d6d1a5db-f244-46cf-bcf1-7f421c2d36fb.jpg
  • Anasayfa» 
  • Analiz»
  •  Siyonist İsrail, İran'ın en iyi bilim adamına düzenlenen suikastın baş şüphelisi

Siyonist İsrail, İran'ın en iyi bilim adamına düzenlenen suikastın baş şüphelisi

Üç ABD yetkilisi, Dr. Fakhrizadeh suikastının arkasında İsrail'in olduğunu söyledi. New York Times Cuma günü yaptığı açıklamada,” bir Amerikalı yetkili — diğer iki istihbarat yetkilisiyle birlikte — Dr. Fakhrizadeh'e yapılan saldırının arkasında İsrail'in olduğunu söyledi."

28 Kasım 2020 Cumartesi
İNTİZAR - İran'ın en iyi bilim adamı ve fizikçisi Dr. Muhsin Fakhrizadeh bugün (Cuma) Tahran'ın dışında suikaste kurban gitti.
 
Arabası teröristler tarafından pusuya düşürüldü. Ciddi şekilde yaralandı ve hastaneye kaldırıldı, ancak yaralarına yenik düştü.
 
Nükleer bilimci ve fizikçinin suikastı küresel kınamalar yaratsa da, bu son suç eyleminin arkasında Siyonist İsrail'in olduğuna inanılıyor.
 
Press TV, "Tahran'nın Absard'a bağlı Damavand İlçesinde gerçekleşen bu çok yönlü saldırı, bir dizi saldırganın yaptığı en az bir patlama ve küçük bir yangın içeriyor" açıklamalarında bulundu.
 
Fars Haber Ajansı'ndan alıntı yapan Press TV, Dr. Fakhrizadeh'in İran Savunma Bakanlığı'nın Savunma İnovasyon ve Araştırma Teşkilatı'na (SPND) başkanlık ettiğini söyledi.
 
Dr. Fakhrizadeh'in laboratuvarı, Covid-19 için test kitini üretmişti.
 
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsrail rejiminin Tahran İmam Hüseyin Üniversitesi'nde fizik profesörü olan Fakhrizadeh'e düzenlenen suikastta oynadığı rolün "ciddi göstergelerinin" var olduğunu söyleyerek terör saldırısını şiddetle kınadı.
 
Bir twitinde "Teröristler bugün İranlı ünlü bir bilim adamını öldürdü. İsrail'in rolüne dair ciddi belirtiler gösteren bu korkaklık, faillerin umutsuzca savaş kışkırtıcılığı yaptığını gösteriyor” dedi.
 
Dr. Zarif, uluslararası topluma, özellikle Avrupa Birliği'ne, “utanç verici çifte standartlarına son verme ve bu devlet terörü eylemini kınama” çağrısında bulundu.
 
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Nisan 2018'de yaptığı bir sunumda Dr. Fakhrizadeh'in adından defalarca bahsetmişti.
 
Siyonist varlığın 200'den fazla nükleer silahı varken, İran'ın nükleer programı hakkındaki asılsız iddiaları tekrarladı.
 
Netanyahu karanlık bir şekilde ima etti: "Bu ismi hatırlayın, Fakhrizadeh.”
 
Siyonist rejim birçok kez Dr. Fakhrizadeh'e suikast girişiminde bulundu.
 
Terörizmin bir devlet sponsoru olan Siyonist varlıklar terörist kıyafetiyle Halkın Mücahitleri Örgütü ile çalıştılar.
 
Bu küçük ama şiddet yanlısı, aşırılık yanlısı grup, Suudi Arabistan gibi ABD ve Fransa da dahil olmak üzere birçok Batı rejiminin desteğine sahiptir.
 
Tahran'dan gelen haberlere göre, saldırıda yer alan dört terörist, Dr. Fakhrizadeh'in muhafızlarıyla girdiği çatışmada vuruldu ve öldürüldü.
 
İslam Cumhuriyeti bu soruşturmayı şiddetle takip etmeli ve İran'daki suç ajanlarını ve yardımcılarını yakalamalıdır.
 
İslam devrim Muhafızları, Dr. Fakhrizadeh'in öldürülmesinin intikamını almaya yemin ederken, bu son terör eylemine karışanlara, ister yurtiçinde ister yurtdışında örnek bir ceza vermeliler.
 
BM İnsan Hakları uzmanı ve yargısız infaz özel raportörü olan Agnes Callamard, bu terör eyleminin BM Tüzüğü ve uluslararası insan hakları hukukuna aykırı olduğunu söyledi ve bu terör eylemini kınadı.
 
Bir tweet'te,"Bu suikast silahlı bir çatışmanın dışında, keyfi olarak yaşamdan mahrum bırakmayı yasaklayan uluslararası insan hakları hukukunun ihlali ve barış zamanlarında sınır dışı güç kullanımını yasaklayan BM Tüzüğü'nün ihlalidir." dedi.
- Agnes Callamard (@AgnesCallamard) 27 Kasım 2020
 
Eski İsveç Başbakanı Carl Bildt, bu suikastın, Joe Biden yönetiminin İran'la yeniden diplomasiye girmemek için düzenlediği planların bir parçası olabileceğini öne sürdü.
 
Bu arada üç ABD yetkilisi, Dr. Fakhrizadeh suikastının arkasında İsrail'in olduğunu söyledi.
 
New York Times Cuma günü yaptığı açıklamada,” bir Amerikalı yetkili — diğer iki istihbarat yetkilisiyle birlikte — Dr. Fakhrizadeh'e yapılan saldırının arkasında İsrail'in olduğunu söyledi."
 
New York Times, "Amerikalı yetkililerin" Fakhrizadeh suikastıyla İran'daki en iyi bilim insanlarına göndermek istediği "tüyler ürpertici mesajı" şöyle özetledi: "Onu yakalayabildiysek, seni de yakalayabiliriz."
 
Hatta suikast planının ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Netanyahu ve Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Salman arasında, üçlü 22 Kasım'da Neom City'de bir araya geldiğinde tartışıldığı yönünde spekülasyonlar bile var.
 
Eğer doğruysa, bu terör eylemini üç suç ortağı yaptı.
 
2010 ve 2012 yılları arasında Tahran'da, yine İran'daki Siyonist ajanlar aracılığıyla bir dizi İranlı nükleer bilim adamı öldürüldü.
 
Siyonist varlık terörist bir devlettir.
 
Crescent İnternational 
Çevri: Muhammed Şevki Bilgin
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar