33950.jpg

"Tekfirci düşünce suç sayılsın"

"Irak dış işleri bakanı İbrahim Caferi bir Mısır gazetesine verdiği demecinde, Irak hükumetinin 'Tekfirci' düşüncenin suç sayılmasına ilişkin Arap birliğine teklifte bulunduğunu, bu konuda çalışmaların yapıldığını söyledi..."

18 Eylül 2015 Cuma
Irak ve Suriye'deki tekfirci terör örgütlerini besleyen, onlara insan gücü sağlayan Tekfirci selefi Vahhabi düşüncesiyle etkin mücadele yapılması hayati önem taşımaktadır.
 
Irak Dış İşleri Bakanı İbrahim Caferi bir Mısır gazetesine verdiği demecinde, Irak hükumetinin 'Tekfirci' düşüncenin suç sayılmasına ilişkin Arap Birliği'ne teklifte bulunduğunu, bu konuda çalışmaların yapıldığını söyledi.
 
İbrahim Caferi, ön yargılı veya vehm üzerine Tekfirci düşünce yapısının suç sayılması üzerine böyle bir teklifte bulunmadığını, Tekfirci düşünce üzerine örgütlenen terör saldırılarından dolayı büyük can kaypları yaşadığını vurguladı. Irak Dış İşleri Bakanı Caferi'nin özenle belirttiği gibi, eğer Tekfirci düşünce'ye karşı mücadele edilemezse, bu çarpık anlayış hızla İslam gerçeği hakkında bilgisiz olan Arap gençleri ve bu cümleden olarak Irak gençleri arasında hızla yayılacak. Irak'ın Arap Birliği'ndeki temsilcisi, daha önce de, Tekfirci düşünce'nin suç sayılması için, Arap Birliği'nin ortak karar alması teklifinde bulunmuştu. Fakat Suudi Arabistan Krallığı ile Katar Emirliği, Irak'ın bu haklı teklifine muhalefet etmişti. 
 
Irak ve Suriye iki Arap ve Müslüman ülke olarak batılı sömürgeci güçlerle bölgedeki işbirlikçi rejimlerin desteklediği, canavar ruhlu tekfirci teröristlerin katliamı ve saldırılarına maruz kalmaktadır. Batılı ve gerici Arap rejimleri ittifakı çeşitli ülkelerde yetiştirdikleri Tekfirci satılık teröristleri toplayıp, Irak ve Suriye'ye göndermiş bulunuyorlar. Bu vahşi ve kana doymaz Tekfirci teröristler Irak ve Suriye'de kadın ve erkek ile çocukları canlı canlı toprağa gömüyor, kafalarını kesiyor. Patlayıcı halkalarını boyunlarına geçirip, patlatıyor, ateşte diri diri yakıyor, kadınlara tecavüz ediyor, çocukları canlı kalkan olarak kullanıyor, kadın ve kızları köle pazarlarında satıyorlar.
 
Tekfirci teröristler Suudi krallık rejimiyle Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Amerika ve İngiltere beslemesi rejimler tarafından da askeri, silah ve maddi imkanlar ile istihbarat açıdan destekleniyorlar. Gerici ve işbirlikçi dikta Arap rejimleri, İslam ve Arap ülkelerinde İslami demokrasi ve halkçı devlet düzeninin kurulup gelişmesini önlemek için tekfirci teröristleri, İslam mezheplerine mensup topluluklar arasında ihtilaf çıkarmak, etnik ve mezhep savaşları ateşini körüklemekle görevlendirilmişlerdir. 
 
Bunların karanlık amacı gereği, Irak'ın etnik ve mezhep temelinde 3 bölgeye bölüp parçalamak için Musul'u IŞİD-Baas partisi kalıntısı hunhar teröristlere işgal ettirdiler. Suriye'de de Rakka bölgesi, IŞİD Tekfirci teröristlerce işgal edildi. Irak ve Suriye'deki Tekfirci terör örgütlerine muhalefet eden, Selefi Vahhabi çarpık düşünceyi reddeden Şii Müslümanlarla Aleviler başta olmak üzere Sünni Müslümanlarla Hıristiyanlar ve diğer dinlere mensup masum insanları topluca katlediyorlar.
 
 
IŞİD ve diğer Tekfirci teröristlere son model arabalar ve silahlar gökden inmedi..!?
 
Arabistan'daki kücük bir kabile olan Suudi Krallığı, bu ülke halkına Tekfirci Selefi Vahhabi düşünceyi dayatmakla kalmayıp, Afganistan ve Pakistan'dan tutun, Irak ve Suriye ile Yemen, Libya, Nijarya'ya kadar, çeşitli adlar altında Tekfirci terör örgütlerini kurdurup, petro dolaylarıyla beslemektedir. Tekfirci teröristleri eğitip, bir ülkeden başka bir ülkeye taşımak, bu gurupların tek başına yapacakları bir şey değildir. Irak ve Suriye komşusu ülkeler, IŞİD ve diğer Tekfirci teröristlerin bu ülkelere geçişlerini sağlıyorlar. IŞİD ve diğer Tekfirci teröristlerin son model arabaları ve silahları, gökten indirilmedi. Komşu ülkelerin yardımıyla bu arabalar, askeri teçhizat, uydu bağlantıları, muhabere teçhizatıyla donatıldılar.
 
 
Defalarca kimyasal silah kullanan Tekfirci teröre bu kimsayal silah ve hammaddeyi kim temin etti?
 
Tekfirci teröristler Irak ve Suriye'de defalarca askeri güçlerle sivil insanlara kimyasal silahlarda kullandılar. Tonlarca kimyasal silahlar ve bombalar yapımında kullanılan kimyasal ham maddelerde Irak ve Suriye komşusu ülkelerden temin edildi.
 
 
Tekfirci terör bir gün kendini himaye edene de geri dönecek, bir bumerang gibi
 
Tekfirci düşünce ve anlayış, islam ümmetini içinden yaralayan sapık bir akımdır. Amerika politikaları doğrultusunda Suudi krallık rejimiyle Katar, tekfirci teröristleri beslemekte ve bu şekilde İslam ümmetiyle İslam ülkelerini zayıflatmaya çalışıyorlar. Elbette Tekfirci terörizm Amerika ve Batılı müttefiklerinin sinsi emelleri doğrultusunda bir gün Arabistan'ı da vurup parçalayacak. 
 
 
İRİB
 
 
 
 
 
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar