1578843408.jpg
  • Anasayfa» 
  • Analiz»
  •  Terörizmle mücadele, ABD-İsrail dezenformasyon savaşı: İran çift cepheli savaşı nasıl kazanıyor?

Terörizmle mücadele, ABD-İsrail dezenformasyon savaşı: İran çift cepheli savaşı nasıl kazanıyor?

Bölge ülkeleri arasında artan İslami uyanış dalgaları ve ABD ve İsrail'in ikiyüzlü ve istikrarsızlaştırıcı rolü hakkında kamuoyunun bilgisinin gelişmesinin ortasında, ABD ve diğer Batılı ülkelerin Direniş Ekseni'ne karşı yürüttüğü yumuşak savaş etkinliğini kaybediyor.

10 Ocak 2021 Pazar
İNTİZAR - İran'da Batı destekli monarşinin çöküşüyle ​​sonuçlanan tarihi 1978 Kum ayaklanmasının yıl dönümünde bir konuşma yapan ülkenin Rehberi Seyyid Ali Hamenei, "baskıcı güçlerin" gerçekleri çarpıtmaya yönelik planlarına işaret etti ve bunun istihbarat aygıtlarının ana görevlerinden biri olduğunu söyledi. 
 
Rehber, "Dünyadaki gelişmeleri izliyorlar ve daha sonra paralarını ve tehditlerini kullanarak kendileri için olumlu olumlu olan yorumları, öne çıkan kişilerin ağızlarından ve yazılarından makale ve analiz şeklinde veriyorlar" dedi. 
 
Her olayın kendine özgü bir anlamı ve teması olduğunu kaydeden Ayetullah Hamanei, olayların değiştirilmesi ve çarpıtılması ve kamuoyuna tahrif edilmiş görünümler sağlanması için "önyargılı güçler ve hain eller" için mevcut olan devasa iletişim araçlarına ışık tuttu. 
 
İran istikrarsızlık virüsünün yayılmasına engel 
 
Rehbere göre gerçeklerin tahrif edilmesinin açık örneklerinden biri, bölgedeki istikrarı bozucu ve istikrarsızlaştırıcı unsurlar meselesidir. Gizli ve açık ABD müdahalesini ve istikrarsızlığa müdahaleyi halktan gizlemek için, özellikle krizden etkilenen ülkelerde ağır bilgi bombardımanı bu kampanyanın bir parçasıdır. 
 
Ayetullah Hamanei, ünlü Amerikalı yazar Michael Ledeen'in kitaplarından birindeki yorumlarına işaret etti: "İstikrar değersiz bir Amerikan misyonudur ve yanıltıcı bir kavramdır. İran'da, Irak'ta, Suriye'de, Lübnan'da ve hatta Suudi Arabistan'da istikrar istemiyoruz; bazı şeylerin değişmesini istiyoruz. Asıl mesele olup olmadığı değil, nasıl istikrarsızlaşacağınızdır."
 
Batı Asya bölgesi yıllardır istikrarsızlık, savaş, mezhepçilik, terörizm, derinleşen jeopolitik ve ideolojik ve dini bölünmelerle boğuşmaktadır. 
 
Bölgedeki kargaşanın ardındaki temel köklerden biri, terör, savaş, işgal, etno-mezhepsel bölünme ve Müslüman ulusların iç işlerine müdahale etme ve onları parçalara ayırma çabasıyla sadece Filistinliler için değil, tüm bölge için de bir kriz kaynağı olan çocuk katili ve ırkçı rejim İsrail'in varlığıdır.
 
ABD'nin çıkarlarıyla uyumlu olan uyduruk İsrail rejiminin bölgedeki rolü, hem Demokratik hem de Cumhuriyetçi farklı Amerikan yönetimlerini, Tel Aviv'e askeri, diplomatik ve mali destekleri konusunda rekabet etmeye itti. Washington'un İsrail rejimini koruma taahhüdü sarsılmaz. Geçen hafta ABD Kongresi, İsrail rejimine yıllık 3,8 milyar dolarlık bir yardım paketini ezici bir çoğunlukla onaylarken, Beyaz Saray ve Kongre aylarca koronavirüs krizinin etkilerini hafifletmek için Amerikan vatandaşlarına teşvik ve yardım paketleri için birbirleriyle didişti. 
 
On yıllardır ABD ve Batılı müttefikleri, bunu düşük oranlı ve sonra unutulmuş bir konuya dönüştürmek için Müslüman ülkelerde çok yönlü bir Filistin duyarsızlaştırma kampanyası başlattı. Burada önemli bir strateji, Müslüman devletler arasında etno-mezhepçilik, İranofobi ve medya propagandası kullanılarak uygulanan bölünmelerin ekilmesidir. 
 
Batı ve İsrail rejimi ayrıca gündemlerini yumuşak savaş, medya kampanyaları, kültürel ürünler ve Noble Barış Ödülü ve hatta UNESCO eğitim programları gibi çeşitli ödüller üzerine inşa ediyor. Gelişmelerin tersine çevrilmiş bir versiyonunu Müslüman kitleye sunuyorlar ve Filistinlileri kurtarmanın tek yolunun İsraillilerle yapılan müzakerelerin onaylanması ve direniş hareketlerinin silahsızlandırılması olduğunu ve ikinci olarak bu sahte rejimin ölümsüz olduğunu ve Müslüman ülkelerin barış ve istikrarın tesis edilebilmesi için bölgedeki varlığının gerçekliğiyle yüzleşmek zorunda olduklarını ima ediyorlar. Bazı "hain" Arap rejimlerinin İsraillilerle normalleşme konusundaki tutumları Batı kampanyasının etkisi altındaydı. 
 
İsrail, Suriye, Irak, Lübnan, Yemen ve Afganistan gibi bölge ülkelerinde istikrarı bozucu bir rol oynamakta yalnız değil. Amerikalıların da dikkat çekici bir rolü var. Ancak Amerikalılar, Direniş Ekseni'nin izlediği politikaları, bölgedeki mevcut istikrarsızlık noktasının arkasındaki itici güç olarak, bölgede savaş açma, IŞİD ve El Kaide gibi terör örgütlerinin finansmanı ve donatılması, bölge ülkelerinin ayrılıkçı gündemlerinin desteklenmesi ve bölge ülkelerinin iradesine karşı askeri üsler kurulması gibi geçmiş ve şimdiki eylemlerinin arkasındaki itici güç olarak yaftalıyorlar. 
 
Bu asılsız suçlama, medya propagandası ve diğer iletişim platformlarına milyarlarca dolar harcanarak yayılıyor. 
 
Direniş Ekseni'nin lideri olarak İran'ın bölgesel varlığı Irak, Suriye, Lübnan, Filistin ve Yemen'de bir istikrar ve güvenlik kaynağı iken, terörle savaşmalarına ve yabancı saldırganlığa karşı ulusal egemenliklerini korumalarına yardımcı olurken, ABD terörizmi bölgedeki amaçlarına ve gündemine hizmet etmek ve bölgedeki uzun vadeli askeri varlığını haklı çıkarmak için bir araç olarak kullandı. İranlı General Kasım Süleymani ve Iraklı Ebu Mehdi el-Muhandis'in de bulunduğu terörle mücadele konusunda bölgesel figürlere suikast düzenleyerek, Amerikalıların IŞİD terör örgütünü koruması gerektiğini gösterdi. Dahası Washington, Suriye ve Yemen savaşlarında saldırgan tarafları desteklerken, Direniş kampının kilit üyeleri olarak Suriye ve Lübnan'a baskı kurdu.  
 
Mesele şu ki, günümüzün iç içe geçmiş dünyasında ülkeler, ulusal güvenliklerini ve çıkarlarını korumak için çevrelerinde olup bitenlerden kopuk kalamazlar. Pek çok yeminli düşmanı olan İran İslam Cumhuriyeti, bölgesel istikrarını korumak ve ABD ve İsrail'in kötü niyetli planlarına karşı koymak için bölgesel rolünü güçlendirmeyi ve müttefiklerini desteklemeyi hayati buluyor.
 
Bununla birlikte, bölge ülkeleri arasında artan İslami uyanış dalgaları ve ABD ve İsrail'in ikiyüzlü ve istikrarsızlaştırıcı rolü hakkında kamuoyunun bilgisinin gelişmesinin ortasında, ABD ve diğer Batılı ülkelerin Direniş Ekseni'ne karşı yürüttüğü yumuşak savaş etkinliğini kaybediyor. 
 
Al-Waght
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar