7815-cats.jpg
  • Anasayfa» 
  • Analiz»
  •  Kaşıkçı ve Yemenli çocuklar arasındaki dünyanın iki yüzlülüğü

Kaşıkçı ve Yemenli çocuklar arasındaki dünyanın iki yüzlülüğü

Peki, dünya gerçekten bu kadar iki yüzlü mü? Yoksa şer güçleri tarafından kontrol edilen medya, gerçekleri dünyanın gözü önünden uzak mı tutuyor? Arap ve İslam ülkelerindeki Müslümanlar, Yemen halkının çektiği acıları gerçekten fark etmiyor mu? Yoksa bu savaşın Beytullah'ı Yemen halkından kurtarmak için düzenlenen bir Sünni - Şii savaşı olduğu yalanları ile basiretleri mi bağlandı?

27 Ekim 2018 Cumartesi

İNTİZAR - Yahudi “Haaretz” gazetesinin yayınladığı bir rapora göre, Yemen savaşında aylık 5 milyar dolar değerinde devasa bir harcama yapan Suudi Arabistan, Yemen'e karşı 100 binden fazla hava saldırısı düzenledi. Ancak bugün, saldırı güçlerinin Yemen'den nasıl çıkacağı, Riyad ve müttefiklerinin gündemindeki en önemli sorulardan biri haline geldi.

Hukuk Merkezi tarafından yürütülen İstatistiklere göre, Yemen savaşı başladığı günden bu yana arkasında 3057'den fazla şehit çocuk bıraktı. Yaklaşık 2869 çocuk ise, Koalisyon Birliği tarafından düzenlenen hava saldırıları yüzünden yara aldı. İnsan Hakları Bakanlığı'nın, Yemen'e karşı uygulanan abluka yüzünden verilen sivil kurbanlar hakkında yayınladığı istatistikler ise, kuşatmanın sonucu olarak 247 binin üzerinde çocuğun çeşitli sebeplerden dolayı hayatını kaybettiğini doğruladı.

Aynı şekilde Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) konu hakkında yayınladığı raporunda, Yemen'de abluka ya da doğrudan sivillere düzenlenen bombalı saldırılar nedeniyle her on dakikada bir çocuk ölümünün kaydedildiği bilgisine yer verdi. Geçtiğimiz eğitim yılının sonunda hazırlanan raporlar, Yemen'de yaklaşık 4 buçuk milyon çocuğun okula gidemediğini gösterdi.

Ne var ki, bu savaş yüzünden hayatını kaybeden çocukların sayısının büyüklüğü ve hayatta kalan çocukların geleceklerinin yıkılması, dünya kamuoyunu harekete geçirmek için yeterli olmadı. Çünkü bu gerçekleri görmezden gelmek için Suudi Arabistan'dan milyar dolarlar alan medya, başka bir konuya odaklanmış durumda.

Tam da bu noktada dünya medyası, Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki konsolosluğunda bir gazeteciyi öldürerek işlediği suç ile çalkalanmakla meşgul. Belki de asıl istenen şey, özellikle de Suudi Arabistan'ın, Yemen savaşında elindeki nakit para stokunun büyük kısmını tükettiği bu dönemde, yeni Ortadoğu'nun kurulmasının üçüncü aşamasının tamamlanması için Kaşıkçı'nın, Tunus'ta kendini ateşe vererek Ortadoğu'da halk ayaklanmalarının düğmesine basan Muhammed Buazizi'ye- dönüştürülmesidir.

Medyanın tüm bu yaygarası, ortak çıkarları elde edebilmek üzere taraflara karşı uygulanan kışkırtma eylemleridir. Gel gelelim ki bu kampanya, insan hakları terimlerine hiçbir şekilde yer vermiyor. Koalisyon güçleri hala Yemen halkına boğucu bir kuşatma uygular, "F-16" savaş uçaklarının sivil bölgelere düzenlediği saldırılar yüzünden evlerinden kaçmak zorunda kalan 3.3 milyon Yemenli hala evsiz, okullar ve hastanelerin yıkıntılar hala görünüyor ve hatta cesetler ailelerine bile teslim edilmedi. Hal böyle iken, insan hakları savunucularının nereye kaybolduğu merak konusu.

Tüm dünyada insan ve hayvan haklarının korunması için şarkılar söylenirken, Yemen için insan hakları söylemlerinin kamuoyunda yer almayışı ve Müslüman halkların Yemen halkı ile hiçbir dayanışma içinde girmeyişi gerçekten üzücüdür. Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan rakamlara göre, Yemen'de 21 milyondan fazla insan - yani nüfusun yüzde 82'si- insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Bunların arasından 7 milyon kişi ise, açlıkla mücadele ediyor.

Peki, dünya gerçekten bu kadar iki yüzlü mü? Yoksa şer güçleri tarafından kontrol edilen medya, gerçekleri dünyanın gözü önünden uzak mı tutuyor?

Arap ve İslam ülkelerindeki Müslümanlar, Yemen halkının çektiği acıları gerçekten fark etmiyor mu? Yoksa bu savaşın Beytullah'ı Yemen halkından kurtarmak için düzenlenen bir Sünni - Şii savaşı olduğu yalanları ile basiretleri mi bağlandı?

Bu noktada, şer güçlerinin engellediği gerçeklerin ortaya çıkarılması, yurt dışındaki dürüst ve onurlu hukukçular ile gazetecilerin boynunun borcudur.

Allah Yemen'i bu düzenbazların oyunlarından kurtarsın ve Yemenlilerin kanlarını korusun.

Eymen Muhammed Kaid
Kaynak: Ensarullah
Çeviri: Merve Soydaş
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar