5ff9e8495996b_275.jpg
  • Anasayfa» 
  • Analiz»
  •  NATO rejimleri İslam dünyasındaki despotları desteklemeye devam ediyor

NATO rejimleri İslam dünyasındaki despotları desteklemeye devam ediyor

Geçen ay ABD, BAE, S.Arabistan ve Mısır'daki despot rejimlere bir başka büyük silah satışını onayladı. Batı kurumsal medyası için Trump rejimini İslam dünyasındaki despotları silahlandırmak ve desteklemekle suçlamak moda. Gerçek şu ki, bu despot rejimler Beyaz Saray'da ister bir Demokrat veya isterse bir Cumhuriyetçi olsun, tüm ABD başkanları tarafından silahlandırıldı, finanse edildi ve eğitildi.

11 Ocak 2021 Pazartesi
İNTİZAR - Geçen ay ABD rejimi, BAE, Suudi Arabistan ve Mısır'daki gibi despotik rejimlere bir başka büyük silah satışını onayladı.
 
Batı kurumsal medyası için Donald Trump rejimini İslam dünyasındaki despotları silahlandırmak ve desteklemekle suçlamak moda.
 
Gerçek şu ki, bu despot rejimler Beyaz Saray'da ister bir Demokrat veya isterse bir Cumhuriyetçi ikamet ediyor olsun, tüm ABD başkanları tarafından silahlandırıldı, finanse edildi ve eğitildi.
 
Washington'da yeni gelen Joe Biden rejimi büyük olasılıkla bu politikayı sürdürecektir.
 
Guardian'a göre , "ABD Dışişleri Bakanlığı Suudi Arabistan'a 290 milyon dolarlık bomba satışını onayladı ... Dışişleri Bakanlığı Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı Suudi Arabistan'a GBU-39 küçük çaplı bomba mühimmat ve ilgili ekipman satışı onayını duyurdu ... Aynı gün ajans, 4 milyar dolar değerindeki AH-64E Apache helikopterlerinin Kuveyt'e, Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fettah el Sisi'nin uçağına yönelik füze saldırısına karşı 104 milyon dolarlık savunma teçhizatının ve Mısır savaş uçaklarının hassas hedefleme teçhizatının 65,6 milyon dolara satılmasına onay verdiğini duyurdu."
 
3 Ocak'ta Deutsche Presse-Agentur (DPA) tarafından Almanya Ekonomi Bakanlığı'na atıfta bulunulan bir raporda, Alman hükümetinin 17 Aralık itibariyle yalnızca Mısır'a 752 milyon euro (913 milyon dolar) değerinde silah ihracatını onayladığını söyledi.
 
Yukarıda sıralanan rejimlerin hiçbiri, kendi topraklarını ve toplumlarını dış ordulara karşı savunma konusunda bir geçmişe sahip değildir.
 
KİK (Körfez İşbirliği Konseyi) rejimleri NATO askeri ve istihbarat altyapısı tarafından istila edilmiş durumdadır, bu nedenle devlet egemenlikleri zaten temel düzeyde tehlikeye atılmış durumdadır.
 
Al-Sisi'nin Mısır'ı da pek farklı değil.
 
Yukarıda bahsedilen rejimlere askeri teçhizat sağlanmasının başlıca nedeninin NATO rejimlerinin ekonomilerini canlandırmak ve jeopolitik çıkarlarını güvence altına almak olduğu artık aşikârdır.
 
NATO rejimlerinin ülkelerindeki mülteci akınından şikayet ettiklerinde, dayanacak ahlaki veya rasyonel bir dayanakları olmadığını anlamak önemlidir.
 
İnsanları kendi ülkelerinden kaçmaya zorlayan koşullar, genellikle despot ve yozlaşmış rejimleri destekleyen NATO rejimleri tarafından yaratılır.
 
KİK rejimlerini ve Mısır diktatörlüğünü silahlandırmak, İsrail'in veya Washington'un bölgesel güvenlik ve siyasi ikilemlerini çözmez.
 
Hüsnü Mübarek ve İran Şahı rejimleri eşit derecede iyi silahlanmıştı, çünkü mevcut despotik rejimler henüz çöktü.
 
Bu rejimlere yönelik birincil tehdit içeriden geliyor: halkın gücünden.
 
KİK ve Mısır'daki gibi bu tür rejimleri silahlandırmak, kaçınılmaz olanı önleyemez: bu rejimlerin İslami hareketin önderliğindeki kitlesel ayaklanmalarla devrilmesi.
 
Crescent International
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar