ekonomik_form_kurusucucc.png

Küreselcilerin zamana karşı yarışı

Büyük bir Sıfırlama gerçekleşecek, sadece Küreselcilerin amaçladığı gibi değil. Bunun yerine Büyük Ayrışma ile yetinmek zorunda kalabilirler. Batı etkisi hızla azalmaya devam ettikçe, Çin/Rusya yörüngesine akın eden ülkelerin eğilimi artacaktır.

27 Mayıs 2022 Cuma

İNTİZAR - Yeşil ekonomi, sanayisizleşme, dijital sağlık pasaportları, Merkez Bankası dijital para birimleri, bunların hepsi Küreselcilerin Büyük sıfırlama planının temel bileşenleridir. WEF, Klaus Schwab ve yardımcıları aracılığıyla önerilen geleceklerinin bir resmini çizdi. "Hiçbir şeyimiz olmayacak, hiçbir şeye sahip olmayacağız ve mutlu olacağız". Bu büyük vizyonun önündeki en büyük engel, şaşırtıcı olmayan bir şekilde çok az ülkenin onunla birlikte olmak istemesidir. Küreselciler oyunlarının sona erdiğini biliyorlar ve Büyük Sıfırlama, dünyayı şu anki içler acısı durumuna getiren aynı mali kabalın bir sonraki dünya düzeninde her şeye hükmetmeye devam etmesini sağlamanın yolu. Bu sinsi plana en çok itiraz edenlerin başında elbette Rusya ve Çin geliyor. Batılı meslektaşlarının aksine, her ikisinin de halk desteğine sahip güçlü liderleri var. güçlü ekonomileri var ve büyüme için gelecekteki beklentiler konusunda iyimserler. İkisi de Batılı seçkinlerin Küresel ekonomik sistem üzerindeki kontrollerini sürdürebilmeleri ve kendi kendilerine hizmet eden iradelerini daha zayıf uluslara empoze edebilmeleri için ülkelerini feda etmeye niyetli değil. En basit ifadeyle, Büyük Sıfırlama dünyaya empoze edilmeden önce her iki ülkenin de, en azından ekonomik olarak, neden yok edilmesi gerektiğidir. Ancak zaman Küreselcilerin tarafında değil, son olaylar bunun farkında olduklarını ve zaman çizelgelerini hızlandırdıklarını gösterdi. En azından ekonomik olarak, Büyük Sıfırlama dünyaya empoze edilmeden önce. 

Büyük Sıfırlama ve belirtilen hedefleri birkaç yıldır planlanıyor, ancak bu planlar şimdi ciddi şekilde programın gerisinde. 2016'da Trump'ın seçilmesi olayının olmaması gerekiyordu. Trump, Washington'da beklenenin ötesinde sonuçları olan bir olaydı. Bir siyasi partinin desteği olmadan ve görünüşte tüm ana akım medya karşı olduğu bir yabancı olarak zaferinin imkansız olduğu düşünülüyordu. Yine de kazandı ve başkanlığının dört yılını hem uluslararası hem de Amerika içinde Küreselci hiziplere karşı savaşarak geçirmiş gibi görünüyor. Washington aldatılmış hissediyordu, Trump sadece bir "yabancı" değildi, aynı zamanda bir yıkıcıydı. Bölücü Trump hakkındaki görüşler bir yana, tartışmasız bir şekilde "Önce Amerika Milliyetçisi" idi, NATO karşıtıydı ve bir anti-Küreselci sesti. Trump yönetiminde Büyük Sıfırlama olmayacaktı, gündemin önünde bir engeldi ve kaldırılması gerekiyordu. 2020'de bariz bir şekilde hileli bir seçimde bu gerçekleşti. Trump 2024'te tekrar aday olursa ve tüm göstergeler yapacağı yönündeyse, muhtemelen dürüst bir seçimle ezici bir şekilde kazanacaktır. Trump'ın dönüşü, küreselci gündemin önünde bir başka büyük engel oluşturacaktır. Trump'ın başka bir başkanlığını önlemek için tüm çabaların harcanacağını bekleyin. Öfkeli bir halk ve bir dahaki sefere seçim incelemesinin artmasıyla birlikte, Trump'ın geri dönüşünü engellemek için başka önlemlere başvurmak zorunda kalabilirler. Trump'ın 2024'te Beyaz Saray'a yeniden girmesi durumunda, kötü şöhretli kindar Trump'ın, başkanlığını çaldığına inandığı kişilere karşı hesap sorması bekleniyor. Washington'da sinirler yıpranmış durumda ve saatin ilerlediğini biliyorlar.

Trump gündemi dört yıl geriye götürdü ve şimdi kaybedilen zamanı telafi etmek için zamana karşı oynuyorlar, tüm kanıtlar giderek daha umutsuz hale geldiklerini gösteriyor. Son zamanlarda İsveç ve Finlandiya'ya NATO üyeliğini “hızlandırmak” için verilen davetler, Rusya için bir başka provokasyon. Putin, Ukrayna ihtilafını kendi şartlarına göre bitirmek ve geri çekilmek istiyor, yıllarca sürecek bir bataklığa saplanıp kalmak istemiyor. NATO ise tam da bunu istiyor. İsveç ve Finlandiya'ya kur yapmak, onların yıllarca süren çatışma ve gerilimi sağlama girişimleridir. Putin bunu çok iyi anlıyor. Bir kötü fikirden diğerine yalpalarken, hareket ederken ortaya çıkan uygunsuz aceleye dikkat edilmelidir. Görünüşe göre, herhangi bir belirgin sonuç hissi olmadan, her şeyi ilerledikçe halletmiş gibi yapıyorlar.

Trump 2.0 beklentisi, Küreselcilerin karşı karşıya olduğu zamana duyarlı tek sorun değil. Küresel ekonomi patlamanın eşiğinde. Sri Lanka son zamanlarda uluslararası borçlarını temerrüde düşürdü. Bu, küresel ekonomide hemen en az 500 milyar dolarlık bir boşluk yaratacaktır. Endişe verici bir şekilde, Dünya Bankası'na göre 70'den fazla başka ülke de benzer şekilde tehlikeli bir ekonomik durumda. Borçlarının çoğu ödenemez durumda ve IMF'nin yapısal uyum (kemer sıkma) özelleştirmeleri ve devlet hizmetlerinde kesintiler çözümü, bu ülkeleri nesiller boyu yoksunluk ve toplumsal huzursuzlukla karşı karşıya bırakacaktır. Veya borcu tamamen reddedebilir ve Batı bankacılık modelini terk edebilirler. Hem Çin hem de Rusya'nın SWIFT'e alternatifleri var ve neo-liberal finansal plantasyondan kaçmak isteyen ülkeleri memnuniyetle karşılıyor. Her ikisi de kalkınma, müdahale etmeme ve ülkelerin egemenliğine saygı çerçevesinde yatırım sunuyor. Her ülke tarafından değer verilen, ancak Batı egemenliği altında elde edilemez olan her şey. Küresel güneydeki ülkeler, geleceklerini kiminle aynı hizaya getirmek istedikleri konusunda çok yakında kararlar alacaklar.

22 Mayıs'ta BM'ye sunulan yeni bir teklif, esasen tüm ulusların başka bir pandemi durumunda egemenliklerini DSÖ'ye teslim etmelerini gerektiriyor. Covid sonrası DSÖ'nün bu düzeyde bir güvene sahip olduğunu düşünmeleri bile bir yanılsamadır. Bu şeffaf güç gaspının ne olduğu kolayca anlaşılır, pek olası olmayan bir durumda yeterli destek elde ederse, kısa bir süre sonra başka bir pandeminin gelmesini bekleyin. Kabal hâlâ ülkeleri boyun eğmeleri için kandırmak, rüşvet vermek ve tehdit etmek için araçlara sahip ve şüphesiz deneyecek, ancak ele geçirilen Batı ülkelerinin dışında, böyle umutsuz bir harekete destek yetersiz kalacak. Covid, Büyük Sıfırlama'yı başlatmayı başaramadı, ancak küresel ekonomide onarılması nesiller alabilecek bir yıkım dalgası başlattı. Covid'in cezai olarak kötü yönetimine ilişkin birçok soru cevapsız kaldı. Kötü şöhretli ve beceriksiz DSÖ'ye ve onun soykırımcı Sugar Daddy Bill Gates'ine karşı derin bir kırgınlık beslemeyen birkaç ülke var. Teklifin katıksız cüretkarlığı çaresizlik kokuyor. Yaklaşan oylamanın, Küreselcilere azalan gücü ve etkisi hakkında bir başka kesin hatırlatma vermesi muhtemel.

Büyük bir Sıfırlama gerçekleşecek, sadece Küreselcilerin amaçladığı gibi değil. Bunun yerine Büyük Ayrışma ile yetinmek zorunda kalabilirler. Batı etkisi hızla azalmaya devam ettikçe, Çin/Rusya yörüngesine akın eden ülkelerin eğilimi artacaktır. Nesiller boyu şehvetle arzuladıkları Yeni Düya Düzeni (NWO), muhtemelen Batı Avrupa ve Kuzey Amerika ile veya Dünya nüfusunun yaklaşık %15'i ile sınırlı olacaktır. Felaket Ukrayna provokasyonu ve başarısız yaptırımların etkileri yakında yadsınamaz hale gelecek. Kontrol edilemeyen enflasyonla birlikte gıda ve enerji kıtlığı, bu küçük Yeni Dünya Düzeni (NWO)'yu bile kontrol etmeyi zorlaştıracak. Kral çıplak, herkesin görebileceği gibi, oyunları eski, yorgun ve tahmin edilebilir ve yeni fikirleri yok. Küreselcilerin, 2024'te bir Trump dönüşü konusunda endişelenmeleri gerekmeyebilir. O zamana kadar yeterli zamanlarının kalmaması kuvvetle muhtemeldir. Bu her an gerçekleşebilir.

Eamon McKinney
Strategic Culture Foundation
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar