Ekran Alıntısı.JPG

Sevinin! İsrail kontrgerillası kaybediyor

Netanyahu ve Ben-Gvir'i istisnai veya benzersiz "neo-Siyonistler" olarak sunmak için fazla mesai yapan "insan hakları savunucuları", "gazeteciler" ve "aydınlar" düşmanın işini yapıyor. İsrail hükümetinde solcu, merkezci, sağcı diye bir şey yoktur.

30 Ocak 2023 Pazartesi

İNTİZAR - Yeni Netanyahu rejimi ve Siyonist varlık içindeki yerleşimcilerin devam eden protestoları ile, "İsrail"in gerçekte ne olduğu anlayışına geri dönmeliyiz. "İsrail", Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere tarafından Batı Asya'da bir dayanak noktası oluşturmak için oluşturulan bir yerleşimci kolonisidir.

Bu bir işgaldir.

Amerika Birleşik Devletleri resmi Kontrgerilla (COIN) askeri strateji web sitesine göre: "Etkili bir Kontrgerilla operasyonu, hükümetin, itiraz sahibi halkın gözünde meşruiyetini güçlendirirken, isyancıları zayıflatmayı amaçlayan bütüncül bir yaklaşım oluşturmak için ev sahibi ülke ve ilgili ABD hükümeti ve çokuluslu ortaklar tarafından yürütülen siyasi, güvenlik, yasal, ekonomik, kalkınma ve psikolojik faaliyetleri entegre etmek ve senkronize etmek için tüm ulusal güç araçlarını kullanacaktır.

Modern Kontrgerilla: Bazıları için asimilasyon, diğerleri için soykırım

Siyonist varlık "İsrail", başlangıcından bu yana ve hatta İngiliz askerleri ve Siyonist yerleşimcilerin 1936-39 Filistin devrimini ezmek için birlikte çalıştıkları zamandan önce bile uzun süreli bir kontrgerilla (COIN) operasyonu yürütüyor. FKÖ'yü parçalayan ve Filistin Yönetimi'ni (PA) yaratan ikinci İntifada'dan sonraki "Oslo anlaşmaları", ABD ve "İsrail"in isyan bastırmadaki en önemli başarısı olarak anlaşılmalıdır. Kukla Filistin Yönetimi, Direnişi zayıflatmada onların en büyük varlığı oldu.

Sözde liberal Siyonist hareket ve onların Batı destekli STK'ları da Oslo'nun kontrgerilla stratejisine katkıda bulunuyor. Onlarınki, (bazı) Filistinliler için "eşit haklar" talep eden, ancak siyasi ve ekonomik bir güç olarak varlığa meydan okumayan "yasal mücadele"dir. Elbette bazen "direniş haklıdır" şeklinde özlü açıklamalarda bulunurlar, ancak bu asla ulusal kurtuluşu desteklemek için değildir, sadece onu bir kenara atmak içindir. Filistin ulusal kurtuluş mücadelesinin - ve Arap Ulusu için daha geniş mücadelenin - belirsiz "hesap verebilirlik" çağrılarına saptırıldığını göreceklerdi.

Bu aynı zamanda Azmi Bişare ve onun Katar'daki sponsorları tarafından desteklenen stratejidir. Ne de olsa "İsrail" daha düşük bir profil çizerse Arap hükümdarının normalleşmesi çok daha kolay olacaktır. Suudi Arabistan, "İsrail" ile tam normalleşmeden önce "iki devletli çözüm" istediğini açıkça söylüyor.

Amerika Birleşik Devletleri muhtemelen bu stratejinin en zorlayıcı örneğidir. 60'ların militan Siyah Kurtuluş Hareketi'nin ardından, işgal hükümeti Siyahlara hükümetin ve emperyalist ekonomik sistemin "meşruiyetini" yeniden inşa etmeye hizmet eden "Sivil Haklar" ve diğer küçük tavizler vermek için harekete geçti. Stratejilerinin başarısını bugün görüyoruz. Ayrıcalıklı bir (bazı) Siyahi grubu ekonomiye ve hükümete tamamen entegre ettiler. Amerika Birleşik Devletleri'nde, Siyah politikacılar ve polisler ve Siyah liderliğindeki STK'lar, Siyah Kurtuluş'un yerini aldı. Elbette hiçbiri linçleri, hapishane köleliğini veya Siyah soykırımını durdurmadı. Aslında kompradorlar buna istekli işbirlikçiler olarak katılırlar.

Bu kabus senaryosunu Filistin'de hayal edebiliriz. Filistin Yönetimi ve Körfez kodamanları tarafından kolaylaştırılan, zorla tahliyeleri yalnızca arazi satın almaları - ekonomik yerinden etme - ile değiştirmek için durduran "yeni bir İsrail"; veya artık Mescid-i Aksa'ya saldırıların olmadığı ama orada ibadet edecek Filistinlilerin de olmadığı yerler.

"İsrail" sona yaklaşıyor

Bugün İsrail rejimi birçok nedenden dolayı köşeye sıkışmış durumda. Filistinliler Kudüs Kılıcı operasyonunda İsrail Ordusu'nu yendi ve Alanların Birliği savaşı sırasında müzakereleri zorladı. İsrail Ordusu, Batı Şeria'da günlük çatışmalarla karşı karşıya. Hizbullah, füzeleriyle İsrail'i Kariş gaz sahaları üzerinde taviz vermeye zorladı. Direniş hiçbir zaman bugün olduğundan daha güçlü olmamıştı. Tüm bunlar, "İsrail'in" ana destekçisi ABD'nin artık gezegenin tartışmasız hegemonu olmaması nedeniyle daha da arttı.

Hacı Kasım sayesinde Filistin Direnişi silahlandı ve roketleri denklemi değiştirdi. Bölgesel Direniş daha önce hiç olmadığı kadar birleşmiş durumda. Savaş başladığında, bu kez El-Nakba felaketine hiç benzemeyecek.

Bunun ışığında, Filistin Yönetimi'ni (PA) desteklemeye ve ayrıcalıklı bir sınıfın asimilasyonunu hızlandırmaya yönelik bir kontrgerilla stratejisi, "İsrail"i ve Amerikan projesini ayakta tutabilecek mevcut tek kontrgerilla stratejisidir. Hayatta kalabilmesi için "sahte" bir Filistin devleti yaratması gerekecek. Ancak yeni Netanyahu rejimi bunun tam tersini yapıyor. Rejim, en iyi silahına güvenmek yerine Filistin Yönetimi'ni terk ediyor ve çıplak terör stratejisine başvuruyor.

Bu ayın başlarında, Netanyahu rejimi PA gelirlerine el koyduğunu duyurdu. Önerilen başka bir yeni yasa, PA'dan mali yardım alan Filistinlilerin İsrail "vatandaşlığını" iptal edecek. Bu yasa Filistinlilerin gözünde Filistin Yönetimi'ni yalnızca daha fazla tecrit edecek ve meşruiyetini ortadan kaldıracaktır. Ben-Gvir önderliğindeki polisin Filistin bayrağına koyduğu yasak da kendini meşruiyetten daha da uzaklaştıran bir uygulamadır. Filistinli olmanın, ayrıcalıklı bir azınlık dışında "yasal" olduğunu düşünecek kadar aptal olmamalıyız.

Dayanışma Hareketi için dersler

Biri bizi Netanyahu ile, yeni (İsrail) Savaş Bakanı [Yoav Galant] ile veya başka biriyle korkutmak isterse, (zamanını boşa harcıyor çünkü) biz onlarla önceki yıllarda zaten muhatap olduk... Tabii ki, böyle bir hükümet bizi korkutmaz ve bu tür hükümetler hiçbir zaman bizi hiçbir şekilde korkutmayı başaramamıştır. Dahası, çoğu (analistin) söylediğinin aksine, bu konuda iyimser bile olabiliriz: Yeni bir hükümet, Tanrı'nın lütfuyla, yozlaşmış ve çılgın insanlardan oluştuğunda, bu geçici oluşumun sonunu hızlandırmaktan başka bir işe yaramaz.

Hizbullah Genel Sekreteri Sayed Hassan Nasrallah

Netanyahu ve Ben-Gvir'i istisnai veya benzersiz "neo-Siyonistler" olarak sunmak için fazla mesai yapan "insan hakları savunucuları", "gazeteciler" ve "aydınlar" düşmanın işini yapıyor. İsrail hükümetinde solcu, merkezci, sağcı diye bir şey yoktur.

Son zamanlarda artan şiddet nicelikseldir, niteliksel değil. Şiddetin, saldırıların ve suikastların niceliksel olarak artması, çatışmanın tırmanmasının doğal bir sonucudur. Bunu kınayanlar, Filistin silahlı mücadelesinin meşruiyetini inkar ediyorlar.

Çatışma gerçekten kızıştığında ne yapacaklar? Filistinliler, bölgesel müttefiklerinin yükselişi nedeniyle insansız hava araçları gibi önemli alanlarda askeri-teknolojik bir üstünlük elde ettiklerinde ne yapacaklar? Filistinliler artık ortadan kaldırılan her işgalci için bire yüz öldürülmeyip oranı tersine çevirdiğinde ne diyecekler? Amerikan ve Avrupa ekonomik ve askeri yatırımları emperyalist merkezdeki "tüketim toplumu"nun küresel olarak ayrılmış "yaşam biçimini" tehlikeye atarak toza dönüştüğünde ne yapacaklar?

Filistinlilerin ve onların popüler Direniş örgütlerinin şartları dikte ettiği yeni bir siyasi denklemle karşı karşıya kaldıklarında ne yapacaklar? Emperyalist ülkelerdeki mevcut "dayanışma hareketi"nin sınıf liderliğini ve siyasi muğlaklığını anlayanlar için cevap çok açık.

Dalal Zayed
Al Mayadeen
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar