38062-cats.jpg
  • Anasayfa» 
  • Analiz»
  •  İsrail'in İslami İran karşısında stratejik iflası açığa çıktı

İsrail'in İslami İran karşısında stratejik iflası açığa çıktı

İsrail'in en son aleni dikkat çekici faaliyetleri, muhtemelen İran'ın apartheid rejimi üzerindeki baskısını Suriye, Gazze ve Lübnan üzerinden artırmasıyla sonuçlanacak. Tahran artık İsrail'in hatalı oyun planını görebilecek ve buna göre hareket edebilecek. Tahran'ın, düşmanlarının geleceği olmayan, geçmişe takılıp kalan aptallardan oluştuğunu görmekten memnun olduğunu söylemek abartı olmaz!

6 Mayıs 2023 Cumartesi

İNTİZAR - Son iki haftadır apartheid İsrail, İslami İran'ı nasıl zayıflatmayı amaçladığına dair "büyük" politikalarını sergiliyor.

Bununla birlikte, geniş çapta duyurulan politikalar, yalnızca İsrail'in stratejisinin tamamen iflasını ifşa etmekle sonuçlandı.

17 Nisan'da, İsrail'in sahtekarlıkla suçlanan başbakanı Benjamin Netanyahu ve İstihbarat Bakanı Gila Gamliel, Tel Aviv'de Rıza Pehlevi ile bir araya geldi.

ABD tarafından finanse edilen “Küçük Şah” Pehlevi, diktatörlük yönetimine karşı kitlesel bir ayaklanma sırasında İran'dan kaçmak zorunda kalan, hor görülen eski Amerikan kuklası Rıza Şah'ın oğludur.

Eski Şah iktidardan indirildikten sonra o kadar zehirli hale geldi ki, Amerikalı efendileri bile ona kendi ülkelerinde sığınma hakkı vermediler.

Dünyadaki Amerikan kuklalarına lütfen dikkat edin.

Yararlılığınız sona erdiğinde Sam Amca sizi terk edecek.

Çoğunlukla Los Angeles dışında yaşayan ve ABD tarafından finanse edilen ve korunan oğlunun İran içindeki desteği sıfırdır.

Oğul Rıza Pehlevi, yasadışı işgalciler, Filistin'in Siyonist işgalcileri gibi İran karşıtı faşistlere yalakalık yapıyor.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, İsrail yanlısı medya, onun İsrailli savaş suçlularıyla görüşmesini stratejik bir olay olarak pazarladı.

Pehlevi ile ilgili temel gerçekler, toplantının başarılı bir PR gösterisi olarak bile geçemeyeceğini ortaya koysa da.

Rıza Pehlevi, Ocak-Şubat 1979'da bir halk İslam devrimi ile ailesinin İran halkının despotik yönetimine son vermesinin ardından 18 yaşında Tahran'dan kaçtı.

On yıllardır bu ülkeden uzakta olan ve kendisini hala potansiyel bir yönetici olarak gören herhangi bir birey, açıkça ciddi bir narsisizm ve zihinsel problemlerden muzdariptir.

Ancak apartheid İsrail'in (ortaya koyduğu ama gerçekte olmayan) iddialı devlet sistemi için, Pehlevi benzeri bir figür üzerine yatırım yapmak düpedüz aptallıktır ve stratejik düşünce eksikliğini yansıtır.

Monarşi, İran'da modası geçmiş bir siyasi projedir.

İslami İran'a geri dönmesi için adım atanlar, basitçe, onların temel gerçeklerden tamamen koptuğunu ortaya koyuyor.

ABD merkezli bir küresel düzeni destekleyen ABD'li bir düşünce kuruluşu olan Brookings Enstitüsü, 2016'da "İran'ın kendisinde ciddi bir monarşist hareket olmadığına" işaret etti.

Pehlevi'nin gayri meşru varlığı ziyaretinden birkaç gün sonra, apartheid İsrail'in Knesset'i Tel Aviv'den İslami İran'ın güney Azerbaycan eyaletinde ayrılıkçı bir hareketi desteklemesini istedi.

Knesset'in talebi aynı zamanda İsrail'in stratejiden tamamen yoksun olduğunu ve İslami İran'a dair herhangi bir anlayışa sahip olmadığını da ortaya çıkardı.

İran'ın tarihi ve mevcut İslami düzeni, Azerilerin muhtemelen İran sistemindeki en entegre ve en iyi barındırılan etnik grup olduğunu ortaya koyuyor.

Tüm devlet düzeylerinde İslami İran'ın seçim bölgesinin çekirdeğini oluşturuyorlar.

İran'ın etnik Azeri liderliği, Şah İsmail Hatayi, Şehid Mustafa Çamran, Rahim Safevi, Ayatullah Cafer Subhani ve İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamenei gibi liderleri içeriyor.

Bu nedenle, İslami İran'a karşı sözde stratejisinin en son Siyonist sunumu, yerleşimci-sömürgeci varlığın hiçbir şekilde gerçek bir stratejisi olmadığı gerçeğini ortaya koyuyor.

İslami İran'ın bölgede artan nüfuzuna gelişigüzel bir şekilde tepki vererek sadece saman çöpüne sarılıyor.

Savaşta olduğu gibi jeopolitikte de plan yapmazsan başarısız olursun.

Görünüşe göre Siyonist İsrail'in yaptığı da tam olarak bu.

İsrail'in en son aleni dikkat çekici faaliyetleri, muhtemelen İran'ın apartheid rejimi üzerindeki baskısını Suriye, Gazze ve Lübnan üzerinden artırmasıyla sonuçlanacak.

Tahran artık İsrail'in hatalı oyun planını görebilecek ve buna göre hareket edebilecek.

Tahran'ın, düşmanlarının geleceği olmayan, geçmişe takılıp kalan aptallardan oluştuğunu görmekten memnun olduğunu söylemek abartı olmaz!

Crescent International

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar