46211-page.jpg

Uygun olmayan sorular!

Tamam, Batı bizden nefret ediyor. Peki, biz bizden nefret ediyor muyuz, etmiyor muyuz? ‘Evet'çilerin ‘hayır'cılardan nefreti, Batı’nın Türkiye'den nefretini sollamıyor mu? Yıllardır AB'ye girmek için can atanlar, çakma Avrupa karşıtlığı üzerinden neyden nemalanmayı hesap ediyorlar? Libya, Mısır, Suriye, Rusya ve Mavi Marmara da ıslanan bizler, Hollanda'da da ıslanmayacağımıza nasıl inanalım?

14 Mart 2017 Salı
İNTİZAR - 16 Nisan 'başkanlık referandumu cihadı'na nasıl katkı sunabilirizin ötesinde, kafamda ‘batıl', ‘şirk' ve ‘haince' kokan soru ve endişelerim var! ... Bu ‘batıl', ‘şirk' ve ‘haince' kokan soru ve endişelerimi giderecek cevaplar istiyorum! ... Bu cevaplara vakıf olmadan, ‘cihad'a iştirak etmemiş, ‘cihad'tan nasibimi almamış ve 'cihad'ın sevabına nail olmamış olurum! ...
 
Sorularımıza cevap vermeyenler, bu konuda günahkâr olmamıza vesile olacaklar. Günaha girmemize sebep oldukları için onlar da günahkâr durumuna düşmüş olcaklar! ... 
 
Şimdi tüm bu 'haince' soru ve endişelerimize bağırıp çağırmadan; 'o endişesini duyduğunuz ülkenin şahlanışı' adına, 'referandumda 'evet' çıkacağına dair hadis olduğuna inanılan din' adına, "başkanlığı kendisi için değil, ülkenin geleceği için istiyorum" diyen Reis adına, 'Avrupa bu sefer yandı bitti inancı' adına, 'tüm dünyanın bizi kıskandığı icraatlar'ın devam etmesi adına, '16 Nisan da ‘evet'in çıkması durumunda ülkede kaos ve istikrarsızlığın biteceğine duyulan inanç' adına, 'başkanlığın gelmesi halinde, Türkiye'nin önünün artık kesilemeyeceği şuuru' adına, '16 Nisanı 17 Nisana bağlayan gecenin sabahı ülkenin bağımsız olacağı inancı' adına, 'bizi hain olmaktan kurtarma ve o ‘şanlı cihad'a destek veren bireyler yapma' adına makul cevaplar verin! ... Aksi halde bizi, sizin hakkınız da kötü düşünen ve günaha girmeye sevk edenler olursunuz! ...
 
 
Yurtdışında miting yapma yasağını getiren Ak Parti mi değil mi? Bu yasa 2008'de Ak Parti tarafından getirilmedi mi?
 
Türkiye'de sayıları 3 milyonu geçen Suriyeli olmasına rağmen, Esad'ın bir bakanı Türkiye'de miting yapabilir mi? İhtimal veriyor musunuz?
 
Hollanda'da olayların vuku bulduğu Rotterdam şehrinin belediye başkanı faşist ve kâfir biri mi, yoksa Ahmad Aboutaleb adında Müslüman biri mi? 
 
AB vatandaşı olmayanların Avrupa'da seçim çalışması yapmasının yasak olduğunu Ak Parti yetkilileri bilmiyor mu? 
 
Bu Belediye Başkanı olaylardan önce referandumla ilgili mitinge izin verilmeyeceğini belirtti mi, belirtmedi mi? Ak Parti yasağı biliyorsa yasağa uymamasının amacı ne idi? Amaç mağduriyet algısı yaratmak olabilir mi? 
 
2013'te Kılıçdaroğlu'nun buna benzer olayı yok muydu? Kılıçdaroğlu Avrupa'dan geri çevrildiğinde Ak Partili bakanların neler dediklerini hatırlıyor muyuz? Kılıçdaroğlu CHP ve Türkiye'yi daha fazla rezil etmemek için Türkiye'nin toprakları dışında siyaset yapmamalı diyen Bekir Bozdağ ve Hüseyin Çelik değil miydi?
 
2004'te Kıbrıs meselesi ile ilgili Annan Planı ve Rauf Denktaş'ın başını çektiği olayda, Erdoğan'ın resmi bir ziyaret için Japonya'ya gitmeden önce Uçak'ta gazetecilere ne buyurmuştu? Rauf Denktaş için, "miting yapılacaksa Kıbrıs'ta yapsın" demedi mi? 
 
Başbakan Binali Yıldırım 6 Martta televizyon ekranında Martın 14'ünden önce Hollanda'da bir etkinlik mümkün gözükmüyor dememiş miydi?
Kendisi bunu söylemesine rağmen neden gidildi? Mavi Marmara gemisini bile bile neden gönderdilerse, bunu da o sebeple göndermiş olabilirler mi?
 
YSK'nın 15 Şubat 2017 tarihli, Nisan 2017'de yapılacak referandum ile ilgili yasakları belirleyen 109 sayılı kararında, yasanın 94 maddesi hatırlatılmıyor mu? Bu yasa hükmüne göre, halk oylaması süresince yurtdışında açık yerlerde ve gümrük kapılarında sözlü propaganda yapılmayacağı hükmünü Ak Partililer bilmiyorlar mı? 
 
Hollanda uçakla gelecek bakana gelme diyorsa, kadın bakanı kara yoluyla göndermek neyin nesi oluyor? 
 
Hollanda yetkilileri, bakanlara "bizim burada seçim var, seçim bittikten sonra gelin" diyorlar mı, demiyorlar mı? Hükümet ısrarla biz bu hafta geleceğiz diye tehdit ediyor mu, etmiyor mu?
 
Hollanda bakanın uçağına iniş izni vermezken, Rotterdam Valisi Türk Konsolosluğu'na başka kimse bekliyor musunuz diye soruyor mu, sormuyor mu? 
 
Böyle bir şey varsa, Türk Konsolosluğu Almanya'dan bayan bakanın geleceğini söylüyor mu, söylemiyor mu? 
 
Bakanın geleceği saklanıyor mu, yoksa saklanmıyor mu? 
 
Kanuni olarak izin verilmeden, herhangi bir diplomatik görevlinin yabancı topraklar da bir dokunulmazlık hakkı bulunuyor mu, bulunuyor mu? 
 
Aşırı sağcı ve faşist Hollandalı siyasetçi wilders bu olaylar sebebiyle seçimlerde daha fazla oy alacak mı, almayacak mı? 
 
 
Bu olaydan sonra Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşları elde ettikleri birçok avantajı kaybedecekler mi, kaybetmeyecekler mi? 
 
Hollanda'da yaşayan Türkler Türkiye'ye dönecekler mi, dönmeyecekler mi? 
 
Hollanda'da yaşayan vatandaşlar, Türkiye'ye dönmeleri halinde, devletten yardım, vergiden indirim ve kira yardımı alabilecekler mi, alamayacaklar mı? 
 
 
Tamam, Batı bizden nefret ediyor. Peki, biz bizden nefret ediyor muyuz, etmiyor muyuz? 
 
‘Evet'çilerin ‘hayır'cılardan nefreti, Batı'nın Türkiye'den nefretini solluyor mu, sollamıyor mu? 
 
Ak Partili milletvekili Kocabıyık'ın; “Almanya ve Hollanda'ya, evet oylarını iki puan artırdığı için teşekkür ederiz” demesi neyi izah ediyor? 
 
Kılıçdaroğlu olunca Türkiye'yi rezil etmemeye davet edenler, kendileri olunca neden rezil bir durumu kahramanlık gibi pazarlıyorlar? O zaman neden Avrupa'ya gider yapmayıp, şimdi atar yapıyorlar? 
 
Yıllardır Avrupa Birliği'ne girmek için can atanlar, çakma Avrupa karşıtlığı üzerinden neyden nemalanmayı hesap ediyorlar? 
 
Birçok Hollanda menşeli şirket Binali Yıldırım'ın oğluna aitken, oğul Yıldırım bu ticari ilişkileri kesmeden, atar yapmanın ne önemi olabilir? 
 
 
Libya, Mısır, Suriye, Rusya ve Mavi Marmara'da ıslanan bizler, Hollanda'da da ıslanmayacağımıza nasıl inanalım?
 
 
Bahir Aydın
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar