1810504.jpg

Merakla beklenen ‘Muhammed Resulullah’ sinema filmi dünya çapında ilgi oluşturuyor

İran sinema tarihinin en yüksek bütçeli yapıtı olan ‘Muhammed Resulullah’ filmi katıldığı Montreal Film Festivali’ni etkisi altında bıraktı.

28 Ağustos 2015 Cuma
İranlı yönetmen Mecid Mecidi yönetmenliğinde çekilen ve yaklaşık 20 milyon dolarlık bütçesi ile İran sinema tarihinin en yüksek bütçeli yapıtı ünvanını elde eden Muhammed Resulullah filmi katıldığı Montreal Film Festivali'nde tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
 
MHA'nın haberine göre, İranlı yönetmen Mecid Mecidi yönetmenliğinde çekilen ve yaklaşık 20 milyon dolarlık bütçesi ile İran sinema tarihinin en yüksek bütçeli yapıtı ünvanını elde eden 'Muhammed Resulullah' filmi katıldığı Montreal Film Festivali'nde tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
 
Filmin Montreal'deki ilk gösteriminin ardından bir basın toplantısı düzenlyen Mecidi, bir üçlü serinin ilk bölümü olan bu eserin amacının İslam dininin son zamanlarda ciddi bir şekilde darbeler almış gerçek yüzünü tüm dünyaya göstermek olduğunu belirtti.
 
Mecidi yaptığı açıklamada bulunduğumuz dönemde İslam dininden radikal, şiddet dolu ve çok sert bir yorumunun dünya halkına sunulduğunu ve bunun da İslam'in gerçek yüzünün zarar görmesine neden olduğunu belirterek, “Bir terörist grubun İslam adına ortaya koyduğu barbarca davranışlar gerçek İslam değildir” dedi.
 
'Muhammed Resulullah' fiminin kamera sorumlusu üç Akademi Ödülü sahibi İtalyan kameraman Vittorio Storaro ve müziği ise iki Oscar Ödülü sahibi Allah Rakha Rahman'a ait.
 
Muhammed Resulullah fimi İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in (s.a.a.v) 12 yaşına kadarki yaşamını konu almakta ve filmin süresi ise 171 dakika.
 
 
 
 
 
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar