husi.png

Bu Savaşın Sonucunu Amerika, İsrail ve Suudi Arabistan Belirleyemeyecek!

Yemen Ensarullah hareketi lideri Abdulmalik El Husi, Yemen halkının Suudi Arabistan’ın katliam ve işgal girişimleri karşısındaki direnişini takdir ederek, Yemen halkının direnişini, asalet ve hakikatçı oluşun göstergesi olarak niteledi. El Husi, saldıran değil saldırıya uğrayan taraf olduklarını da belirtti.

16 Ağustos 2015 Pazar

Abdulmalik El Husi yaptığı açıklamada, Yemen halkının düşman karşısındaki başarılı direnişinin takdire şayan olduğunu belirterek, söz konusu direnişin Yemen halkının asaletini ispat ettiğini kaydetti.

Ensarullah lideri açıklamalarının devamında, düşmanın Yemen halkının güçlü azim ve irade ve direnişi karşısında yenilgiye uğradığını belirtti. Abdulmalik El Husi, Yemen halkına hitab ederek, düşmanın elindeki teçhizatların her ne kadar olursa olsun, yine de Yemen halkını zulüm ve sitem karşısında mukavemetten alıkoyamayacağını bildirdi.

Husi, "Bu savaşın sonucunu Amerika, Suudi Arabistan ve İsrail belirleyemeyecektir. Bunların silah ve sayı çokluğu kimseyi yanıltmasın. Amerikanın Vietnam halkına karşı hezimeti bunun en güel misalidir. Tüm silahlarına ve yerli işbirlikçilerine rağmen Amerika Vietnam halkı karşısında yenilmekten mağlup olmuştur. Amerika ve diğer tüm İsrail yandaşları tarafından verilen desteğe rağmen İsrail Lübnan da hezimete uğradı. Zelil olarak Lübanan'dan çıktı. Aynı hezimeti Gazze'de de yaşadı.

Biz saldıran değil savunan tarafız, kimseye saldırmadık, saldırıya uğrayan tarafız. Bize karşı çok çirkin bir katliam yapılıyor. Bizler Allah'a güvenip dayanıyoruz. Allah bizim yardımcımız olacaktır." dedi.

El Husi, "Suudi Arabistan'a soruyorum biriler sizin iç işlerine karışırsak siz bunu kabul eder misiniz? Sizin yaptığınız şu an budur. Yemen'in iç işlerine karışmaktır.

Ve sizler bu çirkin savaşınızda dünyayı kandırabilrsiniz ama Yemen halkı neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Biz bu saldırıların Yemen coğrafyasının sahip olduğu konumundan dolayı olduğunu biliyoruz. Yoksa Yemen halkını düşündükleriden dolayı değil." şeklinde konuştu

El Husi konuşmasında devamla, "Bizler kimsenin önünde eğilmeyeceğiz sadece Allah'ın önünde eğileceğiz. İnsan insanın önünde eğilmez. Bugüne kadar Yemen halkının isteklerinin yerine getirldiği hiçbir siyasi hareket gördük mü? Tüm politaklarınız dışarıdan idare edildi ve ülkeyi bataklığa sürüklediniz. Mezhep farklılıklarını siz körüklediniz. Bu halka saygı göstermediniz ve saygı görmediniz. Bu kadar Yemenliyi kim için öldürüyorsunuz?" diye sordu.

El Husi ayrıca, IŞİD ve El Kaide'nin Aden'de Arabistan'la aynı mevzide bulunduklarını belirterek, Aden'deki toplu katliamlar, idam ve cinayetlerin hiçbir açıklaması olmadığını ve geçiştirilemeyeceğini kaydetti.

El Husi, Yemen'in müstefi cumhurbaşkanı Mansur Hadi'nin meşruiyetinin anlamsız olduğuna değinerek, Suudi liderlerin Mansur Hadi'den kendi hedeflerinin tahakkuk bulması yönünde faydalandıklarının inkâr edilemez bir gerçek olduğunu belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar