shutterstock_1339587101-600x338.jpg

Rusya-Çin-İslam: Yeni Süper Güç mü?

Yakında bir gün uyanıp İslam medeniyetinin düşmanlarının müdahalesi olmaksızın kendini yeniden canlandırabileceği tamamen çok kutuplu yeni bir dünyada olduğumuzu keşfedecek miyiz? Yoksa can çekişen imparatorluk, ölüm spazmlarında, bu olasılığı önlemek için dünyanın geri kalanını da beraberinde alarak mı patlayacak?

13 Nisan 2023 Perşembe

İNTİZAR - 1993 yılında, Amerikalı siyaset bilimci Samuel Huntington, gelecekteki savaşların uluslar arasında değil medeniyetler arasında olacağını öngördü. Huntington, olası uygarlık çatışmalarının önemli bir öngörü listesine sahip. 

Otuz yıl sonra, Huntington'ın tamamen haksız olmadığı açıktır. Ancak geçmişe bakıldığında, Medeniyetler Çatışması adlı makalesi, dünyadaki tüm medeniyetler arasında yaklaşmakta olan çatışmaların gerçek bir tahmini değildi. Bunun yerine, söz konusu öngörü, ABD önderliğindeki laik-hümanist neoliberal Batı'nın dünyanın önde gelen diğer medeniyetlerine karşı gizli bir savaş ilanının habercisi oldu. Bugün, bu medeniyetler savaşmak için birleşiyorlar.

Medeniyetler Çatışması, genellikle Francis Fukuyama'nın bir yıl önce çıkan "Tarihin Sonu ve Son İnsan" kitabıyla karşılaştırıldı. Ama gerçekte ikisi de 'Soğuk Savaş'ın sona ermesinden sonra Amerikan politika yapıcılarının aynı küstah, kibirli gündemini yansıtıyordu. Fukuyama aptalca bir şekilde Batı neoliberalizminin dünyayı çoktan fethettiğini iddia etti. Huntington, diğer tüm medeniyetleri soykırımla yok etmek ve Fukuyama'nın sahte cennetini tüm dünyaya empoze etmek için kılık değiştirmiş bir savaş ilanına dönüşecek kavramsal bir çerçeve sundu, bu dünyanın çoğunu için için yanan radyoaktif küllere dönüştürmek anlamına gelse bile.

Batı'nın “medeniyet savaşçıları” 2001'de Dünya Ticaret Merkezini havaya uçurarak ve İslam'a karşı kalıcı bir savaş başlatmak için haksız yere Müslümanları suçlayarak haçlı seferlerini başlattılar. Avustralyalı uzman Gideon Polya'ya göre otuz yıl sonra yaklaşık 30 milyon Müslüman katledildi ve İslam'ın tarihi merkezi işgalciler ve işgalcilerin elinde korkunç hasar gördü.

Sonra 2014'te Batılı uygarlıklar, meşru Ukrayna hükümetini devirerek ve hibrit bir neoliberal-Nazi rejimi kurarak Rusya'ya karşı savaşlarını başlattılar. ABD işgali altındaki Ukrayna tepeden tırnağa silahlıydı ve Rus karşıtı beyin yıkamaya maruz kaldı, bu da bir "iç savaş"ı kışkırttı - gerçekte olan etnik olarak Rus olan Ukraynalıların yaklaşık %50'sine karşı bir imha savaşıydı. ABD, uzun süren bir dizi öfke sürecinin ardından, şu anda sonu Rusya'nın yıkılması ve parçalanması ve Rus kültürünün ve onun merkezi direği olan Ortodoks Hıristiyan inancının yıkılması ve parçalanması olan sonsuz tırmanışların bahanesi olarak hizmet eden bir Rus tepkisini kışkırtmayı başardı.

1,8 milyar Müslüman ve dünyanın en büyük nükleer gücüyle savaşa girmekle yetinmeyen Amerikalıların, neo-muhafazakar fanatiklerin liderliğindeki, 2019'un sonlarında COVID-19 biyolojik silahıyla Çin ve İran'a saldırdığına inanılıyor. Gizli COVID biyolojik saldırısının ana jeostratejik hedefi, Çin'i tecrit moduna zorlayarak ABD ve Çin ekonomileri arasındaki büyüme oranlarındaki farkı azaltmak olabilir. COVID saldırısı ve ardından gelen geri tepme, ABD'nin Çin'e karşı sıcak savaşının gerekli bir başlangıcı olan ABD ve Çin ekonomilerini birbirinden ayırmaya yönelik bir hareketi de tetikledi. (Bu iddiaları destekleyen kanıtların gözden geçirilmesi için Ron Unz'un ücretsiz e-kitabını Our Covid-19 Catastrophe'u okuyun veya "COVID-19 Bio-Attack Smoking Gun" adlı kısa videomu izleyin.)

Banksterlerin* sahibi olduğu ABD ve onun vasalları, esasen Rusya, Çin ve İslam dünyasına karşı III. Dünya Savaşı ilan ettiler. Amaçları Amerikan tarzı neoliberalizmi her yere empoze etmektir. Ekonomi ve askeri meselelerde özerklik iddiaları gibi, geleneksel dinler ve aile değerleri de silahlarının hedefinde. Neoconservatism-neoliberalism saldırganları, tüm dünyanın ABD-Siyonist egemenliğindeki merkez bankalarının emirlerine cevap vermesini, ABD askeri üslerinin istilasını ve işgalini memnuniyetle karşılamasını ve geleneksel kültürel normları Batı tarzı çöküş ve ahlaksızlık lehine ortadan kaldırmasını istiyor. Ve elbette, dünyanın uluslararası işlemleri ABD doları cinsinden yürütmesini istiyorlar ve Amerikan merkez bankasının tüm bu askeri üsler, savaşlar ve kültürel yıkım çabaları için ödeme yapmak üzere sınırsız miktarda basmasına izin veren dolar için yapay bir talep yaratıyorlar.

ABD imparatorluğu, dünyanın en güçlü üç geleneksel medeniyetine karşı aynı anda savaşa girerek kaderini belirledi. Rusya, muazzam nükleer caydırıcılığından dolayı mağlup edilemez. Çin'in nüfusu ve üretim kapasitesi, onu ABD ile herhangi bir ciddi sıcak savaşta muhtemel bir kazanan yapıyor. Ve İslam dünyası (son ve en iyi korunmuş İlahi vahye dayanan) dünyanın en canlı dinine, ayrıca en stratejik konuma ve en bol enerji kaynaklarına sahiptir.

Bu üç saygıdeğer medeniyet, ABD önderliğindeki neoliberal saldırıya karşı nefsi müdafaa için birleşmeye zorlanıyor. Bu birliktelik, kendisini "tek süper güç Amerika" ilan eden bir rakipten daha fazlasıdırlar.

Amerika'nın Batı Asya ve Rusya'ya karşı yürüttüğü beyhude savaşların ardından Çin, çok kutuplu dünyayı başlatacak barışçıl ve dürüst arabulucu olarak devreye giriyor. Mart ayı başlarında Çinli lider Xi Jinping, İran ile Suudi Arabistan arasında Yemen ve Suriye'deki savaşları sona erdirirken Müslüman Batı Asya'yı sağlam bir şekilde çok kutuplu dünya kampına taşımayı vaat eden bir anlaşmayı kolaylaştırdı.

Ardından 20 Mart'ta Xi, Putin tarafından memnuniyetle karşılanan ancak ABD başkanı Joe Biden tarafından "mantıksız" olduğu gerekçesiyle reddedilen Ukrayna için 12 maddelik bir barış planıyla Moskova'ya uçtu. Gerçekten de Amerikalılar, "Moskova ve Pekin'in Bay Xi'nin gezisi ile ilgili mutabakattan sadece birkaç saat sonra" Putin için Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin uydurma bir tutuklama emri düzenleyerek Çin'in barış çabalarına önceden soğuk duş etkisi oluşturmaya çalıştı . (Her nedense Uluslararası Ceza Mahkemesi, tarihteki en kötü ekonomik terörizm ve eko terörizm eylemi olan Nordstream boru hattının imhası nedeniyle Biden'ın tutuklanmasını istemeyi unuttu.)

Ayrıca, Xi'nin gezisinin arifesinde Putin, Çin'in en etkili gazetesi People's Daily'de “Rusya-Çin ilişkileri tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı ve daha da güçleniyor” diyen bir köşe yazısı yayınladı.

Çin barış teklifindeki kilit unsur, tek taraflı yaptırımların kaldırılmasıdır. ABD, Rusya-Ukrayna savaşının geçen yıl patlak vermesinden bu yana Rusya'ya 2500'den fazla yaptırım uyguladı ve kendisine bağlı birçok devleti bunlara uymaya zorladı. Ancak Avrupa, Japonya ve Güney Kore dışındaki dünyanın çoğu, Rusya karşıtı yaptırımları reddediyor veya bunlardan kaçınıyor. Rusya'nın diğer ülkelerin yanı sıra Çin, Hindistan ve ağır yaptırım uygulanan İran ile ticareti, yaptırımların uygulanmasından bu yana gelişme kaydetti. Amerikalılar Rusya'nın ekonomisini yok etmeye niyetli idiyse de, sonuç tam tersi oldu, çünkü Avrupa ve hatta belki de ABD kendi yaptırımlarından Rusya'nın aldığı yaradan daha fazla zarar gördü.

Putin ve Biden'ın Çin barış planına verdikleri birbirine zıt tepkiler, Çin'e Moskova'ya artan destek sağlamak için bir bahane verecektir. Çin'in her zaman ısrar ettiği gibi bu savaşı Amerikalılar başlattı. Şimdi ABD, dünyanın çoğu tarafından desteklenen ılımlı ve yapıcı bir barış önerisini tamamen reddediyor. Bu koşullar altında, Çin neden Rusya'ya sunabileceği yardım konusunda ABD'nin dayattığı kısıtlamalara uysun?

Çin, Rusya gibi, Wolfowitz doktrini delisi ABD imparatorluğunun, dünyanın geri kalan bağımsız ülkelerine karşı örtülü bir savaş yürüttüğünü ve eğer Rusya düşerse, sıranın Çin olacağını kabul ediyor. Rusya'nın İran'ın Suriye'yi Batılı savaş çığırtkanlarından ve rejim değiştiricilerden kurtarmasına yardım etmek için devreye girmesi gibi, Çin de Batı'nın emperyal saldırısı karşısında Rusya'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumasını sağlıyor.

Müthiş Rusya-Çin ittifakı, askeri gücünü kullanmaya istekli "sert polisi" oynayan küçük ortak Rusya'yı, daha büyük ülke olan Çin ise dostane ve makul davranarak istediğini elde eden "iyi polisi" oynuyor. Bu arada İran, çok kutuplu dünya projesinden yana saf tutarak adım adım Tahran'ın izinden giden tüm Müslüman ümmet adına ilkeli direniş bayrağını taşıyor.

Yakında bir gün uyanıp İslam medeniyetinin düşmanlarının müdahalesi olmaksızın kendini yeniden canlandırabileceği tamamen çok kutuplu yeni bir dünyada olduğumuzu keşfedecek miyiz? Yoksa can çekişen imparatorluk, ölüm spazmlarında, bu olasılığı önlemek için dünyanın geri kalanını da beraberinde alarak mı patlayacak?

Kevin Barrett
The Unz Review
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------
* Hortumcu (banker ile gangster kelimelerinden türetilmiş bir deyim)
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar