kani.jfif

İran İsrail'i uyardı: Lübnan Siyonistler için cehennem olacak

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bagheri Kani, İsrail'e sert bir uyarıda bulunarak, işgal ordusunun ülkeye karşı geniş çaplı bir savaş başlatması halinde Lübnan'ın “Siyonistler için kesinlikle bir cehenneme dönüşeceğini” söyledi.

17 Temmuz 2024 Çarşamba
İNTİZAR - İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bagheri Kani, İsrail'e sert bir uyarıda bulunarak, işgal ordusunun ülkeye karşı geniş çaplı bir savaş başlatması halinde Lübnan'ın “Siyonistler için kesinlikle bir cehenneme dönüşeceğini” söyledi. Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Kani bu açıklamayı New York'taki BM merkezinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştükten sonra yaptı.
 
Kani, “Siyonistler Gazze'deki başarısızlıklarını savaş çığırtkanlıklarını bölgedeki diğer alanlara yayarak telafi edemezler” dedi.
 
İranlı yetkili, İsrail'in Lübnanlı direniş hareketi Hizbullah ile artan gerginliğinin geri tepeceğini söyledi. “Tecrübeler göstermiştir ki Siyonistler bölgede gerilim yarattıkça ve suç işledikçe kendilerini daha ciddi tehdit ve tehlikelerin batağına saplamaktadırlar.”
 
Geçmişteki çatışmalara atıfta bulunarak, Lübnan'ın 2000 ve 2006 yıllarında Siyonistler için “tarihi yenilgiler” gördüğünü de sözlerine ekledi.
 
Bakan Vekili Kani'nin açıklamaları, Lübnan'ın işgal devletiyle olan güney sınırı boyunca Hizbullah ve İsrail güçleri arasında her gün yaşanan karşılıklı çatışmaların ortasında geldi. Özellikle İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Lübnan sınırında “çok gergin bir operasyon” için hazırlık yapıldığını açıklamasının ardından gerilim tırmandı.
 
Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah bugün yaptığı konuşmada, işgal devletinin Lübnan'da sivilleri öldürmeye devam etmesi halinde direniş grubunun İsrail'deki yeni hedefleri vuracağını söyledi.
 
Nasrallah, Müslümanların kutsal Aşura Günü münasebetiyle televizyonda yaptığı konuşmada, “Sivillerin hedef alınmaya devam edilmesi, direnişi daha önce hedef alınmayan yerleşim yerlerine füze fırlatmaya itecektir” dedi.
 
Lavrov ile görüşmesinde bölgesel gelişmeleri ve ikili ilişkileri ele alan Kani, Tahran ve Moskova arasındaki diyalog ve işbirliğinin devam etmesi gerektiğinden söz etti. Kani ayrıca işgal devletinin Gazze'de devam eden eylemlerini kınayarak şiddete derhal son verilmesi çağrısında bulundu.
 
Kani, Rusya'nın dönem başkanlığını yürüttüğü BM Güvenlik Konseyi'nin Lavrov başkanlığındaki Filistin ve çok taraflılık konulu toplantılarına katılıyor.
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar