33323-cats.jpg
  • Anasayfa» 
  • Analiz»
  •  İran ŞİÖ'ye katıldı ve ertesi gün, "kendiliğinden" isyanlar patlak verdi

İran ŞİÖ'ye katıldı ve ertesi gün, "kendiliğinden" isyanlar patlak verdi

ABD, İran, Rusya ve Çin'e karşı aşırı baskı uyguluyor çünkü bu üç ülke Anglo-Siyonist İmparatorluğun gezegen hapishanesinden toplu bir kaçış girişimine öncülük ediyor. Anglo-Siyonist İmparatorluğun en ilkeli, korkusuz ve tutarlı rakibi olan İran, kesintisiz histerik medya propagandasıyla tamamlanan, yoğunlaştırılmış bir rejim değişikliği girişimiyle vuruluyor.

1 Kasım 2022 Salı

İNTİZAR - 15 Eylül'de İran, Şanghay İşbirliği Örgütü'nün (ŞİÖ) dokuzuncu tam üyesi olmak üzere bir anlaşma imzaladı. Bu, ABD kontrolündeki kurumların etrafında bir son koşu olarak ekonomik, transit, altyapı ve enerji projeleri üzerinde birlikte çalışan bir grup Avrasya ülkesidir. Ertesi gün, 16 Eylül, İran'ın birçok şehrinde protestolar patlak verdi ve hızla yozlaşarak ayaklanmalara dönüştü.

Kargaşa 22 yaşındaki İranlı bir kadın olan Mehsa Emini'nin görünüşte belirsiz koşullarda adli gözetimde aniden yığılmasına bir tepki olsa da, karışıklıklar neredeyse kesinlikle CIA ve onun renkli devrim timi tarafından önceden planlanmıştı. Amini olayı olmasaydı, alfabe ajansı rejim değişikliği uzmanları başka bir bahane uydururlardı.

Joe Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İran'da onlarca kişinin ölümüne ve büyük çapta maddi hasara yol açan kaosu hızla üstlendi ve isyancıları “desteklemek için agresif adımlar atıyoruz” dedi. Bu tip “agresif adımlar” arasında Halkın Mücahitleri Örgütü gibi terörist grupları desteklemek ve polise saldırmaları ve binaları yakmaları için holiganlara ödeme yapmak yer alıyor. Bu tür düzenbazlıklar, CIA'in 1953'te, demokratik olarak seçilmiş Başbakan Muhammed Musaddık'a karşı binlerce kişiyi sokaklara dökmek için kötü şöhretli Güney Tahran gangsterleri “Buzlu” Ramazan ve “Beyinsiz” Şaban'ı görevlendirdiği zamanki faaliyetlerini hatırlatıyor.

Günümüzün "Buzlu Ramazan ve Beyinsiz Şaban"larının görevini ifa edenler, CIA doları almak ve kaosu yönetmekle meşgul. ABD'nin, 2011'de Suriye'de ve 2014'te Kiev'de yaptığı gibi, şiddet seviyesini büyük ölçüde yükseltmek için çatılara saklanmak ve her iki tarafa da ateş etmek için İran'a keskin nişancılar göndermeye çalışıp çalışmadığı henüz belli olmasa da, böyle bir tırmanma mantıklı bir sonraki adım olacaktır.

ABD, İran, Rusya ve Çin'e karşı aşırı baskı uyguluyor çünkü bu üç ülke Anglo-Siyonist İmparatorluğun gezegen hapishanesinden toplu bir kaçış girişimine öncülük ediyor. ŞİÖ ve Kuşak ve Yol Girişimi'nin kalbindeki ekonomik güç merkezi Çin, CIA destekli bir Tayvan bağımsızlık hareketi tarafından hedef alınıyor ve Biden'ın 7 Ekim'de yarı iletken teknolojisini kesmesi de dahil olmak üzere her zamankinden daha sert ekonomik yaptırımlarla sıkıştırılıyor.

ABD'nin işgali altında olmayan devletler arasında askeri bir güç merkezi olan Rusya, NATO'nun Ukrayna'yı silahlandırmasıyla yok edilmekle tehdit ediliyor. Anglo-Siyonist İmparatorluğun en ilkeli, korkusuz ve tutarlı rakibi olan İranşimdi, COVID'in 2022'nin başlarında sıcak bir konu olarak ortadan kalkmasından bu yana Batı medyasına egemen olan ırkçı Rusya karşıtı propaganda kadar abartılı olan, kesintisiz histerik medya propagandasıyla tamamlanan, yoğunlaştırılmış bir rejim değişikliği girişimiyle vuruluyor.

CIA tarafından üretilen İran karşıtı histeri dalgasını anlamak isteyen herkes, Adam Curtis'in modern propaganda tekniklerinin mucidi Edward Bernays hakkındaki belgesel filmi The Century of the Self'i izlemeli. Bernays Amerikalı kadınları tek başına sigara kullanmaları için ikna etti ve bu yürüyüşte bir kadın kiralık çetenin ahenk içinde sigaraları yakması için ödeme yapıldı. Haber filmi görüntüleri bir gecede Amerikan kültürünü değiştirdi ve tütün endüstrisinin pazarını ve kârlarını ikiye katladı.

'Özgürlük Meşaleleri' protestosu sahte bir isyan eylemiydi. Gerçekte bu, görünmeyen otoriteye, yani tütün ve zihin kontrol endüstrilerine akılsızca bir itaatin sergilenmesiydi. Diğer Bernays PR dublörleri gibi, 'Özgürlük Meşaleleri' kurbanlarını duygusal olarak çağrıştıran görüntülerle kitlesel olarak manipüle etti. Görüntünün merkezinde, izleyicinin özdeşleşmeye davet edildiği “güç ve özgürlük arayan çekici genç kadınlar” vardı.

Haber filmi izleyicileri, sigara yakma “protestosunu” sahneleyen kadınların hiç de özgürlük arayanlar olmadığını, erkek efendilerinin emrettiğini akılsızca yapan bir tiyatro oyununda kuklalar olarak kiralandıklarını fark etmediler. Net sonucun milyonlarca kadının akciğer kanseri, kalp hastalığı ve tütünle ilgili diğer hastalıklardan korkunç bir şekilde ölmesi olacağının da farkında değillerdi.

CIA'nın İran karşıtı propagandası da aynı şekilde manipülatif karakterli adamlar tarafından uyduruluyor, senaryolaştırılıyor ve sahneleniyor ve kitlesel ölçekte ölüm, yıkım ve ıstırabı kışkırtmayı amaçlıyor. 'Özgürlük Meşaleleri' gibi, İran karşıtı halkla ilişkiler kampanyası da “özgürlük arayan çekici genç kadınların” ikonik, duygusal olarak çağrıştıran görüntülerini icat etti ve kitlesel olarak dağıttı.

Ancak 'Özgürlük Meşaleleri'nden farklı olarak, İran'daki CIA kampanyası öncelikle nefret uyandırmak için tasarlandı. Amacı, İslam'a, İslam alimlerine, İslam toplumlarına ve her şeyden önce İslam Cumhuriyeti'ne ve liderlerine karşı nefreti kışkırtmaktır. CIA pembe dizisinin her yeni bölümü, başka bir Orwellian iki dakikalık nefreti tetikler.

CIA anlatısı, tüm etkili propaganda mitleri gibi, aynı hikayeyi durmadan tekrarlıyor: "Çekici bir genç İranlı kadın, ahlak polisi tarafından vahşice dövülerek öldürüldü." Bir gün Mehsa Emini'dir. Bir hafta sonra Nika Şakarami, sonra bütün bir kız öğrenci sınıfı. Bundan sonra ne olacağını kim bilebilir? Böyle kaç tane anekdot özenle seçilecek, bükülecek veya bütün kumaştan üretilecek ve ardından CIA tarafından oluşturulan “kamusal efsane” şablonuna eklenecek?

Amcası Sigmund Freud'dan öğrenen Bernays gibi, İran karşıtı histerinin CIA düzenleyicileri, insanların bilinçsiz cinsel ve saldırgan arzularını manipüle etmek için tanıtım gösterileri kullanıyor. Tıpkı ”özgürlük meşaleleri" sigaralarının sembolik falluslar (erkek cinsel güç sembolü) olduğu ve onları sallayıp yakan kadınların sembolik olarak fallik (cinselliğin farkedilmesi aşaması) gücü ele geçirip ateşlediği gibi, CIA'in “ahlak polisinin çekici kadınları öldüresiye dövdüğü" efsanesi, zar zor gizlenmiş bir cinsel saldırı imajı sergiliyor. Bu, iffetli, mütevazı Müslüman kadınların “erkekler tarafından cinsel olarak bastırıldığı”, cinsel olarak utanmaz Batılı kadınların ise “özgürleştirildiği" Batı efsanesini canlandırıyor.”

Gerçek, elbette, bunun tersidir. Batılı toplumlar tarafından dayatılan zorunlu cinsel edepsizlik (apotheosis -benliğin tanrılaştırılması-, Fransız polisinin plajlardaki Müslüman kadınların kıyafetlerini çıkarmasının gösterisidir) neredeyse tüm kadınları, acımasızca ahlaksız erkekler tarafından seri olarak zevk alınan ve bir kenara atılan fiili fahişelere dönüştürüyor. Kadınların et parçaları değil, manevi varlıklar olduğunu savunan İslami değerleri empoze ederek kadınları özgürleştiren 1979 devriminden önce İran'da olduğu gibi, tecavüz bu tür toplumlarda her yerde mevcut bir tehdittir.

Başörtüsü, kadınların cinsel objeler değil, manevi varlıklar olmaları noktasındaki statülerinin bir sembolüdür. Bu nedenle, 1979 devriminin hemen ardından, tesettürlü kadınlar, 1979 öncesi laik İran'da imkansız derecede tehlikeli olan şekillerde kamusal alanda hareket etme özgürlüğünden yararlandılar. 1979 öncesi İran'da (ve herhangi bir dönemdeki herhangi bir Batı toplumunda) mutlak bir imkansızlık olan çok sayıda kadının otostop çekmesi, devrim sonrası İran'da olağandı. Başörtüsü sembolik bir koruma sağladı ve devrimden sonra gelişen İslami değerler, İranlı erkeklerin kadınları cinsel bir avdan ziyade manevi kız kardeşleri olarak görmelerine ilham verdi.

Bugün, 1979 devriminin hemen sonrasındaki coşkulu ruh azaldı ve bazı İranlılar (üst düzey din adamları ve Mahmud Ahmedinejad gibi politikacılar dahil) devlet tarafından zorunlu kılınan başörtünün hala uygun olup olmadığını, hatta öncelikle İslami açıdan uygun olup olmadığını sorguladılar. Diğerleri ise başörtüsünü, İslami bir zorunluluk ve Batı'ya hakim olan ve 365 gün 24 saat bolca finanse edilen Los Angeles merkezli CIA tarafından finanse edilen propaganda kanallarında İran'a ışınlanan şeytani laik pisliğe karşı bir siper olarak görüyor.

İran'daki bu meşruiyet noktasındaki görüş farklılığı, ortaya çıkabilecek herhangi bir gerçek olayı ele geçirmek ve gerekirse hayali olanları imal etmek için ellerinde milyarlarca dolarlık vergi mükellefi fonları ve narkotik karları olan CIA zihin kontrol ustaları ve rejim değişikliği ayaktakımı kışkırtıcıları tarafından ele geçirilmiş ve böl ve yönet çizgileri boyunca silahlandırılmıştır.

Mehsa Emini örneğinde, İrşad salonu videosu onu görünüşte mükemmel bir sağlık içinde gösteriyor, İrşad salonuna giriyor, oturuyor, bir süre orada kalıyor, sonra ayağa kalkıp salonunun başka bir yerine yürüyor, burada bir kadın subay ile sözlü bir tartışma var gibi görünüyor. Amini daha sonra kalp krizi veya felç geçiriyormuş gibi aniden çöküyor. (CIA'nın, anında veya gecikmeli olarak, belirgin kalp krizi ile ani ölüme neden olma yeteneğine sahip olduğunu unutmayın.)

İran karşıtı propagandacılar başlangıçta Emini'nin polis dayağı sonucu öldüğü konusunda ısrar ettiler ve ameliyat geçirdiği bir beyin tümöründen muzdarip olduğunu şiddetle reddettiler. Daha sonra propagandacıların yalan söyledikleri ve Emini'nin gerçekten de beyin tümörü için ameliyat edildiği ortaya çıktı. Gerçek ölüm nedeni ne olursa olsun – polis tarafından dövülmesi (bu tür şeyler her yerde olabilir), doğal nedenler veya bir CIA komplosu – CIA'in "ahlak polisi tarafından öldürülene kadar dövülen genç çekici İranlı kadınlar" hakkında hikayeler üreteceği ve yutturmaca yapacağı açıktır ve Emini'nin İran'ın ŞİÖ'ye katılmasından bir gün sonra aniden ölümü tesadüf değildir.

Bugünün CIA propaganda makinesi, Mockingbird Operasyonu'nun ana akım medya üzerindeki kontrolünün ve sosyal medyadaki milyonlarca otomatik "sahte insan" hesabının bir kombinasyonunu kullanarak rutin olarak sahte taban (astroturf- yani tabanı olmadığı halde tabanı varmış gibi) kampanyaları yaratıyor. İlk olarak, MSM (çoklu site yöneticisi) varlıklarına, ahlak polisi tarafından vahşice muamele gören çekici bir genç İranlı kadın hakkında Langley yapımı (yani uydurma) hikaye yayınlamalarını emrediyorlar. Ardından, hikayeyi yutturmak için milyonlarca sahte Twitter ve diğer sosyal medya hesaplarını harekete geçiriyorlar. Şüphesiz medya tüketicileri, gerçek haberleri ve yorumları gördüklerini hayal ediyorlar, aslında tüm karışım, hedeflerin algılarını ve duygularını manipüle etmek isteyen zihin kontrol uzmanları tarafından hazırlanıyor.

Son haftalarda, başörtüsü karşıtı propaganda dalgası, İslam Cumhuriyeti karşıtı bir başka suçlamayla desteklendi: "İran'ın insansız hava araçları Ukrayna'daki Ruslara yardım ediyor." Başörtüsü karşıtı propagandanın aksine, İran'ın Rusya'ya insansız hava araçları sattığına dair hikayeler büyük ölçüde doğru olabilir, çünkü İran ve Rusya, Washington'un tüm gezegene herkese uyan tek bir neoliberal imparatorluk dayatma girişimine karşı mücadelede Çin'le birlikte müttefiklerdir. Gerçekten de, İran'ın Rusya'ya verdiği destek, muhtemelen CIA'in başörtüsü karşıtı propaganda saldırısını ve daha büyük rejim değişikliği çabalarını başlatmaya karar vermesinin ana nedenlerinden biriydi.

Şimdiye kadar CIA, İran'da 1953'te sadece bir başarılı darbe düzenledi ve diğer sayısız girişiminin hepsinde başarısız oldu. İslami İran'ın gururlu halkının, mevcut darbe komplocuları ve işbirlikçileri mahsulünü kararlı bir şekilde yenerek, evrensel neoliberal oligarşi için Yeni Dünya Düzeni planını engelleyerek ve gerçekten egemen devletlerden oluşan çok kutuplu bir dünyanın kurulmasına yardımcı olarak küresel tiranlığa karşı direnişe öncülük etmeye devam edeceğini umalım ve dua edelim.

Kevin Barrett
Crescent International
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar