tumblr_njpsfaI1rg1qf8f71o1_1280.jpg
  • Anasayfa» 
  • Analiz»
  •  ABD-Çin savaşına doğru! Küresel totaliter sistemin oluşturduğu “Tek Dünya Devleti”

ABD-Çin savaşına doğru! Küresel totaliter sistemin oluşturduğu “Tek Dünya Devleti”

Çin ve ABD'nin tam ve sınırsız savaşı bir trajediden daha fazlası olacaktır. Bildiğimiz haliyle medeniyetin sonu olabilir. Bill Gates ve üstleri gibi karakterlerin ortaya çıkarmaya çalıştıkları şey bu mu? Böyle bir çatışmanın küllerine acımasız distopik “Sıfırlama” getirmeyi mi planlıyorlar?

8 Eylül 2020 Salı

ABD-Çin savaşına doğru! Küresel totaliter sistemin oluşturulduğu “Tek Dünya Devleti”

Bu, 1941'deki Hitler-Stalin büyük savaşının bir versiyonu mu?

İNTİZAR - Dünyanın dört bir yanındaki günlük manşetlerin ayrıntılarından bir adım geriye gidersek ve daha geniş kalıpları anlamaya çalışırsak, son üç yıl veya daha uzun süredir dünya jeopolitiğini tanımlayan; baskın, dinamik, en zorlu iki güç arasında gerçek bir düzensiz çatışmanın ortaya çıkmasıdır: Çin Halk Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri. Giderek artan bir şekilde, bazı çok karanlık küresel ağlar, 1939-1945 Dünya Savaşlarının güncellenmiş bir versiyonu şeklinde görünen bir şeyi yönetiyor gibi görünüyor. Büyük politika değişiklikleri elde etmek için periyodik olarak savaş kullanan güçler. 

II. Dünya Savaşı, Egemen –Gizli- Güçler (PTB) adına, City of London ve Wall Street çevreleri tarafından, Rusya ve Almanya gibi iki büyük engeli aşmak için düzenlenmiştir. Anglo-Sakson PTB'nin dünya jeopolitik satranç tahtasını kendi avantajlarına göre yeniden düzenleyebilmesi için emir verdi. Büyük ölçüde başarılı oldu, ancak küçük ayrıntı için, 1945'ten sonra Wall Street ve Rockefeller kardeşler İngiltere'nin Washington'un küçük ortağı olarak oynamasına karar verdiler. Ardından Londra ve Washington, Soğuk Savaş olarak bilinen küresel egemenlik dönemine girdiler.

Bu Anglo-Amerikan küresel kat mülkiyeti, Berlin Duvarı'nın yıkılması ve 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla 1989'da tasarım gereği sona erdi.

Bu sıralar, 1992'de Bill Clinton başkanlığının başlamasıyla, bir sonraki aşama olarak finansal ve endüstriyel küreselleşme başladı. Bununla birlikte, sadece Amerika Birleşik Devletleri'nin değil, Almanya ve AB'nin de sanayi tabanının içi boşaltılır. Yeni DTÖ'nün sağladığı ucuz iş gücü, dış kaynak kullanımı, 1990'lardan sonra Batı'da ücretleri düşürdü ve birbiri ardına endüstriyi yok etti. G.H.W.'ye giden yolda gerekli bir adımdı. Bush, 1990'da Yeni Dünya Düzeni'ne adını verdi. Bir sonraki adım, her yerde ulusal egemenliğin yıkılması olacaktır. Burada en büyük engel ABD idi.

"Arkadaşlarımızdan küçük bir yardım ..."

Uluslara bağlık borcu olmayan, sınırları aşan güçleriyle PTB için, Dünya Ticaret Örgütü'nün doğuşu ve Çin'i 2001 yılında tam üye olarak getirmeleri, bir sonraki adım olarak planlanmıştı. Bu noktada PTB, Çin'de, muhtemelen 1871-1914 arasındaki Almanya ve 1866'dan sonraki ABD hariç, tarihteki en büyük endüstriyel büyümeyi kolaylaştırdı. WTO (DTÖ) üyeliği, Apple'dan Nike'a, KFC'ye Ford ve VW'nin Çin'e milyarlar vermesine izin verdi. Ürünlerini Batı'ya ihraç etmek için ürünlerini sudan ucuz seviyelerde sattılar.

Çin'deki büyümenin en büyük gizemlerinden biri, Çin'in 2001'den sonra, önce tekstil ve oyuncak üretimi gibi daha düşük becerili sektörlerde, daha sonra ilaç sektöründe ve son olarak da elektronik montajda ve en son olarak "dünyanın atölyesi" olması noktasında izin verilmesidir. Çin'i kullanan PTB ve finans kurumlarının, küresel gündemlerini zorlamak için güçlü endüstriyel güçleri, özellikle de ABD'yi zayıflatmak istedikleri fikrine baktığımızda gizem daha da netleşiyor. Brzezinski sık sık, patronu David Rockefeller gibi ulus devletin ortadan kaldırılacağını yazdı. Çin'in ekonomide ve teknolojide giderek artan bir şekilde Washington'a rakip olmasına izin vererek, ABD'nin süper güç hegemonyasını yıkmak için araçlar yarattılar.

2012'de Xi Jinping'in Başkanlığının başlamasıyla, Çin, yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra ikinci sırada yer alan ekonomik bir dev oldu. Açıkçası bu, Anglo-Amerikalılar istememişse de, 1840'tan sonra Çin'i dize getirmek ve ekonomilerini Batı'nın mali yağmasına açmak için Afyon Savaşlarını başlatan aynı Anglo-Amerikan yaşlı ailelerin gözünde asla mümkün değildi!

Çin afyon ticaretinde yer alan aynı İngiliz bankası, Hong Kong ve Shanghai Bank (HSBC), 1865 yılında bir İskoçyalı Thomas Sutherland tarafından o zamanki Hong Kong kolonisinde kuruldu. HSBC, son yıllarda Çin'e o kadar entegre oldu ki, Laura Cha, 2011'den beri HSBC Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Cha, Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu'nun eski Başkan Yardımcısıydı ve Çin anakarası dışında Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Merkezi Hükümeti'ne bakanlık yardımcısı rütbesinde katılan ilk kişiydi. Diğer bir deyişle, İngiltere'deki en büyük bankanın Çin Komünist Partisi mensubu ve Çin hükümet yetkilisi bir yönetim kurulu üyesi vardı. Çin'in Batı parasına ve HSBC'ye erişime ihtiyacı vardı ve JP MorganChase, Barclays, Goldman Sachs gibi diğer seçkin bankalar açıkça yardımcı olmaktan çok mutluydu.

"Xi Jinping özelliklerine sahip sosyalizm ..."

Xi'nin Pekin'de ÇKP'nin sorumluluğunu üstlendiği 2012 yılına kadar söylendiği gibi, Çin "Çin özelliklerine" rağmen küreselci bir "takım oyuncusu" olmaya istekli görünüyordu. Bununla birlikte, 2015 yılında, iki yıldan biraz daha uzun bir süre görev yaptıktan sonra, Xi Jinping kapsamlı bir ulusal endüstriyel stratejiyi onayladı: Made in China: 2025. Çin 2025, Dünya Bankası ve ABD ile formüle edilen daha önceki bir Batılı küreselci belgenin, Robert Zoellick'in liderliğindeki Çin 2030 raporunun yerini aldı. Küresel teknoloji hakimiyeti için bir Çin stratejisine geçiş, küreselci PTB'nin Çin'in artık küreselcilerin kurallarına göre oynamasına güvenilemeyeceği, aksine Xi yönetimindeki ÇKP'nin Çin'i Çin yapmaya kararlı olduğu kararını tetiklemiş olabilir. Gelişmiş endüstriyel, yapay zeka ve biyo-teknolojilerde küresel lider. Yeniden dirilen bir Çin milliyetçi küresel hegemonyası, Yeni Dünya Düzeni çetesinin fikri değildi.

Çin: 2025, Xi'nin Çin'i karadan ve denizden tüm Avrasya'ya ve ötesine bağlayan küresel altyapı için Kuşak Yol Girişimi'nin güçlü savunuculuğuyla birleştiğinde, muhtemelen küreselcilere, güçlerini Çin'in küresel hegemonuna kaptırma ihtimaline tek çözüm olduğunu öne sürdü. Nihayetinde hem milliyetçi güçleri, hem ABD'yi hem de Çin'i yok edecek bir savaş olacaktı. Bu benim ulaştığım nokta ve bunun gerçekleştiğini ortaya koyacak çok şey var.

Dişe diş

Öyleyse, büyük olasılıkla 2. Dünya Savaşı askerlerin yarışından çok farklı olacaktır. ABD ve Batılı sanayi ekonomilerinin çoğu, Wuhan'da ortaya çıkan ve dünyaya yayılan bir virüse karşı tuhaf bir yanıt olarak 1930'lardan bu yana en kötü ekonomik depresyonu "kolayca" empoze ettiler. Büyük ölçüde şişirilmiş istatistiklerle bile ölü sayısı ciddi bir yıllık grip düzeyinde olmasına rağmen, politikacıların ve yozlaşmış DSÖ'nün acımasız bir kilitlenme ve ekonomik bozulma empoze etme ısrarı, geri kalan sanayiyi felç etti.

ABD genelinde ırkçı protestolar bayrağı altında iyi organize edilmiş isyan ve vandalizmin patlaması, Amerika şehirlerini 2013 Matt Damon ve Jodie Foster filmi Elysium'un şehirlerini andıran bir duruma geldi. Bu bağlamda, Pekin'den gelen Washington karşıtı söylem, sözde “Kurt Diplomasisi” kullanımında keskin bir ton aldı.

Washington'un Houston'daki Çin Konsolosluğunu kapatmasının ardından Chengdu'daki ABD Konsolosluğu'nun kapatılması sonrasında her iki taraf da söylemlerini artırdı. ABD'de yüksek teknoloji şirketleri yasaklanıyor, Güney Çin Denizi'nde ABD'nin askeri güç gösterileri ve Tayvan yakınlarındaki sular her iki tarafta da gerginliği ve söylemi artırıyor. Beyaz Saray, WHO'yu Pekin ajanı olmakla suçlarken, Çin ABD'yi kasıtlı olarak ölümcül bir virüs yaratmakla ve onu Wuhan'a getirmekle suçluyor. Çin devlet medyası, Black Lives Matter bayrağı altında Amerika'da şiddetli protestoların patlamasını destekliyor. Adım adım olaylar dramatik bir şekilde artıyor. ABD şehirlerindeki protestoları yöneten ABD'nin kendine has Marksistlerinin birçoğunun, Bob Avakian'ın ABD'deki Maoist kökenli Devrimci Komünist Partisi gibi Pekin ile bağları var.

"Sınırsız savaş"

Bu koşullar altında, ne tür bir tırmanma olasılığı var? 1999'da Çin Halk Kurtuluş Ordusu'ndan iki albay, Qiao Liang ve Wang Xiangsui, PLA Press ile Unrestricted Warfare adlı bir kitap yayınladı. Qiao Liang, PLA Hava Kuvvetlerinde Tümgeneralliğe terfi etti ve Ulusal Güvenlik Politikası Çalışmaları Konseyi'nin genel sekreter yardımcısı oldu. İkili, çalışmalarını 2016 yılında güncelledi. Bu, üst düzey Çin askeri stratejisine bir pencere açıyor.

1991'de Irak'a karşı yürütülen Çöl Fırtınası Operasyonu savaşının ardından yayınlanan ABD askeri doktrinini gözden geçiren Çinli yazarlar, ABD'nin kaba askeri güce ve konvansiyonel askeri doktrine aşırı bağımlılığı olarak gördüklerine işaret ediyorlar. “Sorunları teknoloji açısından gözlemlemek, ele almak ve çözmek tipik bir Amerikan düşüncesidir. Avantajları ve dezavantajları tıpkı Amerikalıların karakterleri gibi çok belirgindir".

“Askeri tehditler, artık ulusal güvenliği etkileyen ana faktörler değildir… Bu geleneksel faktörler, kaynakları kapmak, piyasalar için rekabet etmek, sermayeyi kontrol etmek, ticari yaptırımlar ve diğer ekonomik faktörlerle giderek daha fazla iç içe geçmektedir. Hatta bu faktörler ikincil hale geliyor. Bir ulusun veya ulusların politik, ekonomik ve askeri güvenliğini tehdit eden yeni bir model oluşturuyorlar... İki yazar, yeni savaş biçimini, "politik, ekonomik, diplomatik, kültürel ve psikolojik alanların yanı sıra kara, deniz, hava, uzay ve elektronik alanlar." olarak tanımlıyor. 

Çin'in web sitelerini hacklemeyi, finansal kurumları hedeflemeyi, terörizmi, medyayı kullanmayı ve önerilen yöntemler arasında kentsel savaş yürütmeyi kullanabileceğini öne sürüyorlar. Çinli kuruluşların New York Times'a ve diğer ana akım ABD medyasına Çin'in olumlu görüşlerini dile getirmek için milyonlarca reklam geliri ödediğine dair son ortaya çıkan açıklamalar buna bir örnektir. Benzer şekilde, Çinli vatandaşın ABD'nin en büyük kamu emeklilik fonu olan ve riskli Çin hisselerine milyarlarca dolar akıtan CalPERS'ı yönetmesi için manevra yapmak veya New York Borsasını ABD muhasebe şeffaflığına bağlı kalmadan düzinelerce Çin şirketini listelemeye ikna etmek, ABD'nin mali kırılganlığını artırıyor.

Tüm bunlar, Çin ile ABD arasında nasıl bir savaşın olabileceğini gösteriyor. Düşmanı rahatsız eden hiçbir şeyin sınır dışı olmadığı asimetrik savaş veya sınırsız savaş olarak adlandırılabilir. Qiao'ya göre, "Sınırsız savaşın ilk kuralı, hiçbir kuralın yasak olmamasıdır." Cenevre Sözleşmeleri yoktur. İki Pekinli yazar, bu düzensiz savaşın, ulusun siyasi güvenliği , ekonomik güvenliği, kültürel güvenliği ve bilgi güvenliğine yönelik saldırıları içerebileceğini ekliyor. ABD ekonomisinin, temel antibiyotiklerden askeri açıdan hayati önem taşıyan nadir toprak minerallerine kadar her şey için Çin'in tedarik zincirlerine bağımlılığı, kırılganlığın yalnızca bir alanıdır.

Çin kendi tarafında ticaret yaptırımlarına, finansal kesintilere, biyoterör saldırılarına ve petrol ambargolarına karşı savunmasız durumdadır. Bazıları, yakın zamandaki çekirge salgınının ve Çin'in temel gıda kaynaklarına yapılan Afrika Domuz Gribi tahribatının yalnızca doğal bir durum olmadığını öne sürdü. Değilse, muhtemelen ABD-Çin sınırsız savaşının beyan edilmemiş bir biçiminin derinliklerinde yaşıyoruz. Çin'deki Yangtze Nehri boyunca, dev Three Gorges Barajı'nı tehdit eden ve Wuhan'ı ve diğer büyük Çin şehirlerini sular altında bırakan ve milyonlarca dönümlük kilit ekili araziyi harap eden, son zamanlardaki aşırı sellerin tamamen mevsimsel olmaması olabilir mi?

Çin ve ABD'nin tam ve sınırsız savaşı bir trajediden daha fazlası olacaktır. Bildiğimiz haliyle medeniyetin sonu olabilir. Bill Gates ve üstleri gibi karakterlerin ortaya çıkarmaya çalıştıkları şey bu mu? Böyle bir çatışmanın küllerine acımasız distopik “Sıfırlama” getirmeyi mi planlıyorlar?

F. William Engdahl
Çeveri: Zehra Bilgin
Global Research

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar