri olmayan projelerle boğuşan ABD ordusu, Afganistan'daki yoksul kırsal insanları yenemiyorsa, Avrasya'nın en büyük iki gücüne -ya da bu noktada İran'a- karşı nasıl başarılı olabilir? Giderek daha bağımsız hale gelen Avrasya'nın üç sütunu da etkili askeri caydırıcılar oluşturdu. ABD, kabul edilemez bir zarar görmeksizin tırmanma merdivenini birkaç basamaktan fazla tırmanamaz. Artık inandırıcı tehditler savuramaz. Yapabileceği tek şey küstahlık etmek ve küstahça davranmak, beyhude terör eylemlerine girişmek ve sonunda kaçınılmaz olarak geri çekilmek.

Riba İmparatorluğu'nun yaklaşan yenilgisi getirecek oyun, düşük büyümeli veya büyümenin tamamen durmuş olduğu bir dünyaya geçiş döneminde oynanıyor. Bu bir tesadüf değil. Riba İmparatorluğu'nun, faizle varlık gösteren özel bankacılar tarafından para biriminin oluşturulmasını içeren itibari para sistemi, ancak yüksek büyüme ortamında çalışabilir. Neden? Çünkü para arzı, para birimi artı faizin onu yaratan bankacılara geri ödenmesine izin vermek için genişlemeye devam etmek zorundadır. Katlanarak genişleyen para arzı, katlanarak genişleyen mal ve hizmetlerle eşleşmelidir; aksi takdirde tüm sistem çöker.

Son iki yüzyıldaki hızlı ekonomik büyüme, başta fosil yakıt olmak üzere ucuz doğal kaynaklardan kaynaklandı. Ancak MS 21. yüzyılın başlarında, alçaktaki asılı meyveler toplandı ve büyüme sınırlarına ulaştı.

Riba para sistemi çöktükçe dünya alternatifler aramaya başlayacak. Ekonomik düşüncesinin kalbine her türlü faizi tamamen reddeden İslam, marjinalleştirilmiş ve savunmasız olanlar da dahil olmak üzere tüm insanların gözetildiği istikrarlı bir serbest ekonomiye giden yolda öncülük edebilecek bir konumda olacaktır. Riba İmparatorluğu, İslam topraklarını işgalinden geri çekilirken, İslami Uyanış, ilkelerini uygulamaya koymak ve tarihin yörüngesini etkilemek için giderek daha fazla fırsat bulacaktır.

Kevin Barrett
Crescent International
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar