2017112021445619_466r30f74d0nptsehooengge611.jpg

Seyyid Nasrallah şehitlerin intikamını alacaktır

Seyyid Hasan Nasrallah da diyor ki, cevap geliyor! Bu cevap sarsıcı olacaktır! İsrailliler bundan emin olmalıdır, çünkü bu adam söylediğini yapar. Seyyid Hasan Nasrallah bu cevabın çok yakın olacağını söyledi. Sayılı birkaç günün meselesidir bu. Savaş kararı verilmiştir. Cevap kararı verilmiştir.

27 Ağustos 2019 Salı

İNTİZAR - Bismillahirrahmanirrahim... Sevgili izleyiciler, bu haftaki özel programımıza hoş geldiniz. Bu haftanın müstesna bir hafta olduğunu söyleyebiliriz çünkü bölge kaynıyor. İsrail Suriye'ye, Irak'taki Haşdi Şabi'ye ve Lübnan'a saldırdı. Seyyid Hasan Nasrallah'ın Pazar günü gerçekleştirdiği konuşması ise şok etkisi yarattı. Bu konuşma kelimenin tam anlamıyla tarihi bir konuşmadır. Çünkü Seyyid Hasan Nasrallah, İsrail için Lübnan'da zamanın 2000 yılından öncesine göre değiştiği ve bir daha asla eskisine dönmeyeceğini söyledi. Bundan daha da tehlikelisi, İsraillilerin Hizbullah'tan helak edici bir cevap beklemesi gerektiğini dile getirdi. Yani Nasrallah, “Biz Irak'ta Haşdi Şabi'ye karşı yapılanların tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz. İsrail uçaklarının Lübnan hava sahasını dilediği gibi ihlal etmesi gibi şeylere izin vermeyeceğiz” diyor.

Seyyid Hasan Nasrallah konuşmasında önemli bir nokta üzerinde durdu. İsrail'in iki uçak gönderdiğini belirten Hasan Nasrallah, bu iki uçağın Lübnan'a karşı saldırgan bir duruş sergilemek için gönderildiğini ifade etti. Büyük bir hedef için geldiler. Bu hedef açıklanmadı ancak, bu uçakları güney banliyölerinde gördüğümüzü, onlardan biri binaların üzerinde hareket ettiğini ve belki de onu Lübnanlı gençler tarafından taşlar ile düşürüldüğünü söylüyoruz. Yani, bunun bu suikast eylemi olduğunu söyleyemeyiz. Ancak şunu açık bir şekilde söyleyebilirim ki, Lübnan ve özellikle de Hizbullah Lübnan hava sahasını delen her türlü uçağı düşürecektir.

Daha da önemlisi, İsrailliler Suriye'nin güneyinde üç evladımızı öldürerek şehid etti. Nasrallah buranın, Ne Kudüs ne Hizbullah ne Kudüs gücü ne kasım Süleymani'nin üssü olmadığını, Suriye'nin güneyindeki evlatlarımız evleri olduğunu belirtti. İsrail uçakları evlerini bombalayarak üç evladımızı öldürdü. Seyyid Hasan Nasrallah onların Suriye'de öldürüldüğünü ve Lübnan'da cevap verileceğini söylüyor. Sadece Şeba Çiftlikleri'nde değil tüm Lübnan sınırında cevap verilecektir. Netanyahu, “İsrailli vatandaşlar El-Celile'de bir cevap olmayacağı konusunda rahat ve emin olmalılar” diyor. Seyyid Hasan Nasrallah da diyor ki, cevap geliyor! Bu cevap sarsıcı olacaktır! İsrailliler bundan emin olmalıdır, çünkü bu adam söylediğini yapar. Netanyahu oyunun kurallarını çiğnedi. Hizbullah'ın cevap vermeyeceğini zannediyor. Irak'taki Haşdi Şabi'ye yapılanlara karşı Hizbullah'ın sessiz kalacağını zannediyor.

Bir ayda en az dört ya da beş kez saldırı düzenledi. Seyyid Hasan Nasrallah tek bir cümle ile cevap verdi: “Irak'ta yaşanan senaryonun Lübnan'da tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz!” Bu, tam manasıyla açık bir ifadedir. Bu cevap bir gün, iki gün, üç ya da dört gün sonra olabilir. Uygun zaman ve mekânda bu iş biter. Seyyid Hasan Nasrallah bu cevabın çok yakın olacağını söyledi. Sayılı birkaç günün meselesidir bu. Savaş kararı verilmiştir. Cevap kararı verilmiştir. Seyyid Hasan Nasrallah, bu konuda çok açık konuştu. Bu karar, İsrailliler ve Amerikalılar için değil, Hizbullah'ın evlatlarının şehit edildiği için verilmiştir.

Ben Seyyid Nasrallah'ın konuşmasında ilk kelimeden son kelimeye kadar yeni bir aşamada olduğumuzu işittim. İsrailliler ve Netanyahu bu yeni aşamayı Lübnan, Suriye ve Irak'ta evlatlarımızın kanını akıtarak kazanmak istiyor, ancak hayır! Seyyid Hasan Nasrallah buna asla izin vermeyecektir. Irak'taki Haşdi Şabi'nin bu savaşa gireceğini uzak tutmuyoruz. Aynı şekilde Hamas ve İslami Cihad hareketlerinin de bu savaşa girmesi olasılığını uzak tutmuyoruz. Onlar bu düşman karşısında hazır olduklarını ve cevaba katılacaklarını söylüyorlar. Bu Hamas ve İslami Cihad tarafından bildiri ile yayınlandı. Aynı şekilde

Suriyeliler de vardır. Bu düşman Suriyelilerin de düşmanıdır ve cevap vermeleri gerekir. Suriye'den, Irak'tan ve Hizbullah'tan cevap verilecektir. Ancak kuşkusuz Hizbullah kesinlikle cevap verecektir. Seyyid Hasan Nasrallah kesinlikle cevap verecektir. Lübnan hava sahasını delen ve dilediği gibi bombalayan İsrail uçakları aynı şeyi bir daha asla yapamayacaktır. Buna bir daha asla izin verilmeyecektir. Allah'a yemin olsun ki, Nasrallah sözünün eridir. Çünkü bu yaptıkları Lübnanlıların egemenliğinin ve onurunun çiğnenmesidir. Diyor ki, aç kalırız ama bağımsızlığımızı, izzetimizi, onurumuzu bırakmaz vatanımızı, geleceğimizi ve bağımsızlığımızı savunuruz. Bu sözcükleri İsrail ile normalleşen Arap liderlerden de duymalıydık. Filistin'i ve topraklarını sattılar, petrollerini Trump'a ve Netanyahu'ya veriyorlar. Allah'a yemin olsun ki, Seyyid Hasan Nasrallah bunun cevabını verecek intikamını alacak bir adamdır. Bu intikam çok büyük olacaktır. Sadece Şeba Çiftliklerinin ihlali değildir. Bu angajman kurallarının ciddi bir ihlalidir.

2006 yılında gerçekleşen Temmuz savaşından beri ilk defa İsrail Lübnan hava sahasını bu kadar açık bir şekilde ihlal etmiştir. Bu durum ne istikrar ne de turizm sezonu dinlemez. Bu size karşı saldırıdır, turizm sezonu ile ne ilgisi var? Ben ilk sekiz ay Lübnan'daydım. Ne turizm vardı ve kimse ne Suudiler ne Körfezliler vardı. Onlar Hizbullah ve Lübnanlılar arasında fitne çıkarmak istiyor. Seyyid Hasan Nasrallah çok çok açık bir şekilde konuştu. Siz Pompeo ile Trump ile konuşuyorsunuz da, niçin Lübnan'a yapılan bu saldırıyı engellemiyorsunuz? Başbakan Saad Hariri Washington'daydı. Lübnan'a düzenlenen saldırıyı kınadığını ve Güvenlik Konseyine gittiğini söyledi. Bu saldırıyı kınamak değil acı bir cevap vermek gerekiyor. Gazze Şeridinde, Hamas Hareketi ve İslami Cihad, füzelerle İsrail'in saldırılarına cevap veriyor. Bu çok basittir.

Netanyahu, Suriye'ye bu saldırıyı kendilerinin düzenlediğini ve Lübnan'a saldırdıklarını kabul etti. Bu açık bir itiraftır. Lübnan ya da Suriye bu saldırıları başlatmadı. Onlar Arapların bu saldırılara cevap vermeyeceğini zannediyor. Allah'a yemin olsun, Seyyid Hasan Nasrallah cevap verecektir. Allah'a yemin olsun bu cevap sarsıcı olacaktır. İsraillilerin önümüzdeki günlerde uykuları kaçacaktır. Hepsi Seyyid Hasan Nasrallah'ın konuşmalarını takip ediyor. Bu adam, bir şeyi söylüyorsa yapar. Bu adam cevap vereceğiz diyorsa, cevap verir. Bu adam onlarda uyku, rahat ve istikrar bırakmayacağız diyorsa bunu yapar. Gerçek budur. Nasrallah El-Menar kanalına verdiği röportajda, eğer bize saldırırlarsa cevap veririz” dedi. Şimdi onlar saldırdı, saldırıyı kabul ettiler. Onlar bu savaşın fitilini ateşlediler ve sonuçlarına katlanacaklar. Savaş olduğunda, Yemen'deki Ensarullah, Hamas, İslami Cihad ve belki de diğer Filistinli gruplar katılacaktır. Haşdi Şabi meydana çıkacaktır, cevap verecek ve intikamını alacaktır. İsrail ateşle oynuyor. Önümüzdeki günlerin zor olacağını söyleyebilirim.

Abdulbari Atvan
Kaynak: Raialyoum
Çeviri: Merve Soydaş
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar